nie panuje nad tym
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mistrz 2021 (L)
-
Bo emocji nie możną kontrolować, (złość,smutek,nienawiść),trzeba zaakceptować i ignorować. Emocji negatywnych nie ma.sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 10:44nie panuje nad tym
-
Jak poradzić sobie z uczuciem rozdrażnienia, z uczuciem dygotania w środku, strachu . Jakiś czas miałem spokój tzn miesiąc może krócej ..... od paru dni nic się mi nie dzieje ,ale jestem strasznie rozwalony w środku. Mam uczucie ,że serce mi wali jak szalone i czuje się jakbym wypił litry mocnej kawy. Nic się mi nie dzieje ,ale czuje straszny niepokój i napięcie w klatce piersiowej. Do tego czasami mi się trzęsą ręce i mnie nachodzą myśli, że może coś znowu się dzieje . Mam już 3 dni wycięte z życia przez ten stan .
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie panujesz nad tym czemu poświęcasz uwagę? Nic nie zależy od Ciebie?sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 10:44nie panuje nad tym
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
te emocje i mysli nie poddaja sie mojej kontroli. moge jedynie to przerwac na chwile.
Mistrz 2021 (L)
-
Chłopie poddaj się czujesz smutek, robisz wszystko bez presji. Pisaniem tylko utwierdzasz ze jesteś w dupie, ciagle narzekasz. Tym sposobem długi czas będziesz w tym, po co użalać się? Materiały i działanie. Posłuchaj się katji.sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 12:11te emocje i mysli nie poddaja sie mojej kontroli. moge jedynie to przerwac na chwile.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie emocje masz kontrolować, ale uwagę jaką im dajesz.sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 12:11te emocje i mysli nie poddaja sie mojej kontroli. moge jedynie to przerwac na chwile.
https://www.czlowiekczujacy.pl
-
Starac sie uspokoic, pojsc do psychiatry wziac jakies leki na uspokojenie, ja bym zaczal od hydroksyzyny, ale to nawet rodzinny moze dac. Terapia prywatna to dobry pomysl.B2021 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 11:19Jak poradzić sobie z uczuciem rozdrażnienia, z uczuciem dygotania w środku, strachu . Jakiś czas miałem spokój tzn miesiąc może krócej ..... od paru dni nic się mi nie dzieje ,ale jestem strasznie rozwalony w środku. Mam uczucie ,że serce mi wali jak szalone i czuje się jakbym wypił litry mocnej kawy. Nic się mi nie dzieje ,ale czuje straszny niepokój i napięcie w klatce piersiowej. Do tego czasami mi się trzęsą ręce i mnie nachodzą myśli, że może coś znowu się dzieje . Mam już 3 dni wycięte z życia przez ten stan .
-
probuje z calych sił zlapac ta kontrole uwagiKatja pisze: ↑31 stycznia 2022, o 13:03Nie emocje masz kontrolować, ale uwagę jaką im dajesz.sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 12:11te emocje i mysli nie poddaja sie mojej kontroli. moge jedynie to przerwac na chwile.
Mistrz 2021 (L)
-
Ech widać, że są tu początkujący wspieracze forum. Kolego wyżej po 3 dniach odczucia niepokoju szkoda marnować czas na psychiatrę. Uważam, że psychiatra powinien być wtedy kiedy już czujesz mega bezsilność paro -miesiecznym zmaganiem jeżeli nie jest się już nowicjuszem, a z tego co przeczytałam to udało się jakiś czas uspokoić , a lęki wrócily po miesiącu czasu. Związku z tym , że każdy w podobny sposób sobie radzi mogę polecić przestanie tak wierzyć myślom. Na youtubie Hevald świetnie to omawia. Zmiana nawyków.wymagaja czasu ,dlatego o odburzaniu mówi się w miesiącach. Podświadomość zawsze będzie Nas pchała w to co znane i właśnie chodzi o to aby zmienić ten nawyk mimo tego, że czasem jest cholernie źle. Ja sama 3 lata temu przechodziłam straszne lęki oczywiście posłuchałam i brałam tabletki, po których czułam się dobrze po roku czasu odstawilam chemię i pół roku później obraz myślowy, lęki i tyle z cudownych pigułek jeżeli nie zrozumiesz całego mechanizmu. Da się samej sobie poradzić ale na pierwsze efekty trzeba poczekać.Nie ma panaceum, że coś zrobię tydzień , dwa i już będzie luz. Psycholog może pomóc ale i tak Ty sam będziesz wprowadzać zmiany. Polecam sięHysSpodGory pisze: ↑31 stycznia 2022, o 15:00Starac sie uspokoic, pojsc do psychiatry wziac jakies leki na uspokojenie, ja bym zaczal od hydroksyzyny, ale to nawet rodzinny moze dac. Terapia prywatna to dobry pomysl.B2021 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 11:19Jak poradzić sobie z uczuciem rozdrażnienia, z uczuciem dygotania w środku, strachu . Jakiś czas miałem spokój tzn miesiąc może krócej ..... od paru dni nic się mi nie dzieje ,ale jestem strasznie rozwalony w środku. Mam uczucie ,że serce mi wali jak szalone i czuje się jakbym wypił litry mocnej kawy. Nic się mi nie dzieje ,ale czuje straszny niepokój i napięcie w klatce piersiowej. Do tego czasami mi się trzęsą ręce i mnie nachodzą myśli, że może coś znowu się dzieje . Mam już 3 dni wycięte z życia przez ten stan .

-
Leki sie przydaja, bo stabilizuja troche, ale praca na soba najwazniejsza tu pelna zgoda.Evela pisze: ↑31 stycznia 2022, o 18:52Ech widać, że są tu początkujący wspieracze forum. Kolego wyżej po 3 dniach odczucia niepokoju szkoda marnować czas na psychiatrę. Uważam, że psychiatra powinien być wtedy kiedy już czujesz mega bezsilność paro -miesiecznym zmaganiem jeżeli nie jest się już nowicjuszem, a z tego co przeczytałam to udało się jakiś czas uspokoić , a lęki wrócily po miesiącu czasu. Związku z tym , że każdy w podobny sposób sobie radzi mogę polecić przestanie tak wierzyć myślom. Na youtubie Hevald świetnie to omawia. Zmiana nawyków.wymagaja czasu ,dlatego o odburzaniu mówi się w miesiącach. Podświadomość zawsze będzie Nas pchała w to co znane i właśnie chodzi o to aby zmienić ten nawyk mimo tego, że czasem jest cholernie źle. Ja sama 3 lata temu przechodziłam straszne lęki oczywiście posłuchałam i brałam tabletki, po których czułam się dobrze po roku czasu odstawilam chemię i pół roku później obraz myślowy, lęki i tyle z cudownych pigułek jeżeli nie zrozumiesz całego mechanizmu. Da się samej sobie poradzić ale na pierwsze efekty trzeba poczekać.Nie ma panaceum, że coś zrobię tydzień , dwa i już będzie luz. Psycholog może pomóc ale i tak Ty sam będziesz wprowadzać zmiany. Polecam sięHysSpodGory pisze: ↑31 stycznia 2022, o 15:00Starac sie uspokoic, pojsc do psychiatry wziac jakies leki na uspokojenie, ja bym zaczal od hydroksyzyny, ale to nawet rodzinny moze dac. Terapia prywatna to dobry pomysl.B2021 pisze: ↑31 stycznia 2022, o 11:19Jak poradzić sobie z uczuciem rozdrażnienia, z uczuciem dygotania w środku, strachu . Jakiś czas miałem spokój tzn miesiąc może krócej ..... od paru dni nic się mi nie dzieje ,ale jestem strasznie rozwalony w środku. Mam uczucie ,że serce mi wali jak szalone i czuje się jakbym wypił litry mocnej kawy. Nic się mi nie dzieje ,ale czuje straszny niepokój i napięcie w klatce piersiowej. Do tego czasami mi się trzęsą ręce i mnie nachodzą myśli, że może coś znowu się dzieje . Mam już 3 dni wycięte z życia przez ten stan .![]()
-
Ostatnio przytrafiają mi się takie stany, w których tak jakby czuje się obrażony na rzeczywistość i zaniedbuje wykonywanie przykrych obowiązków życia codziennego, gdyż jak sobie mówie: skoro przyjemności w życiu nie mam żadnych to dlaczego z nieprzyjemnościami jeszcze musze się męczyć, to nie fair.
Miał z Was tak ktoś? Depresja jakaś czy co?
-
Ja tak mam, bo jestem przygnieciony objawami nerwicowymi jak lęk, nudnosci, sciskanie w glowie przelyku na plecach w klatce, odrealnienie.Luk pisze: ↑31 stycznia 2022, o 21:11Ostatnio przytrafiają mi się takie stany, w których tak jakby czuje się obrażony na rzeczywistość i zaniedbuje wykonywanie przykrych obowiązków życia codziennego, gdyż jak sobie mówie: skoro przyjemności w życiu nie mam żadnych to dlaczego z nieprzyjemnościami jeszcze musze się męczyć, to nie fair.