Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Truskawka43
Zarejestrowany Użytkownik

3 listopada 2021, o 19:51

Katja pisze:
3 listopada 2021, o 17:52
Truskawka43 pisze:
3 listopada 2021, o 17:35
madmag87 pisze:
3 listopada 2021, o 15:19
No nie, właśnie miałam na myśli, że ja też kiedyś byłam pod wpływem takiej sztucznej chemii, nigdy nic z kobietą nie robiłam, ani nie chciałam, odrzuca mnie to, po prostu wiem, że ona to do mnie wysyłała, a ja to odebrałam jako bodziec i się poprostu mocno zdziwiłam, że mi się jej zaloty podobały... Absolutnie nie namawiam Cię, żebyś w to brnęła... Przypomniała mi się ta sytuacja z mojego życia i wiem, że podprogowo można wyczuć, że ktoś na Ciebie leci, chociaż Ty wcale nie jesteś zainteresowana i nie ważne, czy to będzie facet czy dziewczyna, stary młody ładny brzydki... Chcialam Ci powiedzieć, że jak tak poczujesz to żebyś wiedziała, że to nie Twoje i nie musisz się więcej tego bać :) może właśnie tej koleżance się podobałaś... Ale czy jakby to był facet, czy musiałabyś to odwzajemniac? Nie! Może po prostu byłabyś zła, czego on od Ciebie chcę i lepiej, żeby się w końcu odwalił :) Masz chłopaka i się tym ciesz, będzie dobrze, nie czytaj o tym więcej, a z czasem minie... A jak się przypomni to też nie czytaj, żeby się ponownie nie nakręcać :)
Najgorsze są te wahania nastroju..raz jest ok i zapominam o tych lękach i strachu a za godzinę dopada mnie ogromny lęk, strach i zaczynam myśleć o tym temacie i się tego ogromnie bać…kiedyś tak miałam jak wkręciłam sobie stwardnienie rozsiane..byłam pewna ze je mam i mimo dobrych wyników badań lęk był
Polecam przeczytać https://www.czlowiekczujacy.pl/2021/10/ ... esc-3.html
Super to wszystko jest opisane, dziękuje bardzo :)
DamianZ1984

7 listopada 2021, o 20:18

Cześć mam pytanie o ciągły ból i napięcie w ciele największy okolice klatki piersiowej i brzucha, rozumiem że to nerwica nie panikuje i się nie żale trwający prawie 24h, mam tylko pytanie odnośnie załagodzenia objawu, kąpiel ciepła trochę pomaga, suplementuje się witaminami. Macie jakieś patenty dodatkowe? Z czego wynika to napięcie oprócz nerwicy może brakowac mi czegoś jakiś suplementów?
Awatar użytkownika
Megi.88

7 listopada 2021, o 20:21

DamianZ1984 pisze:
Cześć mam pytanie o ciągły ból i napięcie w ciele największy okolice klatki piersiowej i brzucha, rozumiem że to nerwica nie panikuje i się nie żale trwający prawie 24h, mam tylko pytanie odnośnie załagodzenia objawu, kąpiel ciepła trochę pomaga, suplementuje się witaminami. Macie jakieś patenty dodatkowe? Z czego wynika to napięcie oprócz nerwicy może brakowac mi czegoś jakiś suplementów?
Jeśli nie jezt to atak paniki mi pomaga relaksacja jacobsona i meliska
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
olaa

7 listopada 2021, o 22:48

Hej
Czy możecie mi wyjaśnić czym objawia się derealizacja/ depersonalizacja? Czy np ma związek z uciskani w głowie/ zawrotami głowy i czy to takie poczucie ze patrzę w lustro i ja to jakby nie ja, tak nieswojo się człowiek czuje?
madmag87
Gość

7 listopada 2021, o 22:49

Dokładnie tak to się objawia... Jakbyś była w nierealnym świecie, jak we śnie, coś w tym stylu... Zatracanie poczucia rzeczywistości, że nie wiesz, czy ty to ty (depresonalizacja) albo nie wiesz czy otaczający Cię świat jest prawdziwy... Zwykle pod wpływem jakiegoś silnego stresu.

Metaforycznie trochę taka Alicja w krainie czarów ;)
Awatar użytkownika
Megi.88

8 listopada 2021, o 08:30

Od 2 wnicy mam ataki paniki wczoraj cały dzień już nie daje rady kiedy to minie chce znów zyc
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

8 listopada 2021, o 10:07

DamianZ1984 pisze:
Damian masz napięcia w ciele z zrozumiałych przyczyn, które sam utrzymujesz ciągłą uwagą, uporczywymi próbami zrobienia czegoś z tym, niezgodą na nie i lękiem, że w końcu coś Ci się od tego stanie. Masz już to tyle czasu i dalej uparcie nie chcesz zauważyć, że czy z Twoją zgodą czy bez niej to i tak jest, a Ty tylko pogarszasz sprawę swoim ciągłym szarpaniem się.
Jeśli chodzi o suplementy to kup sobie porządny (nie pierwszą lepszy w sklepie) kompleks witaminy B, oraz porządną witaminę C z bioflawonoidami, no i oczywiście magnes. Nie pij kawy i ograniczy stresujące jedzenie tj sól, mięso, konserwanty, nie jedz też zbyt dużo i w biegu. Ogranicz spożycie cukru. Wprowadź więcej warzyw i owoc. Pij więcej wody. Ogranicz węglowodany na rzecz zdrowych tłuszczy. Dbaj o dobry poziom wapnia, tylko pamiętaj, że żeby móc go zużyć potrzebny jest magnez, inaczej odkłada się w tkankach.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
DamianZ1984

8 listopada 2021, o 12:40

Oki dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
songoten

8 listopada 2021, o 19:54

Zaczynam mieć juz tego wszystkiego dość. Jak nie somaty to mam depreche, ale nie taka sobie tylko zaczynam juz myśleć o ostatecznym. Osoba z ktora jestem bagatelizuje moj stan, wczoraj zrozumiałem ze ja w jej oczach= życiowa niezaradność. Gdy mam somaty natretne mysli wowczas moj umysł jest przerażony przed śmiercią a teraz….. wszystko mi jedno nawet bylo by lepiej gdybym odszedł.
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
Kosiba

8 listopada 2021, o 20:51

songoten pisze:
8 listopada 2021, o 19:54
Zaczynam mieć juz tego wszystkiego dość. Jak nie somaty to mam depreche, ale nie taka sobie tylko zaczynam juz myśleć o ostatecznym. Osoba z ktora jestem bagatelizuje moj stan, wczoraj zrozumiałem ze ja w jej oczach= życiowa niezaradność. Gdy mam somaty natretne mysli wowczas moj umysł jest przerażony przed śmiercią a teraz….. wszystko mi jedno nawet bylo by lepiej gdybym odszedł.

Byly o tym odcinki chlopaki tlumaczyli. Osoba ktora nie ma takich zaburzen nie zrozumie Cie to raz dwa moze to troche Twoj egocentryzm nerwicowy. A co do mysli ostatecznych tez wielu z nas tak ma mialo. To tez nerwica i takie mysli sie pojawiaja to normalne. Ze Ci nie wychodzi odburzanie ze beznadzieja etc... Daleko im jednak do czynow. Wiem ze to najwieksza sztuka jak tym cholernym mysla nie nadawac priorytetow jak to sie dzieje jakos samo. No coz w leku jak w nocy kazdy kot czarny tak tu zla mysl przywoluje nastepna .
DamianZ1984

8 listopada 2021, o 21:03

Widzę że moja odpowiedź nie pojawiła się. Ale Sontagen Dawaj jeden krok do przodu, wstań i zrób jeden krok jakkolwiek go nazwiesz, jest nas tu sporo, nie jesteś Sam, jak będziesz miał mega kryzys to dzwoń do znajomych, pogotowie ale się nie daj, nie Ty jede cierpisz, ale ile masz sił tyle stocz bitew. Nie znam Cię, ale wiem że dasz radę.
DamianZ1984

8 listopada 2021, o 21:05

Pisz Sontagen co zrobiles żeby w tym momencie poprawić rzeczywistość. Zmień zachowanie, zrób coś czego nie zrobiłbyś w tym momencie bo się boisz i pokaz swojemu umysłowi że kocha mamę bzdury bo jest zmęczony.
DamianZ1984

8 listopada 2021, o 21:06

Kocha mamę (pierdo.li)
DamianZ1984

8 listopada 2021, o 22:00

Sontagen pamiętaj zmiana działania powoduje zmianę emocji i myśli a to ważne. Wiem że to nie łatwe ale musimy próbować.
Kosiba

9 listopada 2021, o 08:34

U mnie glowa figle platac probuje od rana. Jakis czas temu chorowalo mi dziecko. Tikalo duzo. Byly tiki glosowe i ruchowe. Wtedy zebybpomoc dziecku dzialalem w adrenalinie zapominajac ze nerwica jest. ... Teraz jest dobrze odstawilismy bodzce gry etc wspomne ze to 2 h w wakacje bylo dziennie zebyscie nie mysleli ze non stop ;-) ... Ale teraz skaner mam uruchomiony i obserwuje wyczulenie czy aby nie nawraca i juz sie nakrecam. Mysli az do uczucia goraca i zalamki i za troche schodzi i patrzysz trzezwo na sytuacje... Do tego moj nawrot alez to ustrojstwo jak zlapie to trudno o logike
ODPOWIEDZ