Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
DamianZ1984
- Zarejestrowany Użytkownik
Michał jedyną radą jest chodzić jak najczęściej do biedronki , tylko nie na zasadzie wchodzę i uciekam , albo jestem za karę , lub muszę wytrzymać , tylko na spokojnie skup się na produktach , wchodź po kilka razy dziennie choćby po batona , pokaż , że się nie boisz , jak głowie pojawi się wszystko , strach, lęk natrętne myśli, cokolwiek to czytaj skład produktu , pomyśl co jeszcze masz kupić , absolutnie nie myśl kiedyś dawałem radę ,to było kiedyś dziś zaczynasz od nowa, niech Cię ta biedronka zaciekawi , możesz zacząć od mniejszego sklepu lewiatan jeżeli biedronka za dużo , nie planuj wychodzenia do biedronki i nie myśl o tym po prostu spontanicznie na spokojnie idź i zrób swoje po 10 może 20 razie nie będzie lęku jak dobrze to zrobisz .ogólnie wszystko jest u chłopaków na filmikach na youtubie . pozdrawiam i powodzenia. najważniejsze nie rób z tego przymusu bo to rodzi napięcie , co prowadzi do błędnego koła .
-
Żakuj1497
A ja mam dobrą nowinę, dziś nie miałem co robić ale sobie poradziłem ! Wytrzymałem obejrzeć cały film, potrafiłem się skupić, w każdym razie udało się ! Dziś pojadę jeszcze do babci i kontynuuje mój cel : zdrowienie, miewam gorsze dni ale jest lato i cieszę się z tego, w zimę zawsze umieram nienawidzę zimna
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Wolność słowa z umiarem
-
DamianZ1984
Zakuj cześć dobrze słyszeć , dasz radę a na zimę powoli się przygotuj i zimne prysznice proponuje pomogą się oswoić. powodzenia.
-
Michał1988
Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.
2 załamania nerwowe! Kuracja na Efectinie ER75. 
-
Żakuj1497
Elo Dzięki ziomek hehe, mam pracę, często jeżdżę na rowerze, jestem spokojny to słowa mojego lekarza, biorę lekiDamianZ1984 pisze: ↑26 czerwca 2025, o 21:02Zakuj cześć dobrze słyszeć , dasz radę a na zimę powoli się przygotuj i zimne prysznice proponuje pomogą się oswoić. powodzenia.
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Wolność słowa z umiarem
- Paulosia
Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.
Przyjemność płynąca z poznania to wspaniała sprawa
-
MultiPotencjalna
- Nowy Użytkownik
Hej. Miałam słabszy dzień wczoraj i przedwczoraj. Mam pytanie co to jest? Od 10 lat leczę zaburzenie psychotyczne, myślałam, że już je wyleczyłam, ale czasami tracę świadomość ( chyba ) i np. jak przedwczoraj- kłócę się z rodziną na śmierć i życie. Później tego nie pamiętam, ale z relacji mojej siostry - powiedziała mi , że jej wypomniałam jej słowa sprzed 3 lat xD których nie pamiętam. Nie wiem co mi jest . Jak miałam ten epizod psychotyczny to spałam od poniedziałku, budziłam się w piątek i nie wiedziałam czy spałam, czy nie przez ten czas. Czy to normalne przy zaburzeniu psychotycznym , że się nie pamięta co się robiło? Oprócz tego jak idę np. na rozmowę o pracę to wiem , że coś mówię, ale nie wiem co. Nigdy później mnie przyjąć nie chcą. Pomocy 
-
VectraGTS
Zaczynam ostatnio zauważać, że gorzej sie czuje jak pada deszcz, jak jest ostry upał... lub nagla zmiana pogody lub temperatury.Paulosia pisze: ↑6 lipca 2025, o 09:15Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.i wiele innych osób, które znam z takimi dolegliwościami.. Pracuję też jako psycholog z dziećmi z różnymi trudnościami, m.in ze spectrum autyzmu (sama mam ADHD) i widzę, kiedy pogoda się zmienia, dzieciom jest trudniej, albo szaleją
Ja mam to samo... szczególnie widzę to po dzieciach, które również mają ADHD. Z innymi zaburzeniami jest na prawdę bardzo podobnie
![]()
Ogólnie lubie jak jest ciepło ale te zmiany temperatury są teraz bardzo zauważalne dla mnie.
-
Misia123
Ja teraz mam.kryzys, mam fobie spoleczna , po prostu wszystko wydaje mi się beznadziejne, że nie pasuje do tego świata, nie mam na nic ochoty. Każdy dzień próbuje przetrwać, staram się zająć czymkolwiek innym , cały czas coś robię, bo nie dam rady usiedzieć. Na zewnątrz pokazuje że wszystko jest ok. Nauczyłam się że na innych nie można polegać, bo prędzej czy później i tak zranią. Może ten stan minie.
-
Miissiaaaa
Hej, ktoś z was też tak ma że po zajmiecie oczu lub gdy się budzi na kropkę na środku Czarna i gdy mruga oba jest i się przemieszcza? też w głowie czuje skrzypanie, ocierani, tylko wieczoram. Brałam Seronil 10 mg teraz 20 mg i też wieczorami tylko tak mam uciski głowy, ciężkości, lęk jakby do mnie znowu wrócił brałam miesiąc 10 mg i teraz tydzień 20 mg.
- Paulosia
Mam to samo...VectraGTS pisze: ↑6 lipca 2025, o 16:39Zaczynam ostatnio zauważać, że gorzej sie czuje jak pada deszcz, jak jest ostry upał... lub nagla zmiana pogody lub temperatury.Paulosia pisze: ↑6 lipca 2025, o 09:15Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.i wiele innych osób, które znam z takimi dolegliwościami.. Pracuję też jako psycholog z dziećmi z różnymi trudnościami, m.in ze spectrum autyzmu (sama mam ADHD) i widzę, kiedy pogoda się zmienia, dzieciom jest trudniej, albo szaleją
Ja mam to samo... szczególnie widzę to po dzieciach, które również mają ADHD. Z innymi zaburzeniami jest na prawdę bardzo podobnie
![]()
Ogólnie lubie jak jest ciepło ale te zmiany temperatury są teraz bardzo zauważalne dla mnie.
Przyjemność płynąca z poznania to wspaniała sprawa
- Przemek_Leniak
no powiedzmy że ciężki dzień poświęcony spotkaniom z pracownikami socjalnymi i przemyśleniom jak ogarnąć teraźniejszość
np. ubezpieczenie społeczne
złaziłem piechota pół Lublina ale dużo się dowiedziałem i sporo musze przemyśleć
z pozytywów kupiłem sadzonkę Pelargonium graveolens czyli geranium czyli anginowca - uwielbiam tę afrykańską roślinkę
ale en masse jestem zmęczony fizycznie i psychicznie też
np. ubezpieczenie społeczne
złaziłem piechota pół Lublina ale dużo się dowiedziałem i sporo musze przemyśleć
z pozytywów kupiłem sadzonkę Pelargonium graveolens czyli geranium czyli anginowca - uwielbiam tę afrykańską roślinkę
ale en masse jestem zmęczony fizycznie i psychicznie też
F32.8 Depresja atypowa od kwietnia 2023
Shit happens...
Shit happens...