Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
schize paranoidalna z uwagi na epizod po narksach przy ktorych mialem omamy sluchowo-glosowe ale zdarzyło sie to tylko wtedy ten jeden raz. A tak wszystko opiera się na lęku i tym niekomfortowym ucisku w klatce
-
A nie myślałeś żeby iść do psychologa? Schizofrenię można też leczyć terapią. Pracuję w przychodni dla dzieci i młodzieży, gdzie jest psychiatra i psycholog (paradoksalnie
) oczywiście nie jako psycholog tylko recepcjonistka. Rozmawiałam z jedną koleżanką, która jest psychologiem i ma pacjentów ze schizofrenią, można chodzić na terapię, psycholog nauczy Cię nie bać się tak bardzo tych myśli, że ktoś Cię śledzi itp.

-
z tym ze pracuje teraz za granica z uwagi na zobowiazania finansowe i dlatego zasiegam porad tutaj bo kiedy pisze jestem spokojniejszy. dzis przyjezdza jedna z dwoch osob ktorym tylko ufam, zna moja sytuacje i mysle ze moze byc lepiej. Sprobuje inaczej gdybym sie poddal, na pewno bym tego zalowal...
-
- Gość
Nie gadaj bzdur, dasz rade. Sam wiesz że świrujesz i to jest na plus bo masz jakiś tam krytycyzm do tego, po powrocie do Polski udaj się do psychiatry zmieni Ci leki i na pewno troche Ci sie poprawi i daj jak mówi Kasiaaaka warto skorzystać z psychologa. W sumie to jak możesz to wróc jak najwcześniej nawet na te pare dni.
-
A nie ma tam psychologa? Sądzę, że terapia na pewno bardzo by Ci pomogła, i nie bał byś się tych myśli, że wszyscy wookoło Cię oszukują i chcą wrobić. Właśnie ta psycholog mi mówiła, że przychodzi do niej mała dziewczynka, jej mama ma schizofrenię, ale leczy się, chodzi na terapię, bardzo o to walczy, a przede wszystkim zdaje sobie sprawę, że ma schizofrenię, i dzięki temu bardzo dobrze funkcjonuje. Pomyśl o tym 

-
na pewno nie zaszkodzi mi poszukać tutaj psychologa... musze dac rade, przed wyjazdem mialem wpajane od najblizszych, ze mam myslec tylko o sobie, byc samolubem troche to zaniedbalem ale dzis dzieki pierwszej rozmowie z wami tutaj troche odzylem wiec mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej
!
-
To poszukaj, chodź na terapię, a wszystko będzie dobrze!
-
tylko nawet nie wiem od czego zaczac szukac w Holandii terapeuty
!
-
A od czego innego zacząć? Internet i szukać w miejscu gdzie mieszkasz psychologa.
-
ale na poczatek ide na spacer, dziekuje i mam nadzieje, ze jeszcze sie tu spotkamy 

!
-
Powodzenia!
- MaksiaKasia
Słuchajcie, ja mam dziś tak beznadziejny dzień, że aż szkoda pisać. Całe popołudnie spędziłam na smsowaniu z moją psychiatrą i upewniając się, czy ja kiedyś z tego wyjdę. Otóż dzisiaj czuję się totalnie depresyjnie. Leżę w łóżku, nie chce mi się nic robić, wszystko jest bez sensu, jak patrzę za okno, to chce mi się płakać z przerażenia. Nie mogę wyjść z ukochanym do sklepu, nic nie mogę
Jestem załamana - takiej depresj i ddi, czy chooj wie jak to nazwać, nigdy nie miałam
Jestem przerażona i załamana.

Żyję w klatce. Od lat. Chcę nauczyć się żyć na nowo...
- stokrotka89
Kasia 3maj sie Kochana.zobaczysz ze wyjdziesz z tego i będziesz sie cieszyć życiem.
-- 24 maja 2015, o 16:57 --
Kasia 3maj sie Kochana.zobaczysz ze wyjdziesz z tego i będziesz sie cieszyć życiem.
-- 24 maja 2015, o 16:57 --
- MaksiaKasia
Nigdy nie sądziłam, że aż tak źle będę się czuć. Mam depresję, dodatkowo dd i nie mogę nic jeść
co prawda dla mojej wagi to dobrze, ale z drugiej strony nie mam na nic siły. Tylko leżę i nie ogarniam świata. Normalnie już nie daję rady 

Żyję w klatce. Od lat. Chcę nauczyć się żyć na nowo...