skad ja to znam jak dzis pamietam jak wziolem 1szy citalopram , i kolejne 3 tyg ciagle myslalem zeby go szybko zwymiotowac, bo moze mi zaszkodzic ... a jak zaczynalem paroksetyne polozylem sie na oddzial psych. na 1 den dzien bo balem sie ze juz po mnie i nikt mnie nie uratuje ... wiem co czujecie nawet nie wiecie jak dobrze :uups: teraz moze juz nie obawiam sie tak lekow , poprostu niech bedzie co ma byc ... Iwa pierwsze 2 lub 3 tyg moga byc koszmarem... niestety jak to powiedzial moj lekarz bedzie gorzej zanim bedzie lepiej... ale to nie jest standard , ja nie mialem zadnych ubokow tyle ze wpadlem w mega depresje... nie zostawaj sama a bedzie ok
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
halfix
- Gość
Witaj Iwa 10 mg to wcale nie duzo , i powaznie jesli wezmiesz 5 mg czy 10 nie odczujesz zwykle roznicy , choc musze przyznac ze 100 to sporo szczerze nie wiem co to za lek , i musze poswiecic kilka dni na forum zeby byc z wami na bierzaco , szczerze stesknilem sie , Wiki nadwrazliwa na leki
to znaczy masz nerwice lekowa i sie boisz ze po tabletkach umrzesz
skad ja to znam jak dzis pamietam jak wziolem 1szy citalopram , i kolejne 3 tyg ciagle myslalem zeby go szybko zwymiotowac, bo moze mi zaszkodzic ... a jak zaczynalem paroksetyne polozylem sie na oddzial psych. na 1 den dzien bo balem sie ze juz po mnie i nikt mnie nie uratuje ... wiem co czujecie nawet nie wiecie jak dobrze :uups: teraz moze juz nie obawiam sie tak lekow , poprostu niech bedzie co ma byc ... Iwa pierwsze 2 lub 3 tyg moga byc koszmarem... niestety jak to powiedzial moj lekarz bedzie gorzej zanim bedzie lepiej... ale to nie jest standard , ja nie mialem zadnych ubokow tyle ze wpadlem w mega depresje... nie zostawaj sama a bedzie ok
do uslyszenia wkrotce...
-
wikatoria1708
- Zarejestrowany Użytkownik
Halfix nie przeginaj
Jestem bardzo wrazliwą kobietką 
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
-
halfix
- Gość
o co Ci chodzi wrazliwa osobko
pozdrawiam (zaraz ruszam do Polski - cholerny strach 
-
Nerwica
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jezeli chodzi o Lexapro to 10 mg to akurat dawka spora, znaczy normalna. czasami się ja zwieksza do 15 mg. Rzadko kiedy bierze się większą. Dlatego lekarze na początku każą brac 5 mg.
Iwa połknełas lek? Podejrzewam że nie
Bo byś już o tym napisała
Ale tak naprawde to połknij lek i nie zwazaj na nic. Dlatego że jak się najpierw naczytasz o objawach to potem będziesz sobie je wkrecała najzwyczajniej na świecie.
Leki to sprawa idywidualna i jeden może mieć hard objawy i nieżadne wkręcania a drugi może mieć zero objawow ubocznych. I tak i tak jak chcesz się leczyc spróbować musisz, więc nie ma co się nastwaiać na jakieś wielkie doznania
Jeszcze wam powiem że dostałam ostatnio lek na naciągnięty mięsień, myślałam że to nic. A jak wziełam ulotkę to boże....po tym leku można było dostac zawał
i martwice naskórka. Lista objawów nieporzadanych była ogromna. Przy nim te nasze antydepresanty to pikusie 
Iwa połknełas lek? Podejrzewam że nie
Leki to sprawa idywidualna i jeden może mieć hard objawy i nieżadne wkręcania a drugi może mieć zero objawow ubocznych. I tak i tak jak chcesz się leczyc spróbować musisz, więc nie ma co się nastwaiać na jakieś wielkie doznania
Jeszcze wam powiem że dostałam ostatnio lek na naciągnięty mięsień, myślałam że to nic. A jak wziełam ulotkę to boże....po tym leku można było dostac zawał
-
wikatoria1708
Ruszaj,ruszaj do Polski,byle szybko
A strach zostaw w Anglii i czasem nie zabieraj go ze sobą:P
Nerwica,ja biorę Esci w dawce 15mg i lekarz powiedział,że jezeli będzie trzeba zwiększy mi do 20mg.
Nerwica,ja biorę Esci w dawce 15mg i lekarz powiedział,że jezeli będzie trzeba zwiększy mi do 20mg.
-
Iwa
Dziekuje wam za odpowiedzi i podpowiedzi
Jeszcze nie połknełam. Jutro bedzie wielki dzien, wlasnie masz racje nerwica za bardzo sie nastawiam na to polkniecie. Postaram sie w ogole o tym nie myslec i lyknac. Tylko czy to mozliwe? 
-
wikatoria1708
Iwa,jak tam?Połknęłaś tabletke?Jeśli tak to szybko zdawaj nam tu relację 
-
wikatoria1708
Zobaczysz efekty i to już niedługo
Powiem Ci,że te skutki uboczne można wytrzymać.Prawie każdy z nas je miał.Ale to nie znaczy,że muszą wystąpić u Ciebie 
-
Iwa
No przyznam ze na wieczór troche mi się nogi trzęsą tak w sumie same z siebie jakby. Ale różnicy nie zauważyłam bo leki to mam prawie przez cały czas. Oby tak dalej, marzenie moje to przetrwac bez objawów ubocznych i zeby lek zadziałał 
-
Nerwica
- Odburzony i pomocny użytkownik
Iwa Iwunia śłoneczko i tego co napisałaś się trzymajIwa pisze:Tak połknełam okoo dwóch godzin temuTak sie i tak zle czulam przez ostatnie dni ze nie wiem czy znowu moze sie bardziej pogorszyc. czekam nie na objawy ale efekty
to dzieki wam- tak mnie zmotywowałyście
-
wikatoria1708
Hej
Co tak wszyscy milczą?Mam nadzieję,że dobrze się czujecie
Mnie dopadła choroba i oczywiście spadek formy
A było tak fajnie.Ale to nic,niedługo przejdzie.Najważniejsze to nie tracić wiary
Pozdrawiam
-
Iwa
HEj HEJ
Ja biorę całą połówke tegoz Lexapro i cóż troszke gorzej się czuję, a dokładnie czuje się taka rostrzesiona i jakby rozpalona w środku. No ale nie panikuję
Zobaczymy po kilku dniach 
Wikatoria a ciebie co przeziębienie, grypa dorwała czy co?
Wikatoria a ciebie co przeziębienie, grypa dorwała czy co?
-
wikatoria1708
Hej
Pewnie bierze mnie przeziębienie.Dzieci wyzdrowiały więc teraz czas na mnie
Nie przejmuj się tym roztrzęsieniem,ja mam tak bardzo często
Nawet wczoraj.Ja już biorę 1,5 tabletki i czuję się tak samo jak na jednej.
-
wikatoria1708
Witam
Mi niestet tabletki nie pomogły więc zmieniam na inne.Powiem wam,że cholernie się boję.Pierwszą tabletkę połknęłam pare minut temu i już czuję,że jestem coraz bliżej ataku paniki.Dziwne to jest,bo przecież wiem,że tabletka jeszcze się nie wchłonęła
Ale boję się ,ze coś mi sie stanie.I to jest silniejsze.Jestem strasznioe napięta i wsłuchuję sie tylko w swój organizm.Zastanawiam się czy to kiedykolwiek się skończy.Czy będę jeszcze żyła normalnie.Bez lęku.