Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
B2021
Zarejestrowany Użytkownik

2 lutego 2022, o 13:39

Evela pisze:
31 stycznia 2022, o 18:52
HysSpodGory pisze:
31 stycznia 2022, o 15:00
B2021 pisze:
31 stycznia 2022, o 11:19
Jak poradzić sobie z uczuciem rozdrażnienia, z uczuciem dygotania w środku, strachu . Jakiś czas miałem spokój tzn miesiąc może krócej ..... od paru dni nic się mi nie dzieje ,ale jestem strasznie rozwalony w środku. Mam uczucie ,że serce mi wali jak szalone i czuje się jakbym wypił litry mocnej kawy. Nic się mi nie dzieje ,ale czuje straszny niepokój i napięcie w klatce piersiowej. Do tego czasami mi się trzęsą ręce i mnie nachodzą myśli, że może coś znowu się dzieje . Mam już 3 dni wycięte z życia przez ten stan .
Starac sie uspokoic, pojsc do psychiatry wziac jakies leki na uspokojenie, ja bym zaczal od hydroksyzyny, ale to nawet rodzinny moze dac. Terapia prywatna to dobry pomysl.
Ech widać, że są tu początkujący wspieracze forum. Kolego wyżej po 3 dniach odczucia niepokoju szkoda marnować czas na psychiatrę. Uważam, że psychiatra powinien być wtedy kiedy już czujesz mega bezsilność paro -miesiecznym zmaganiem jeżeli nie jest się już nowicjuszem, a z tego co przeczytałam to udało się jakiś czas uspokoić , a lęki wrócily po miesiącu czasu. Związku z tym , że każdy w podobny sposób sobie radzi mogę polecić przestanie tak wierzyć myślom. Na youtubie Hevald świetnie to omawia. Zmiana nawyków.wymagaja czasu ,dlatego o odburzaniu mówi się w miesiącach. Podświadomość zawsze będzie Nas pchała w to co znane i właśnie chodzi o to aby zmienić ten nawyk mimo tego, że czasem jest cholernie źle. Ja sama 3 lata temu przechodziłam straszne lęki oczywiście posłuchałam i brałam tabletki, po których czułam się dobrze po roku czasu odstawilam chemię i pół roku później obraz myślowy, lęki i tyle z cudownych pigułek jeżeli nie zrozumiesz całego mechanizmu. Da się samej sobie poradzić ale na pierwsze efekty trzeba poczekać.Nie ma panaceum, że coś zrobię tydzień , dwa i już będzie luz. Psycholog może pomóc ale i tak Ty sam będziesz wprowadzać zmiany. Polecam się :)
Dziękuję za podpowiedź, mam nadzieje , ze uda mi się wrócić do normalności,że to odejdzie kiedyś
Patro1995

2 lutego 2022, o 16:52

Witam od trzech dni piecze mnie w klatce piersiowej przy przełykaniu jeszcze bardziej się nasila, plus mam wrażenie jakbym nie mógł nabrać pełnego powietrza jakby coś blokowało takie napięcie w klatce piersiowej, męczy mnie to w pracy bardzo, czy to normalne w nerwicy mieliście podobne objawy?
Konfecjusz

3 lutego 2022, o 18:30

Mi już całkiem ręce opadają moja nerwica dotyczy głownie serca porobiłem już wszystkie badania zaliczyłem 5 kardiologów od 4 miesiecy nic sie nie zmienia cały czas wali serducho a od wczoraj wieczorem totalna panika pojawiło sie wysokie cisnienie i jak zawsze to serce waliło tak tera ledwo je słychać puls 90-100 wali wali i nagle sie zatrzymuje do tego pieczenie w klatce myślałem już, że to zawał ale w niedziele byłem na sorze i to powstrzymało mnie przed kolejnym pojechaniem tam. Umówiłem sie do kolejnego kardiologa ale dopiero na 10 lutego nie wiem jak ja z tym wytrzymam bo ciągle sprawdzam dotykam wariuje i myśle, że to zawał. Hydroksyzyna nie pomaga jestem juz po pierwszej wizycie u psychiatry na razie powiedział, że postaramy sie bez leków mam tylko hydro i propranolol zmiejszyli mi na raz dziennie a brałem dwa i tu mój wkręt, że to może od zaprzestania brania tej tabletki na wieczor dostalem jakiegos zawału czy coś mieliscie tak może ? do tego piękace oczy co jakiś czas
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

3 lutego 2022, o 19:21

Konfecjusz pisze:
3 lutego 2022, o 18:30
Mi już całkiem ręce opadają moja nerwica dotyczy głownie serca porobiłem już wszystkie badania zaliczyłem 5 kardiologów od 4 miesiecy nic sie nie zmienia cały czas wali serducho a od wczoraj wieczorem totalna panika pojawiło sie wysokie cisnienie i jak zawsze to serce waliło tak tera ledwo je słychać puls 90-100 wali wali i nagle sie zatrzymuje do tego pieczenie w klatce myślałem już, że to zawał ale w niedziele byłem na sorze i to powstrzymało mnie przed kolejnym pojechaniem tam. Umówiłem sie do kolejnego kardiologa ale dopiero na 10 lutego nie wiem jak ja z tym wytrzymam bo ciągle sprawdzam dotykam wariuje i myśle, że to zawał. Hydroksyzyna nie pomaga jestem juz po pierwszej wizycie u psychiatry na razie powiedział, że postaramy sie bez leków mam tylko hydro i propranolol zmiejszyli mi na raz dziennie a brałem dwa i tu mój wkręt, że to może od zaprzestania brania tej tabletki na wieczor dostalem jakiegos zawału czy coś mieliscie tak może ? do tego piękace oczy co jakiś czas

Zapraszam do odsłuchania historii moich "zawałów"

https://www.youtube.com/watch?v=SX1HfWbYAWs&t=603s
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Patro1995

4 lutego 2022, o 00:04

A miał ktoś z was takie białe błyski czy plamy czasem? Xd bo się dziś przestraszyłem wracam z pracy po drugiej zmianie zapalam światło na klatce schodowej, idę dalej gdzie jest ciemno i miałem taką białą plamę od razu że to zjawa albo duch xDD nie wiem czy oczy zmęczone czy co xd ale się przestraszyłem teraz i to mocno . Miał ktoś podobna sytuacje ?
madmag87
Gość

4 lutego 2022, o 00:16

Patro1995 pisze:
A miał ktoś z was takie białe błyski czy plamy czasem? Xd bo się dziś przestraszyłem wracam z pracy po drugiej zmianie zapalam światło na klatce schodowej, idę dalej gdzie jest ciemno i miałem taką białą plamę od razu że to zjawa albo duch xDD nie wiem czy oczy zmęczone czy co xd ale się przestraszyłem teraz i to mocno . Miał ktoś podobna sytuacje ?
A te męty dalej masz? Ja mam od dłuższego czasu przejrzystość i ostatnio sporadycznie takie jakby białe obłoczki, niby smugi dymu szybko zanikające, raczej trudno uchwytne
mario546

4 lutego 2022, o 00:23

madmag87 pisze:
4 lutego 2022, o 00:16
Patro1995 pisze:
A te męty dalej masz? Ja mam od dłuższego czasu przejrzystość i ostatnio sporadycznie takie jakby białe obłoczki, niby smugi dymu szybko zanikające, raczej trudno uchwytne
Ja miałem. :))
madmag87
Gość

4 lutego 2022, o 00:27

;brr

minionek aż zbladł ze strachu :DD
mario546

4 lutego 2022, o 00:34

Tak.😁😁😁😒
Patro1995

4 lutego 2022, o 13:03

To wszystko wydaje sie smieszne haha, ale moze przez to ze z jasnego do ciemnego pomieszczenia wszedlem i od razu biala plamka przeleciala xD do dzis o tym mysle i tkai straszek, a co do mętów to mam tak samo jak snieg optyczny
madmag87
Gość

4 lutego 2022, o 13:12

No to nie wiem, pewnie mieliśmy co innego, ale pytać zawsze można ;) ja te mgiełki miałam ze dwa tygodnie temu, teraz mi herbata paruje, to dokładnie takie coś, tylko bez herbaty :D
DamianZ1984

4 lutego 2022, o 14:33

Dziś dowiedziałem się przypadkiem że jestem do zwolnienia w pracy po 10 latach gdzie mimo że jestem w moich stanach ledwo żyję w swojej głowie załatwiam kontrakty i firma ma zyski, ja stworzyłem dział dla nich a oni chcą mnie wyrzucić, ostatnim tchem umowy czytałem i podpisywałem, poświęciłem swoje zdrowie żeby pokazać że dam radę, a tu wiadomość że chcą mnie zwolnić, oczywiście prezes się z tego wycofał i stwierdził że nie tematu.ze narazie nie planują mnie zwolnić i że ta lista na której byłem jest już nie ważna, oczywiście atak mam murowany, duszność myśl że umrę 😠😠
mario546

4 lutego 2022, o 14:39

DamianZ1984 pisze:
4 lutego 2022, o 14:33
Dziś dowiedziałem się przypadkiem że jestem do zwolnienia w pracy po 10 latach gdzie mimo że jestem w moich stanach ledwo żyję w swojej głowie załatwiam kontrakty i firma ma zyski, ja stworzyłem dział dla nich a oni chcą mnie wyrzucić, ostatnim tchem umowy czytałem i podpisywałem, poświęciłem swoje zdrowie żeby pokazać że dam radę, a tu wiadomość że chcą mnie zwolnić, oczywiście prezes się z tego wycofał i stwierdził że nie tematu.ze narazie nie planują mnie zwolnić i że ta lista na której byłem jest już nie ważna, oczywiście atak mam murowany, duszność myśl że umrę 😠😠
Czym przejmujesz się? Mialem podobnie wywali mnie z pracy. Jak wyrzuca ciebie to jest koniec świata. Tak sam myslalem, uwierz błąd popełniłem siedząc na dupie w domu zamiast szukać pracy. To nie jest koniec świata.
DamianZ1984

4 lutego 2022, o 15:09

Oki ale nie wychodząc prawie z domu w ciągłych atakach paniki i lęku jak znajdę normalna pracę?
mario546

4 lutego 2022, o 15:27

DamianZ1984 pisze:
4 lutego 2022, o 15:09
Oki ale nie wychodząc prawie z domu w ciągłych atakach paniki i lęku jak znajdę normalna pracę?
Tak, mialem problem z tym, znajdziesz tylko motywacja, czasami lepiej znaleźć nowa prace. Masz taka moc w podejmowaniu decyzji w życiu ze nie wiesz o tym.
ODPOWIEDZ