Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
halfix_82
Gość

16 sierpnia 2010, o 13:49

Widze moi mili ze ruch na forum zamarl... jesli to oznacza ze mamy sie lepiej ciesze sie :) nie wiem co sie z wami dzieje a chetnie bym sie dowiedzial jak sobie radzicie:) ja wlasnie jestem na promie plyne do dublina, mysle ze udalo mi sie zrobic ogromny krok w przod , niedawno bylo to poza moim kompletnym zasiegiem... w przeciagu 3tyg po raz 2gi pokonalem 500km pociagiem wprawdzie w 4 godzinki no ale zawsze 500 i prom 2 h gdzie ja panicznie boje sie zamknietych miejsc... mysle ze jest swiatlo w tunelu , narazie mam ochote spedzic milo tydzien u boku... :) a co u was?? jak sobie radzicie?? i czy ktos wie co sie dzieje z wiktorem i adamem?? pozdrawiam

ps. nie loguje sie bo internet na pelnym morzu dziala nieco wolno a kosztuje duzo :)
wikatoria1708
Zarejestrowany Użytkownik

17 sierpnia 2010, o 14:13

Witam wszystkich :) Nastała cisza na naszym forum.U mie z kazdym dniem coraz lepiej chociaż zdarzają sie niestety gorsze dni.Oczywiście nie szaleje tak jak nasz Grzesiu ale do sklepu wychodze :D Pozdrawiam wszystkich i odezwijcie sie od czasu do czasu :)
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

21 sierpnia 2010, o 00:07

Hej hej wszystkim :) Jak u was Wikatoria widzę, że już są jakies poprawy :) i u halfixa też :) To bardzo dobrze. U mnie znowu nie jest za dobrze ale też jakby cos troche inaczej, nie wiem tylko czy lepiej czy jakoś inaczej :) Trochę to pogmatwane ale tak się czuję źle, dziwnie ale inaczej niż na poczatku tego świństwa. Mam nadzieję, że się przyzwyczajam i będzie w końcu lepiej :)
A co właśnie u Wiktora? Bo na gygy coś nie odpowiada a takto zawsze można było go złapać. Mam nadzieję, że zdrowieję i dlatego tak milczy.
Adama też nie widać ale on w szpitalu leży z tego co wiem i dlatego chyba go nie ma.
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
wikatoria1708

30 sierpnia 2010, o 11:55

Ja dzisiaj odebrałam swoje wyniki i są idealne :) Jakie to dziwne,że człowiek codziennie sie czuje osłabiony a tu wszystko ok :) Kolejny dowód na to,że wszystko siedzi w naszej psychice.Pozdrawiam :)
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

31 sierpnia 2010, o 03:19

No widzisz tak myślałem, że będzie okey :) To tez cię jakoś uspokoi pewnie :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
wikatoria1708

31 sierpnia 2010, o 11:02

Masz racje Wojtuś :) Troche sie uspokoiłam ale dziś nie czuje się super.Nie mam na co zwalić więc może to pogoda tak na mnie wpływa ;)
halfix
Gość

6 września 2010, o 00:56

Witajcie moi drodzy :) co u was slychac?? ja ostatnio was zaniedbuje , ale jestem zabiegany czesto jezdze londyn - dublin duzo pracy no i nie bylo jak , widze ze lato dobiega konca no i niestety ruch na forum powoli przybierze na sile... takie zycie , Victor co u Ciebie , jak wam idzie leczenie?? pozdrawiam
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

11 września 2010, o 14:06

Witam wszystkich ponownie :) U mnie jest poprawa ale lekka bardzo ale zawsze coś. To po citalu chyba który łykam od lipca. mam nadzieję że poprawi się jeszcze bardziej :)
A jak Wikatori au ciebie? Jak dori u ciebie? napiszcie jak u was leci :)
wikatoria1708

12 września 2010, o 11:01

Witaj Nerwico :) U mnie tak różnie.Ale musze powiedzieć,że tych lepszych dni jest coraz więcej :) Teraz jestem przeziębiona i czuje się dużo gorzej.Pojawiły się też zawroty głowy,których szczerze nienawidze :( Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję,że niedługo przejdzie :)
Właśnie martwie się o dori,bo już długo nie pisała.Mam nadzieję,że to dlatego,że czuje się dobrze :)

-- 2 października 2010, o 15:05 --
Hej :) Widzę,że na forum zaczyna się robić ruch.Ja jestem czwarty dzień na zwiększonej dawce leku i nie czuję się za dobrze.Ale mam nadzieję,ze niedługo przejdzie :) A co u was słychać?
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

3 października 2010, o 18:02

U mni enawet już lepiej ale tez nie do końca. czaem mam bardzo silne leki jeszcze a to nie dobrze świadczy bo podłamuje mnie troche :)
A jaka to dawka leku? I w ogole jak sie po nim czujesz? Jak porownujesz stan z przed a po :)
wikatoria1708

3 października 2010, o 20:02

Ja teraz jestem na dawce 15mg.Nie czuję sie za dobrze.Nie powiem,kilka lęków zniknęło ale natrętne myśli pozostały.Dlatego zwiększyłam dawkę.Zobaczymy jak to będzie.Jestem dobrej myśli :)
Iwa

4 października 2010, o 16:15

Dzisiaj byłam u lekarza psychiatry i dostalam lek który jest cholernie drogi :( Lexapro z tego co widze tutaj niektórzy z was go łykają bądź łykali. ten lek kosztuje około 100 złotych :( Drogo jak dla mnie. czy ktos z was miał jakies tańsze zamienniki potem?
I jeszcze jedno czy ciezko jest na poczatku przy tym leku? Od jutra łykam te tabletki można dzielić?
wikatoria1708

4 października 2010, o 19:55

Hej :) Ja biorę zamiennik Lexapro-Mozarin.Płacę za niego 50 zł.Teraz właśnie zwiększyłam dawkę.Na początku to miałam jadłowstręt i nasiliły mi sie lęki.Poza tym bolała mnie głowa i byłam strasznie senna.Pani doktor stwierdziła,że jestem strasznie wrazliwa na leki :) Od jakiej dawki masz zacząć?Ja brałam przez 4 dni 1/4 potem 5mg a po niecałych 2 tyg 10mg.Teraz jestem na 15mg
Iwa

4 października 2010, o 20:45

Ok nastepnym razem powiem jej że chce zamiennik bo 100 to dużo. Mam brać 5 mg przez 5 dni a potem 10 mg. Czyli pół a potem całą. Boje się troche brać nowego leku ale muszę, wyjścia nie mam jak na razie. A na swojej tabletce miałaś podziałke na 1/4? Jak nie ma podziałki to można takie prochy kroić?
wikatoria1708

5 października 2010, o 07:42

Nie było podziałki :) Tak kombinowałam,że zaczęły mi wychodzić jakieś okruszki :) Nie bój się brać leku.Łatwo mi mówić,ja po 5 min od wzięcia tabletki miałam atak :) Ale z czasem przeszło.Pomysl sobie,że niedługo wszystko przejdzie :)
ODPOWIEDZ