Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
DamianZ1984
Zarejestrowany Użytkownik

3 stycznia 2022, o 21:40

Staram się porządkować to wszystko.zalposty jeszcze są ale staram się nie pisać, ograniczać do minimum
B2021

4 stycznia 2022, o 11:52

Witam
Jestem nowy na forum. Zmagam się z nerwicą dopiero gdzieś około roku. Oczywiście pierwsze badania krwi ,ekg serca wszystko wporzadku . No i zaczęło się, że lekarz rodzinny zapisał mi leki psychotropowe . Na początku miałem aby objawy silnego stresu ,zaniepokojenia , bole w klatce najczęściej i 3 razy miałem typowy atak paniki.

Tylko moje pytanie brzmi , czy ogólny lęk, pocenie się, bole w klatce, ostatnio mi doszedł ból pleców może się utrzymywać kilka dni ? Praktycznie przez cały dzień. Obudzę się i już czuje,że mnie boli dalej klatka i plecy . Do tego te dziwne ukłucia i nerwobole.

Dodam ,że wiadomo w święta trochę wypiłem, nowy rok też. I po nowym roku zaczęło się. Trzeci dzień jestem wycięty z życia. Czy tak działa nerwica ;( ?
Nosiema

4 stycznia 2022, o 13:35

B2021 pisze:
Witam
Jestem nowy na forum. Zmagam się z nerwicą dopiero gdzieś około roku. Oczywiście pierwsze badania krwi ,ekg serca wszystko wporzadku . No i zaczęło się, że lekarz rodzinny zapisał mi leki psychotropowe . Na początku miałem aby objawy silnego stresu ,zaniepokojenia , bole w klatce najczęściej i 3 razy miałem typowy atak paniki.

Tylko moje pytanie brzmi , czy ogólny lęk, pocenie się, bole w klatce, ostatnio mi doszedł ból pleców może się utrzymywać kilka dni ? Praktycznie przez cały dzień. Obudzę się i już czuje,że mnie boli dalej klatka i plecy . Do tego te dziwne ukłucia i nerwobole.

Dodam ,że wiadomo w święta trochę wypiłem, nowy rok też. I po nowym roku zaczęło się. Trzeci dzień jestem wycięty z życia. Czy tak działa nerwica ;( ?
Tak działa nerwica pocenie,lek, bóle klatki to klasyczne objawy, mam nadzieję że nie pijesz alko w momencie brania leków? Bo to najgorsze kombo aby rozwalić psychikę.
Jak nie odpisuję na posta to wyślij prywatną wiadomość. Powiadomienia mi tu o postach nie działają :roll:
B2021

4 stycznia 2022, o 15:23

Nosiema pisze:
4 stycznia 2022, o 13:35
B2021 pisze:
Witam

Tak działa nerwica pocenie,lek, bóle klatki to klasyczne objawy, mam nadzieję że nie pijesz alko w momencie brania leków? Bo to najgorsze kombo aby rozwalić psychikę.
No właśnie najgorsze ,że piłem. Prawie co weekend i widzę, że się to wszystko rozwinęło.... Teraz chciałbym się wziąść za siebie i pozbyć tego wszystkiego. Nie idzie funkcjonować normalnie. Strasznie mnie ostatnio bolą plecy w górnej części, az po szyję i głowę. Do tego bol w klatce . Oprócz tego ,pocenie się i ciągle xzuje jak moje ciało jest jakby spięte, spralizowane , takie jak z waty. Brak siły wgl . Serducho mi wali jak głupie, momentami mniej ,momentami więcej. Nawet nie chce mierzyć cisnienia , żeby sobie nie wkręcić czegoś znowu
mario546

4 stycznia 2022, o 15:37

DamianZ1984 pisze:
3 stycznia 2022, o 21:40
Staram się porządkować to wszystko.zalposty jeszcze są ale staram się nie pisać, ograniczać do minimum
Każdy może zalic się ,tylko nie cały czas. Musisz stopowac to wszystko.
DamianZ1984

4 stycznia 2022, o 16:21

Tak też Mario staram się robić
Dora

4 stycznia 2022, o 19:28

DamianZ1984 pisze:

Nie zgadzam sie z podejściem, ze nie mozesz sie zalic. W ogole ze wszystkmi tymi "musze" "powinienem" itd. Fakty sa takie, ze sie zalisz, bo sie boisz, jestes tym zmeczony i czujesz sie zagubiony. Zalenie sie jest w porzadku. I sorry kazdy z nas tutaj byl w takim stanie. Nie ma granicy ze juz za duzo zalenia, a tyle zalenia to jeszcze norma. To zalenie tak naprawde jest szukaniem wsparcia w momencie zagubienia. I to jest OK.
mario546

4 stycznia 2022, o 19:38

Dora pisze:
DamianZ1984 pisze:

Nie zgadzam sie z podejściem, ze nie mozesz sie zalic. W ogole ze wszystkmi tymi "musze" "powinienem" itd. Fakty sa takie, ze sie zalisz, bo sie boisz, jestes tym zmeczony i czujesz sie zagubiony. Zalenie sie jest w porzadku. I sorry kazdy z nas tutaj byl w takim stanie. Nie ma granicy ze juz za duzo zalenia, a tyle zalenia to jeszcze norma. To zalenie tak naprawde jest szukaniem wsparcia w momencie zagubienia. I to jest OK.
Tak czasami można, tylko nie rok po zaburzeniu, nie tędy droga, wiem że jest ciężko.
Jackk33

4 stycznia 2022, o 19:46

Witam wszystkich walcze z nerwica lękowa od paru lat było juz wszystko ok i znów się zaczęło mój lekarz zmienił mi leki brałem mitrozapamine i zamienił mi na fluoxetine jakieś 4 dni temu pomalowałem z kolegą przy alkoholu i nastepnego dnia zaczęły sie lęki i atak paniki i do teraz się źle czuje zawroty glowy drętwienie w glowie rekarz i lęk czy to może być przez to że zmieniam leki jesli tak to czy ktoś wie do jakiego czasu utrzymuję sie ten stan . Na ataki paniki mam lorafen ale biorę tylko przy ataku paniki nie cały czas bo wiem co to jest i jak uzależnia człowieka później ciężko jest z tego wyjść . Bardzo bym prosił o pomoc jak ktoś sie spotkał z czymś takim
Jackk33

4 stycznia 2022, o 19:55

Witam wszystkich walcze z nerwica lękowa od paru lat było juz wszystko ok i znów się zaczęło mój lekarz zmienił mi leki brałem mitrozapamine i zamienił mi na fluoxetine jakieś 4 dni temu pomalowałem z kolegą przy alkoholu i nastepnego dnia zaczęły sie lęki i atak paniki i do teraz się źle czuje zawroty glowy drętwienie w glowie rekarz i lęk czy to może być przez to że zmieniam leki jesli tak to czy ktoś wie do jakiego czasu utrzymuję sie ten stan . Na ataki paniki mam lorafen ale biorę tylko przy ataku paniki nie cały czas bo wiem co to jest i jak uzależnia człowieka później ciężko jest z tego wyjść . Bardzo bym prosił o pomoc jak ktoś sie spotkał z czymś takim
Dora

4 stycznia 2022, o 21:06

Jackk33 pisze:
4 stycznia 2022, o 19:55
Moze byc i od odstawienia tego na "m" (nie znam tego leku) i od wlaczenia nowego leku. Zwykle chyba mowia z tego co pamietam, ze przy wlaczeniu nowych lekow skutki uboczne moga sie utrzymywac ok.tygodnia. to benzo ktore dostales mozesz brac przez te 7 dni. Bierz w najmniejszych skutecznych dawkach. Nie uzaleznisz sie od tego w ciagu 2 tygodni. Tylko bierz tylko tyle ile potrzebujesz.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

4 stycznia 2022, o 22:14

Dora pisze:
DamianZ1984 pisze:

To określ to sobie inaczej niż "muszę" czy "powinnam". Każdy z nas przechodzi przez etap szoku, zastawiania się co mi jest i oczywiście biadolenia, łez itd. I jest to zrozumiałe i wręcz konieczne. Rzecz jednak w tym, że w dłuższej perspektywie to biadolenie jest jednym z mechanizmów utrzymywania zaburzenia, czego przykładem są osoby, które latami piszą tutaj żalposty.
Biadolenie jest postawą nie tylko sprzyjającą utrzymywaniu zaburzenia, ale też i bardzo osłabiającą nas energetycznie. Jest startą czasu i energii, jest podcinaniem sobie skrzydeł i w mojej ocenie złym nawykiem. Jest też postawą z którą niektórzy są tak bardzo zżyci, że wolą tkwić w zaburzeniu, niż porzucić swoje biadolenie.
Damian może oczywiście pisać żalposty codziennie, nikt mu tego nie zabroni, tyle że w żaden sposób mu to nie pomoże, bo już na tą chwilę kręci się on w nerwicowym kole stale opisując swoje objawy i szukając wsparcia w innych, które tak naprawdę powinien zacząć budować w sobie.
I nie to że ja jestem taka wspaniała, że nie szukałam wsparcia u innych, bo ja również każdy dzień (w zaburzeniu) zaczynałam od porcji żali i narzekań, jaka ja biedna, poszkodowana, dlaczego nikt mnie nie rozumie, pretensje, że powinni wszyscy się mną zajmować, bo tyle dla innych robiłam itd aż w końcu zrozumiałam, że od biadolenia nic się nie zmienia.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
mario546

4 stycznia 2022, o 22:22

Katja robimy sobie presję, muszę wyjść z tego,itp.
mario546

5 stycznia 2022, o 01:21

Dziękuję Katja przeczytałem ten post.
Awatar użytkownika
Fitnesiara

5 stycznia 2022, o 06:40

No i dopadło mnie znowu! Dwa lata było w miarę spokoju i znowu pojawił się lęk i myśli natrętne. Zaczęłam nowa prace i tutaj jeszcze dodatkowy stres jest. Dwie noce już nieprzespane. Lęk o tym ze to mi wróci i zmarnuje znowu kilka miesięcy. Znam to bo to przechodziłam wcześniej, wiem te wszystkie mechanizmy ale ciagle się tego boje :(
Miałam kowida i to po tym jak mi się skończył taki cyrk się pojawił. Nie wiem czy to ma jakis związek. Doradźcie coś proszę !
Success in life means living by your values :lov:
ODPOWIEDZ