Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Gość
Tu nie chodzi o multiwitamine, tylko o solidne podniesienie witamin w organizmie. Jeżeli już miało by to wyglądać to tak jak poniżej.
Witamina B complex 3-5 tabletek dziennie, ewentualnie jakaś jedna mocna zagraniczna.
Witamina b12 w kroplach lub tabletkach.
Witamina d3 preparat devikap(recepta) 4-5 kropel lub witamina d3 w tabletkach bez recepty w najsilniejszej dawce 2000 uj dziennie.
Magnez 200-300 jonów magnezu dziennie( preparaty z najlepiej przyswajalną formą magnezu czyli mleczan,cytrynian)
Witamina C 1g dziennie.
Witamina B complex 3-5 tabletek dziennie, ewentualnie jakaś jedna mocna zagraniczna.
Witamina d3 preparat devikap(recepta) 4-5 kropel lub witamina d3 w tabletkach bez recepty w najsilniejszej dawce 2000 uj dziennie.
Magnez 200-300 jonów magnezu dziennie( preparaty z najlepiej przyswajalną formą magnezu czyli mleczan,cytrynian)
Witamina C 1g dziennie.
- nierealna
- Ex Moderator
najlepiej, to ty sie zdrowo odżywiaj!
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
- MaksiaKasia
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam tylko wit C i wapno. No coz - poki co moze wystarczy.MaksiaKasia pisze:No mozliwe. Ta kawa prenie tez nie byla dobrym pomyslem. Machne sobie jakas multiwitamine moze.
-- 11 czerwca 2015, o 16:17 --
Az tak sobie dowalic myslisz? Jak sie za bardzo przewitaminizuje? Boje sieKretu20 pisze:Tu nie chodzi o multiwitamine, tylko o solidne podniesienie witamin w organizmie. Jeżeli już miało by to wyglądać to tak jak poniżej.
Witamina C 1g dziennie.

Żyję w klatce. Od lat. Chcę nauczyć się żyć na nowo...
-
- Gość
Nic nie zrobisz, niedobory witaminy D3 ma 90% polaków i to ona będzie najważniejsza dla Ciebie bo mocno podnosi samopoczucie i na pewno zauważysz jej działanie dawki są normalne w ciagu 15 min przy opalaniu wytwarza się kilkadziesiąt tysięcy dawek tej witaminy, w sumie jest lato więc jeżeli możesz się opalać (ciało musi być odkryte tzn biustonosz i jakieś krótkie spodenki to wystarczy 30 minut CODZIENNIE żeby naładować organizm tą witaminą i wtedy nie musisz brać kropli. Witaminy b wpływają mocno na prace układu nerwowego ale są rozpuszczalne w wodzie więc jakiekolwiek przedawkowanie ich nie wchodzi w gre bo po prostu nadmiar wysikasz, oprócz witaminy b6 z nią trzeba uważać ale w preparatach b complex jej dawka jest mała, witamina C jak wiadomo działa ogólnie na cały organizm, w tym na układ immunologiczny który w zaburzeniu jest bardzo ważny i bardzo osłabiony pod wpływem codziennego stresu, nie mówiąc już o nerwicach czy depresjach. Magnezu podałem normalne dawki które powinno się spożywać.
- MaksiaKasia
W takim razie wysle mame do apteki
zaufam Ci, ale jak mnie beda reanimowac, to sie odezwe ;p

-
- Gość
Poczekaj, nie do apteki. Zaraz Ci wyśle link.
Kompleks Witamin z grupy B - > http://www.doz.pl/leki/p2537-Vitaminum_B_compositum
Witamina B12 - > http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-pro ... -3514.html
Witamina D3 - > https://www.doz.pl/apteka/p111081-D-Vit ... ych_60_szt
Magnez - > http://www.doz.pl/apteka/p54065-Magne-B ... ane_50_szt.
Witamine C masz więc nie będe podawał
dawkuj wszystko według wskazań z ulotki.
Kompleks Witamin z grupy B - > http://www.doz.pl/leki/p2537-Vitaminum_B_compositum
Witamina B12 - > http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-pro ... -3514.html
Witamina D3 - > https://www.doz.pl/apteka/p111081-D-Vit ... ych_60_szt
Magnez - > http://www.doz.pl/apteka/p54065-Magne-B ... ane_50_szt.
Witamine C masz więc nie będe podawał

Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2015, o 16:30 przez Kretu20, łącznie zmieniany 1 raz.
- nierealna
- Ex Moderator
Akurat odżywiając się prawidłowo można w 100% pokryć zapotrzebowanie na te witaminy
Kwestia jest też rodzaju tabletek, bo nie wszystko się przyswaja tak jak powinno. Poza tym koleżanka ma tarczycę 

- MaksiaKasia
Mam niedoczynnosc i biore euthyrox. Badania tarczycy sa juz w normie ale hormon przyjmuje sie juz do konca zycia. Jem normalnie. Wpierniczam warzywa, owoce, mieso, buraczki, pije wode, jem wszystko. Nadania krwi w normie. Nie mam suchej skory (poza ta na lokciach, co przy tarczycy jest charakterystyczne).
- nierealna
- Ex Moderator
witaminę C w łatwy sposób uzupełnisz jedząc owoce i warzywa bogate w tą witaminę ( aktualnie pietruszkę, paprykę, czerwona/czarna porzeczka)
witaminy z grupy B to samo - przede wszystkim produkty zbożowe, pełnoziarniste pieczywo, otręby itd
witaminka D - wystarczy, tak jak mówi Kretu, wychodziła codziennie na 15-30 min i już samo się zrobi
jedyne co mogę Ci polecić to magnez
witaminy z grupy B to samo - przede wszystkim produkty zbożowe, pełnoziarniste pieczywo, otręby itd

witaminka D - wystarczy, tak jak mówi Kretu, wychodziła codziennie na 15-30 min i już samo się zrobi

jedyne co mogę Ci polecić to magnez

-
- Gość
Napisałem Ci wyżej preparaty w którymś poście mi zedytowało. Nie wiem czy jest D3 teraz w dawkach 4000, jak nie ma to kup w najwyższej możliwej wiem że 2000 jest.
- MaksiaKasia
To w takim razie wychodzi na to, ze jestem dowitaminizowana
bo jem duzo produktow, ktore wypisalas. Pieczywo tylko pelnoziarniste, podobnie jak makarony. Owocow masa, warzywka itp. Wzielam wit C
Kretu20 - skikne do apteki i cos popacze

Kretu20 - skikne do apteki i cos popacze

-
- Gość
To że jesz dużo produktów nie oznacza że nie masz niedoborów tych witamin, bo co innego zapewnić dzienne zapotrzebowanie żywieniowe na dane witaminy z co innego mieć zaburzenia nerwicowe i depresyjne w których zapotrzebowanie na te witaminy rośnie kilkaset procent ponad norme bo w takim tempie zużywa je organizm dla tego właśnie powstały takie witaminy gdzie na ulotce pisze (pomocniczo : depresja, nerwica) Więc witamine d3 kup albo i nie, zależy jak nastawiasz się na wychodzenie na dwór w ciepłe dni ale jest ona bardzo ważna
na prawde dawki tych witamin są nie wielkie bo preparaty dla sportowców mają skład w którym jest kompleks witamin z grupy B 1500% ponad norme dzienną, i takie dawki powinno przyjmować się w problemach z układem nerwowym ale ja nie będe polecał Ci takich rzeczy bo nie chce brać za Ciebie odpowiedzialności jeżeli źle zareagujesz np na niacyne i wpadniesz z tego powodu w panike, wiec po prostu zwykły b complex z apteki i reszta to co wypisałem a dawki nie są wygórowane... są po prostu małe ale lepsze to niż nic i po miesiącu dwóch powinnaś odczuć po prawe jeżeli zaczniesz je wszystkie przyjmować.

- MaksiaKasia
Miewacie czasem w ciągu dnia takie roztelepanie mięśni? Ciśnienie mam idealne - przed chwilą mierzyłam
Ale to telepanie i odczuwalne uderzenia serca w całym ciele jednak mnie trochę zastanawiają. To pewnie moja kolejna faza, ale boję się, że coś mi fizycznie jest. W weekend dużo stresów, więc może organizm już się ,,nakręca"?

-
Ja mam z sercem czasami tzw"potykania", szczególnie jak się denerwuje i nakręcam, takie dodatkowe nieprzyjemne uderzenia. Ciśnieniomierz? Hmmm, skąd ja to znam. Ja przy każdym gorszym samopoczuciu mierzyłam ciśnienie, aby sprawdzić czy aby na pewno wszystko ze mną ok. Ten ciśnieniomierz był dla mnie formą takiego "pocieszenia". Jak miałam idealne to się uspokajałam. Jak miałam za niskie albo za wysokie, to potrafiłam co 10 minut sobie zmierzyć.
- żabkamała
mam tak samoMaksiaKasia pisze:Miewacie czasem w ciągu dnia takie roztelepanie mięśni? Ciśnienie mam idealne - przed chwilą mierzyłam![]()
![]()
Ale to telepanie i odczuwalne uderzenia serca w całym ciele jednak mnie trochę zastanawiają. To pewnie moja kolejna faza, ale boję się, że coś mi fizycznie jest. W weekend dużo stresów, więc może organizm już się ,,nakręca"?

" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM