Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
juan1994
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja dzisiaj z kolei miałem kilka napadów paniki, nieprzespaną noc, przyjmuje leki przeciwdepresyjne i nasenne niecałe 3 tygodnie, czuje wewnętrze trzęsienie w ciele, niepokój w żołądku, kołatanie serca, kurczą mi się różnie mięśnie, strach, parestezje. Było już miarę dobrze 3 dni i zjazd.
-
AnnaPETER
Kochani,
A jak radzic sobie z poczuciem odciecia od samej siebie? Jakby moje ja a moje cialo to 2 komoletnie obce rzeczy. Oczywiscie smiem watpic w diagnoze co do ocd i stanow lekowych a wkrecacm sovmbie schize. Mam wrazenie ze moje mysli nie sa spojne z tym co mowie. Non stoo wszytkk analizuje
A jak radzic sobie z poczuciem odciecia od samej siebie? Jakby moje ja a moje cialo to 2 komoletnie obce rzeczy. Oczywiscie smiem watpic w diagnoze co do ocd i stanow lekowych a wkrecacm sovmbie schize. Mam wrazenie ze moje mysli nie sa spojne z tym co mowie. Non stoo wszytkk analizuje
-
mario546
Zaakceptować wszystko, że jesteś odcięta od emocji.AnnaPETER pisze: ↑25 grudnia 2021, o 17:56Kochani,
-
madmag87
- Gość
Jeśli nie czujesz się sobą, zapomniałaś kim jesteś, a wspominałaś, że mieszkasz za granicą, to może udałoby Ci się wygospodarować trochę czasu, żeby wyjechać na dłuższy urlop do Polski... Ale nie po to, żeby poświęcić 100% tego czasu krewnym i znajomym i ogólnie na maksa aktywnie. Taka całkowita zmiana otoczenia pozwoliłaby Ci może nabrać do wszystkiego dystansu, nowej perspektywy, dałoby Ci to możliwość przypomnienia kim jesteś i na czym Ci naprawdę zależyAnnaPETER pisze: ↑25 grudnia 2021, o 17:56Kochani,
-
AnnaPETER
Generalnie jako tako swiadomosc siebie mam ale czuje sie obco. Powrot do Pl odpada na chwile obecna, nie ma takiej mozliwosci. Wszytsko kreci sie wokol schizy i tak jakbym sama potwierdzam wszelkie objawy aby wmowic sobie ze zwariowalam
no i oczywiscie odwieczne pytanie numer 1,jak powstaja moje mysli? No i wyrzyty sumie ia, ze moj chlopak nie wie o wszyatkich moich natretach i go oszukuje (y)
-
madmag87
- Gość
Nie wiem, jaki jest Twój chłopak, ale jesli ma jakieś predyspozycje do bycia słuchaczem i okazania zrozumienia, to może porozmawiaj z nim o wszystkim co czujesz... Nic na świecie nie wyzwala tak jak mówienie prawdy, jeśli spotka się ze zrozumieniem i współczuciem, może doprowadzić do tego, że poczujesz w końcu spokój i ustąpienie natrętnych myśli, którym stawiasz opór. Jak szczerze powiesz co myślisz, to na drugi dzień możesz nawet odczuć wstyd o czym mówiłaś, bo te myśli były tak "głupie", ale mimo wszystko było warto powiedzieć coś na głos, by sobie uzmysłowić tą "głupotę".
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2021, o 18:55 przez madmag87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
madmag87
- Gość
Mieszkałam za granicą i wiem, że to nie jest łatwe, najważniejsze żeby sobie znaleźć jakiś cel/pasję, w której byś się mogła realizować, coś co by Cię naprawdę cieszyło... Poszukaj tego w sobie, jak przekierujesz uwagę na coś satysfakcjonującego wyjdzie Ci to na zdrowie
-
madmag87
- Gość
Bo chodzisz dla zabicia czasu, ale to może wciąż nie jest coś czemu byś chciała oddać serce... Może to zabrzmi tendencyjnie, ale większość kobiet skrycie marzy, by mieć dziecko
ale jeśli to nie to, to też proszę nie bić, bo ja np. takich marzeń nie mam, więc zrozumiem jeśli to też nie to 
Oczywiście zakładając, że Twój chłopak to faktycznie ta osoba, z którą jesteś w stanie wyobrazić sobie, że spędzisz z nim resztę życia
Oczywiście zakładając, że Twój chłopak to faktycznie ta osoba, z którą jesteś w stanie wyobrazić sobie, że spędzisz z nim resztę życia