Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
halfix
Gość

6 października 2010, o 09:00

Witaj Iwa 10 mg to wcale nie duzo , i powaznie jesli wezmiesz 5 mg czy 10 nie odczujesz zwykle roznicy , choc musze przyznac ze 100 to sporo szczerze nie wiem co to za lek , i musze poswiecic kilka dni na forum zeby byc z wami na bierzaco , szczerze stesknilem sie , Wiki nadwrazliwa na leki :ok: to znaczy masz nerwice lekowa i sie boisz ze po tabletkach umrzesz :lala: :luz:
skad ja to znam jak dzis pamietam jak wziolem 1szy citalopram , i kolejne 3 tyg ciagle myslalem zeby go szybko zwymiotowac, bo moze mi zaszkodzic ... a jak zaczynalem paroksetyne polozylem sie na oddzial psych. na 1 den dzien bo balem sie ze juz po mnie i nikt mnie nie uratuje ... wiem co czujecie nawet nie wiecie jak dobrze :uups: teraz moze juz nie obawiam sie tak lekow , poprostu niech bedzie co ma byc ... Iwa pierwsze 2 lub 3 tyg moga byc koszmarem... niestety jak to powiedzial moj lekarz bedzie gorzej zanim bedzie lepiej... ale to nie jest standard , ja nie mialem zadnych ubokow tyle ze wpadlem w mega depresje... nie zostawaj sama a bedzie ok :) do uslyszenia wkrotce...
wikatoria1708
Zarejestrowany Użytkownik

6 października 2010, o 11:57

Halfix nie przeginaj :D Jestem bardzo wrazliwą kobietką ;)
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
halfix
Gość

6 października 2010, o 12:31

o co Ci chodzi wrazliwa osobko :D pozdrawiam (zaraz ruszam do Polski - cholerny strach :)
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

6 października 2010, o 14:51

Jezeli chodzi o Lexapro to 10 mg to akurat dawka spora, znaczy normalna. czasami się ja zwieksza do 15 mg. Rzadko kiedy bierze się większą. Dlatego lekarze na początku każą brac 5 mg.
Iwa połknełas lek? Podejrzewam że nie :) Bo byś już o tym napisała :) Ale tak naprawde to połknij lek i nie zwazaj na nic. Dlatego że jak się najpierw naczytasz o objawach to potem będziesz sobie je wkrecała najzwyczajniej na świecie.
Leki to sprawa idywidualna i jeden może mieć hard objawy i nieżadne wkręcania a drugi może mieć zero objawow ubocznych. I tak i tak jak chcesz się leczyc spróbować musisz, więc nie ma co się nastwaiać na jakieś wielkie doznania :)
Jeszcze wam powiem że dostałam ostatnio lek na naciągnięty mięsień, myślałam że to nic. A jak wziełam ulotkę to boże....po tym leku można było dostac zawał :) i martwice naskórka. Lista objawów nieporzadanych była ogromna. Przy nim te nasze antydepresanty to pikusie :)
wikatoria1708

6 października 2010, o 15:50

Ruszaj,ruszaj do Polski,byle szybko :D A strach zostaw w Anglii i czasem nie zabieraj go ze sobą:P
Nerwica,ja biorę Esci w dawce 15mg i lekarz powiedział,że jezeli będzie trzeba zwiększy mi do 20mg.
Iwa

10 października 2010, o 00:08

Dziekuje wam za odpowiedzi i podpowiedzi :) Jeszcze nie połknełam. Jutro bedzie wielki dzien, wlasnie masz racje nerwica za bardzo sie nastawiam na to polkniecie. Postaram sie w ogole o tym nie myslec i lyknac. Tylko czy to mozliwe? :)
wikatoria1708

11 października 2010, o 09:33

Iwa,jak tam?Połknęłaś tabletke?Jeśli tak to szybko zdawaj nam tu relację :)
Iwa

11 października 2010, o 15:43

Tak połknełam okoo dwóch godzin temu :) Tak sie i tak zle czulam przez ostatnie dni ze nie wiem czy znowu moze sie bardziej pogorszyc. czekam nie na objawy ale efekty :) to dzieki wam- tak mnie zmotywowałyście :)
wikatoria1708

11 października 2010, o 18:17

Zobaczysz efekty i to już niedługo :) Powiem Ci,że te skutki uboczne można wytrzymać.Prawie każdy z nas je miał.Ale to nie znaczy,że muszą wystąpić u Ciebie :)
Iwa

11 października 2010, o 21:37

No przyznam ze na wieczór troche mi się nogi trzęsą tak w sumie same z siebie jakby. Ale różnicy nie zauważyłam bo leki to mam prawie przez cały czas. Oby tak dalej, marzenie moje to przetrwac bez objawów ubocznych i zeby lek zadziałał :)
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

12 października 2010, o 03:04

Iwa pisze:Tak połknełam okoo dwóch godzin temu :) Tak sie i tak zle czulam przez ostatnie dni ze nie wiem czy znowu moze sie bardziej pogorszyc. czekam nie na objawy ale efekty :) to dzieki wam- tak mnie zmotywowałyście :)
Iwa Iwunia śłoneczko i tego co napisałaś się trzymaj :)
wikatoria1708

17 października 2010, o 10:04

Hej :) Co tak wszyscy milczą?Mam nadzieję,że dobrze się czujecie :) Mnie dopadła choroba i oczywiście spadek formy :( A było tak fajnie.Ale to nic,niedługo przejdzie.Najważniejsze to nie tracić wiary ^^ Pozdrawiam
Iwa

18 października 2010, o 20:57

HEj HEJ :) Ja biorę całą połówke tegoz Lexapro i cóż troszke gorzej się czuję, a dokładnie czuje się taka rostrzesiona i jakby rozpalona w środku. No ale nie panikuję :) Zobaczymy po kilku dniach :)
Wikatoria a ciebie co przeziębienie, grypa dorwała czy co?
wikatoria1708

19 października 2010, o 10:03

Hej :) Pewnie bierze mnie przeziębienie.Dzieci wyzdrowiały więc teraz czas na mnie :) Nie przejmuj się tym roztrzęsieniem,ja mam tak bardzo często :) Nawet wczoraj.Ja już biorę 1,5 tabletki i czuję się tak samo jak na jednej.
wikatoria1708

1 listopada 2010, o 08:28

Witam :) Mi niestet tabletki nie pomogły więc zmieniam na inne.Powiem wam,że cholernie się boję.Pierwszą tabletkę połknęłam pare minut temu i już czuję,że jestem coraz bliżej ataku paniki.Dziwne to jest,bo przecież wiem,że tabletka jeszcze się nie wchłonęła :) Ale boję się ,ze coś mi sie stanie.I to jest silniejsze.Jestem strasznioe napięta i wsłuchuję sie tylko w swój organizm.Zastanawiam się czy to kiedykolwiek się skończy.Czy będę jeszcze żyła normalnie.Bez lęku.
ODPOWIEDZ