Już widzę, że kiedy lęk mnie dopada to wiem jak reagować, jest mi lżej to znosić, ale życie z tym strachem nie jest fajne, ani trochę

Elo Dzięki ziomek hehe, mam pracę, często jeżdżę na rowerze, jestem spokojny to słowa mojego lekarza, biorę lekiDamianZ1984 pisze: ↑26 czerwca 2025, o 21:02Zakuj cześć dobrze słyszeć , dasz radę a na zimę powoli się przygotuj i zimne prysznice proponuje pomogą się oswoić. powodzenia.
Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.
Zaczynam ostatnio zauważać, że gorzej sie czuje jak pada deszcz, jak jest ostry upał... lub nagla zmiana pogody lub temperatury.Paulosia pisze: ↑6 lipca 2025, o 09:15Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.i wiele innych osób, które znam z takimi dolegliwościami.. Pracuję też jako psycholog z dziećmi z różnymi trudnościami, m.in ze spectrum autyzmu (sama mam ADHD) i widzę, kiedy pogoda się zmienia, dzieciom jest trudniej, albo szaleją
Ja mam to samo... szczególnie widzę to po dzieciach, które również mają ADHD. Z innymi zaburzeniami jest na prawdę bardzo podobnie
![]()
Mam to samo...VectraGTS pisze: ↑6 lipca 2025, o 16:39Zaczynam ostatnio zauważać, że gorzej sie czuje jak pada deszcz, jak jest ostry upał... lub nagla zmiana pogody lub temperatury.Paulosia pisze: ↑6 lipca 2025, o 09:15Oczywiście, że to ma również związek z pogodą. Mam tak samo jak TyMichał1988 pisze: ↑2 lipca 2025, o 09:17Czy jest tu ktoś kto reaguję na pogodę? Czy to naprawdę możliwe? Kiedyś nie zwracałem na to uwagi ale teraz mam wrażenie, że moje samopoczucie dużo od tego zależy. Ostatnie 3 dni miałem całkiem super, nie było lęków, nawet myśli natrętne były tylko chwilowe, a dzisiaj wstałem i od początku jestem jakiś taki napięty i od środka rozdygotany, od razu masa myśli i już wymyślam schematy. Czy jest szansa, żeby ktoś podpowiedział jak robić jakieś ćwiczenia relaksacyjne? Jakieś wdechy, rozciąganie, coś co pomaga na głowę i ciało.i wiele innych osób, które znam z takimi dolegliwościami.. Pracuję też jako psycholog z dziećmi z różnymi trudnościami, m.in ze spectrum autyzmu (sama mam ADHD) i widzę, kiedy pogoda się zmienia, dzieciom jest trudniej, albo szaleją
Ja mam to samo... szczególnie widzę to po dzieciach, które również mają ADHD. Z innymi zaburzeniami jest na prawdę bardzo podobnie
![]()
Ogólnie lubie jak jest ciepło ale te zmiany temperatury są teraz bardzo zauważalne dla mnie.