Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
agnefka28
Zarejestrowany Użytkownik

11 czerwca 2018, o 23:59

Wartyw pisze:
11 czerwca 2018, o 23:25
Celine Marie pisze:
11 czerwca 2018, o 23:16
Wartyw pisze:
11 czerwca 2018, o 22:54
Celine, ale Ty masz wysokie cisnienie po 140 mówiłaś. Jak ja mam powyżej 130 cisnienie to czuje się jakbym miał eksplodować i boje się ruszyć z fotela. Najlepiej mi przy 115/120 na 80
Tak mam wysokie ciśnienie ale mam objawy jakie opisujesz pewnie przez depresję i dd
A masz napięte miesnie dzisiaj? Czujesz spięcie tych miesni? Obolalosc?
Jak Cię to pocieszy, to ja mam wiecznie pospinane mięśnie i bóle szyji, ramion. Teraz mi trochę odpuściło,ale wczoraj i dzisiaj do popoludnia była masakra. No, ale dziś byłam u dermatologa-wizyta 10min i 220zl poszło do kosza, bo czerniaka na razie nie ma😋 Generalnie trochę się śmieje, bo nigdy nie kontrolowałam znamion, a mam ich dużo, przy czym pojawiło się jedno, bardziej niepokojące, no i jest łagodne, ale do kontroli. Tyle, że to chyba standard. Na nfz wizyta byłaby w październiku dopiero. Służba zdrowia nasza Kochana😋
Awatar użytkownika
Celine Marie

12 czerwca 2018, o 00:11

Wartyw pisze:
11 czerwca 2018, o 23:25
Celine Marie pisze:
11 czerwca 2018, o 23:16
Wartyw pisze:
11 czerwca 2018, o 22:54
Celine, ale Ty masz wysokie cisnienie po 140 mówiłaś. Jak ja mam powyżej 130 cisnienie to czuje się jakbym miał eksplodować i boje się ruszyć z fotela. Najlepiej mi przy 115/120 na 80
Tak mam wysokie ciśnienie ale mam objawy jakie opisujesz pewnie przez depresję i dd
A masz napięte miesnie dzisiaj? Czujesz spięcie tych miesni? Obolalosc?
Prawie zawsze,zobacz moje posty,jęczę zazwyczaj na głowę,bóle kręgosłupa od napiętych mięśni,spięty kark etc.
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Wartyw

12 czerwca 2018, o 10:42

Dzisiaj mam ważne zadanie do wykonania. Wstałem, miesnie mam pospinane na maxa. Puls koło 100, w głowie lek i obawy, spięcie mózgu. Płytko oddycham. Siedzę i jem śniadanie, patrzę się prosto w ścianę bo nie mogę się na niczym skupić. Obawy dotyczą tego ze dostanę ataku podwyższonego pulsu, bo w tym stanie przejście do drugiego pokoju mnie meczy. Makabra. Co tu robić.
Awatar użytkownika
Tysiołek
Odważny i aktywny forumowicz

12 czerwca 2018, o 10:53

Wartyw pisze:
Dzisiaj mam ważne zadanie do wykonania. Wstałem, miesnie mam pospinane na maxa. Puls koło 100, w głowie lek i obawy, spięcie mózgu. Płytko oddycham. Siedzę i jem śniadanie, patrzę się prosto w ścianę bo nie mogę się na niczym skupić. Obawy dotyczą tego ze dostanę ataku podwyższonego pulsu, bo w tym stanie przejście do drugiego pokoju mnie meczy. Makabra. Co tu robić.
Najlepsze co mi pomagało w takich stanach to odwracanie myśli, nawet jeżeli masz w głowie liczyć baranki lub wymieniać wszystko co wokoło widzisz. A przede wszystkim nie przejmowanie się, przeczekanie złego samopoczucia bez nakręcania się i strachu 🤗
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania cmok
https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc

AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy

Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!

„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway

Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz 😉
Awatar użytkownika
Laurka2018

12 czerwca 2018, o 11:12

Przebije was. Grzebałam sobie w buzi w poszukiwaniu aft i innych sensacji i wpadłam na pomysł żeby użyć do tego trzonka od łyżeczki. To bym zły pomysł. Nie dość że prawie się porzygalam to jeszcze się dziobnelam tak że aż krew poszła. Kretynką :lala:
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Wartyw

12 czerwca 2018, o 11:19

Laurka2018 pisze:
Przebije was. Grzebałam sobie w buzi w poszukiwaniu aft i innych sensacji i wpadłam na pomysł żeby użyć do tego trzonka od łyżeczki. To bym zły pomysł. Nie dość że prawie się porzygalam to jeszcze się dziobnelam tak że aż krew poszła. Kretynką :lala:
Jak masz migdałki, to dam Ci kolejne zadanie. W migdałach lubi się gromadzić wydzielina, taka biała. W kryptach migdałów. Kiedyś wpadłem na pomysł, ze samemu oczyszcze te migdały z wydzieliny. Patyczek kosmetyczny i naciskasz na migdały i ona wychodzi. Oczyścić oczyściłem, ale przy okazji trochę krwi poszło z migdała.
Awatar użytkownika
Celine Marie

12 czerwca 2018, o 11:55

Wartyw pisze:
Laurka2018 pisze:
Jak masz migdałki, to dam Ci kolejne zadanie. W migdałach lubi się gromadzić wydzielina, taka biała. W kryptach migdałów. Kiedyś wpadłem na pomysł, ze samemu oczyszcze te migdały z wydzieliny. Patyczek kosmetyczny i naciskasz na migdały i ona wychodzi. Oczyścić oczyściłem, ale przy okazji trochę krwi poszło z migdała.
Nie przebijecie tego,wmawiałam sobie jakiś czas temu wielkie zakażenie przełyku,grzybice i te inne badziewia ,badania wyszły ok ale mnie to nie przekonało ,więc chciałam sobie oczyścić jelito ,wsadziłam sobie w przełyk (w sensie chciałam wsadzić bo nie szło)węża od prysznica i chciałam sobie oczyścić wszystko dużym ciśnieniem wody no ale oprócz wymiotów nic nie wskórałam :pp
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Victor
Administrator

12 czerwca 2018, o 12:03

Wartyw pisze:
Przede wszystkim to Ty mierzysz często to ciśnienie? :) Jesteś niesamowicie skupiony na tym.
Podczas zaburzenia miałem ciągle podwyższony puls między 100 a 150, a podczas paniki do 180. Mierzyłem kiedyś nałogowo ciśnionko ;p
Najpierw trzeba przestać mierzyć.

Jak rozumiem jakieś badania miałeś robione?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Wartyw

12 czerwca 2018, o 12:05

Ciśnienia nie mierze, bo mam dobre. Ale puls masakra. Echo i ekg robione miałem. Serce anatomicznie zdrowe, ekg prawidłowe. Tachykardia zatokowa jedynie wyszła, czyli podwyższony rytm. Tarczyca zdrowa.
Awatar użytkownika
Laurka2018

12 czerwca 2018, o 12:44

Celine Marie pisze:
12 czerwca 2018, o 11:55
Wartyw pisze:
Laurka2018 pisze:
Nie przebijecie tego,wmawiałam sobie jakiś czas temu wielkie zakażenie przełyku,grzybice i te inne badziewia ,badania wyszły ok ale mnie to nie przekonało ,więc chciałam sobie oczyścić jelito ,wsadziłam sobie w przełyk (w sensie chciałam wsadzić bo nie szło)węża od prysznica i chciałam sobie oczyścić wszystko dużym ciśnieniem wody no ale oprócz wymiotów nic nie wskórałam :pp
:hehe:
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Awatar użytkownika
Laurka2018

12 czerwca 2018, o 12:50

Wartyw pisze:
Laurka2018 pisze:
Wiesz że to zrobię?
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Awatar użytkownika
Majla

12 czerwca 2018, o 13:20

A ja mam teraz taką manie że oglądam swoje ciało w poszukiwaniu siniakow bo przy bialaczce mogą się tworzyć. I jeszcze patrzę na linie na dłoni, patrzę każdemu a najbardziej bliskim bo oczytalam się o tych liniach ze są takie srakie i owakie,linia życia, zdrowia itd. Brat mój już się denerwuje bo ciągle analizuje jego dłoń 🙂
ewagos

12 czerwca 2018, o 13:21

Po co patyczek , naciskasz czystym palcem na migdała i wychodzi. Mam przerost migdałów ,i czasami też mi się tam zbiera to paskudztwo ale na szczęście rzadko.Laurka ty to zaprzestaj tych dziwnych praktyk , bo jeszcze naprawdę sobie coś zrobisz
Awatar użytkownika
Jagoda_a

12 czerwca 2018, o 16:23

Laurka2018 pisze:
12 czerwca 2018, o 12:50
Wartyw pisze:
Laurka2018 pisze:
Wiesz że to zrobię?
Ale macie super zabawę 😁 przynajmniej się z tego śmiejecie a to najlepsze co mozecie zrobic. Tylko sobie krzywdy nie zrobcie tymi wyczynami.
ewelinka1200

12 czerwca 2018, o 18:54

Hejooo...macie takie coś?
Takie nagłe doły ale z mega lękiem i uczucie przy tym że to jakaś mega depresja i że nie wytrzymacie tego stanu i sobie coś zrobicie?
Takie uczucie że to nigdy nie minie i taka blokada w głowie przed zrobieniem czegokolwiek???
ODPOWIEDZ