Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
morphifry
Zarejestrowany Użytkownik

18 grudnia 2024, o 16:50

Mam dzisiaj bardzo slaby dzien. Lęki, obnizony nastroj juz od dawna kiedy jest tak ciemno ciagle.
Dzisiaj to mnie jakos poskladalo, niepokoj, placzliwosc.. Boje sie swiat
Justyna90

18 grudnia 2024, o 16:57

U mnie to samo. Brak sił …zmęczenie, nic mi się nie chce. Leżę i płaczę
Caramoglie

18 grudnia 2024, o 18:32

DżejKej77 pisze:
18 grudnia 2024, o 16:33
Żakuj1497 pisze:
18 grudnia 2024, o 13:43
To jest agresja, jesteś stworzony do biegania za stworami po lesie, a nie siedzenia pod kołdrą przy grzejniku 😉
Niekoniecznie rozumiem twoja wypowiedz i do kogo jest skierowana 😀
Myślę, że koledze może chodzić o to, że jesteśmy przystosowani do trybu "walki" czy jak tam to się zwie.
DamianZ1984

18 grudnia 2024, o 20:34

Zakuj widzę że jeszcze jesteś , pisze dawno Mnie nie było od 2 lat radziłem sobie lepiej czasami z dużymi kryzysami , w piątek przyszedł mega kryzys i dał mi objawy podobne do początku nerwicy sprzed 10 lat , czyli chodzę i próbuje łapać powietrze ,ciągle czuję duszność z przerwami na chwilę normalnego oddechu , oczywiście napięcie całego ciała i myśli w okolicy serce , stan przed zawałowy , mierzenie saturacji która, dobra robię masę błędów których się wystrzegałem , zabezpieczenia itd. tyle że tym razem naprawdę myślę że to coś poważnego , słabiutko
Żakuj1497

21 grudnia 2024, o 06:31

DamianZ1984 pisze:
18 grudnia 2024, o 20:34
Zakuj widzę że jeszcze jesteś , pisze dawno Mnie nie było od 2 lat radziłem sobie lepiej czasami z dużymi kryzysami , w piątek przyszedł mega kryzys i dał mi objawy podobne do początku nerwicy sprzed 10 lat , czyli chodzę i próbuje łapać powietrze ,ciągle czuję duszność z przerwami na chwilę normalnego oddechu , oczywiście napięcie całego ciała i myśli w okolicy serce , stan przed zawałowy , mierzenie saturacji która, dobra robię masę błędów których się wystrzegałem , zabezpieczenia itd. tyle że tym razem naprawdę myślę że to coś poważnego , słabiutko
Ja zachorowałem na schizofrenię, też nie kolorowo :) witaj ! :)
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Żakuj1497

21 grudnia 2024, o 06:33

Myślę, że trening oddychania na tą sytuację powinien być ok, oddychanie przez nos, wolniejszy wdech szybszy wydech warto spróbować :)
Ps. W Twoim wieku warto się badać na serce, jeśli wszystko ok to nie masz co się martwić w jak nie to leki i też będzie ok
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
ZalamanyChlopak
Nowy Użytkownik

22 grudnia 2024, o 14:08

Cześć u mnie bardzo kiepsko od 5 dni nie śpię wszyscy się odwrócili straciłem sens życia i wszystko na co pracowałem całe życie Dziewczyna odeszła koledzy odeszli żyją swoim życiem mam natrętne myśli o przeszłości i o przyszłości siedzę sam zacząłem palić fajki i to dużo gdzie wcześniej nie paliłem nie mam ochoty na nic oglądać filmów grać trenować nic mi się nie chce konkretnie zajazd psychiczny nie wiem już co mam robić życie mi się wali mam 27 za miesiąc zdrowie też sie zaczęło walić przez sterydy kredyt na głowie pracę mam ale jak pójdę do psychiatry to stracę pracę więc nawet się nie wybieram wszystko mi jest obojętne tragedia
ZalamanyChlopak
Nowy Użytkownik

22 grudnia 2024, o 14:09

Jest ktoś żeby mi jakoś pomóc ?
Awatar użytkownika
bareten
Odważny i aktywny forumowicz

22 grudnia 2024, o 14:15

Wszyscy mają tu podobnie. 10 lat temu miałem pierwszy epizod trwał z pół roku, wyszedłem z tego.

Teraz po 10 latach znów gorsze samopoczucie.
Awatar użytkownika
bareten

22 grudnia 2024, o 14:16

Nabita ciężka głową, brak motywacji, ciągle napięcie, zatkane uszy.

Dziś jestem od 10 w pracy. Rano było ok, teraz minęło 4.5 h i zastanawiam się jak wytrzymam do końca. Ogólny lęk, spięta głową i twarz, uczucie ciężkości głowy, piszczenie w uszach...
Kasia37

22 grudnia 2024, o 14:36

Ja też rano wstałam i pomyślałam kurcze dobrze się czuje,to takie fajne uczucie,teraz jestem w pracy niby jest ok ale w środku jest takie uczucie jakby miało coś wystrzelić tylko czeka....
Awatar użytkownika
bareten

22 grudnia 2024, o 15:09

A jak Twoje uczucie obcości, spłycenia emocji i poczucia sensu czy motywacji?
Awatar użytkownika
Sadwolf

22 grudnia 2024, o 15:19

Hej, dawno mnie tu nie było...

Generalnie jeśli chodzi o najczęstsze myśli, że kogoś skrzywdzę, to lęki już praktycznie minęły. Mam nawet najokrutniejsze myśli ale się ich nie boję, a nawet się z nich śmieję. Ale dzisiaj gorzej...

Miałem zły sen, w którym moi rodzice odeszli. Nie mogłem ich nigdzie znaleźć, bo nie było ich już na tym świecie. Niestety sen był bardzo realistyczny... Mój tata dzisiaj mówił, że coś go boli i bardzo się przestraszyłem...

Nie chcę tracić moich rodziców... Tak bardzo ich kocham 😭
Awatar użytkownika
bareten

22 grudnia 2024, o 15:24

To tylko sen, nie przejmuj się. Sny najczęściej są odwrotnością, jeśli śniło się tak to będzie zupełnie inaczej...
Kasia37

22 grudnia 2024, o 16:45

bareten pisze:
22 grudnia 2024, o 15:09
A jak Twoje uczucie obcości, spłycenia emocji i poczucia sensu czy motywacji?
Czuje że jestem bo jestem,jakby cień mnie,emocje póki co jestem nieco spokojniejsza bo nie pojawiło się nic co by mnie ożywiło emocjonalnie,boję się że coś nadejdzie i znowu poczuje ten lęk...
ODPOWIEDZ