Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Formenos
Odburzony i pomocny użytkownik

11 czerwca 2018, o 17:21

thoro pisze:
11 czerwca 2018, o 12:08
Formenos pisze:
11 czerwca 2018, o 11:49
Hej, od kilku dni też mam 'płytszy' nerwicowy oddech :-) U mnie znika w moment, gdy puszczam kontrolę - polecam i Tobie! Jak wraca, to znowu pozwalam temu przepłynąć i znika.
Nerwica 'wykorzystuje' to, ze jest duszno ;-) Ja tak sobie tłumaczę i to bardzo pomaga.
Trochę pomogło, dzięki! Ale nie wiem skąd biorą się tzw "mrówki" na skroniach i w klatce piersiowej, w takich sytuacjach tłumaczę sobie, że umieram i jest pozamiatane... :(
Jak to skąd mrówki? z nerwicy jak wszystko przecież! :-) Wrzuć to wszystko do jednego worka z napisem "moje zaburzenia lękowe" i przestań się dziwić objawom. Mnie dziś też próbował lęk 'podjeżdżać, ale długo to nie potrwało, bo został wyśmiany ;-)
"A Ci, którzy tańczyli zostali uznani za szalonych przez Tych, którzy nie słyszeli muzyki"
Awatar użytkownika
JestemNadzieja
Zarejestrowany Użytkownik

11 czerwca 2018, o 18:20

Siemanzo... u mnie jak zwykle to samo . Od roku wertuje temat schizofrenii. Co jakis czas sie uwolnie a za chwile znow mam jazdy i mysle ze mam schize. Boze ile to będzie trwalo. Jak sie czuje dobrze to smiac mi sie chce z tego a jak mam jakas depersone to zaraz mysle ze mam schize. Na eeg wyszlo ze mam padake skroniowa a ja i tak mysle ze mam schize. Musze zrobic jeszze kilka badan aby na bank sie potwierdziło ze to padaczka. Jezusie mam 26 lat i takie jazdy na bani.☺☺😆
:lov:
Awatar użytkownika
weird_thoughts
Odważny i aktywny forumowicz

11 czerwca 2018, o 20:17

U mnie za to CHAD się nie chce odczepić. Ostatnio przez tę pogodę jest gorzej. Do tego byle co wyprowadza mnie z równowagi - ostatnio boję się różnych huków? Nie mam pojęcia co to za lęk, ale wzbudza we mnie niepokój. Tak samo jak burze. Boję się lata, bo rok temu tak się u mnie zaczęło i strasznie znoszę upały :(
Awatar użytkownika
Zestresowana

11 czerwca 2018, o 20:21

JestemNadzieja pisze:
11 czerwca 2018, o 18:20
Siemanzo... u mnie jak zwykle to samo . Od roku wertuje temat schizofrenii. Co jakis czas sie uwolnie a za chwile znow mam jazdy i mysle ze mam schize. Boze ile to będzie trwalo. Jak sie czuje dobrze to smiac mi sie chce z tego a jak mam jakas depersone to zaraz mysle ze mam schize. Na eeg wyszlo ze mam padake skroniowa a ja i tak mysle ze mam schize. Musze zrobic jeszze kilka badan aby na bank sie potwierdziło ze to padaczka. Jezusie mam 26 lat i takie jazdy na bani.☺☺😆
Może spróbuj sobie pomśleć, że gdybyś miała schizę, to już dawno byś jej dostała, a poza tym niech Ci pokaże lęk w końcu tą jej schizofrenię. Mi na takie jazdy pomagało;-)
Wartyw

11 czerwca 2018, o 20:32

Ma ktoś z Was dzisiaj niskie cisnienie krwi?
alfabetka

11 czerwca 2018, o 22:32

Jej, jak ja bym chciała wam wszystki pomóc z waszymi lękami, które w większości przeszłam i już na mnie to nie działa, a wy wzielibyście moj lęk przed krzykiem i zwariowaniem :D
Awatar użytkownika
Tysiołek

11 czerwca 2018, o 22:35

Wartyw pisze:
Ja dziś cały dzień chodzę jak zombie😁 nie jesteś z tym sam🤗
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania cmok
https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc

AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy

Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!

„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway

Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz 😉
Wartyw

11 czerwca 2018, o 22:43

Tysiołek pisze:
Wartyw pisze:
I jak się czujesz z takim niskim ciśnieniem? Jak to się objawia u Ciebie? Bo ja jestem psychicznie zamulony, zamroczony, nic mi się nie chce. Dodatkowo tez fizycznie czuje ze jestem mniej sprawny wydolnosciowo i nawet wyjście na spacer jest męczące. Nie mówiąc o epizodach zawrotów głowy, czy kiepskiego samopoczucia po obfitym posiłku.
Awatar użytkownika
Tysiołek

11 czerwca 2018, o 22:46

Wartyw pisze:
Tysiołek pisze:
Wartyw pisze:
I jak się czujesz z takim niskim ciśnieniem? Jak to się objawia u Ciebie? Bo ja jestem psychicznie zamulony, zamroczony, nic mi się nie chce. Dodatkowo tez fizycznie czuje ze jestem mniej sprawny wydolnosciowo i nawet wyjście na spacer jest męczące. Nie mówiąc o epizodach zawrotów głowy, czy kiepskiego samopoczucia po obfitym posiłku.
staram sie ogólnie nie rozkładać swojego samopoczucia na czynniki pierwsze by się nad nim tak nie skupiać ale generalnie myślę że dosłownie tak samo jak Ty podkreślając fakt że mam zawroty głowy i czuje się jak naćpana😁
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania cmok
https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc

AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy

Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!

„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway

Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz 😉
Awatar użytkownika
Celine Marie

11 czerwca 2018, o 22:48

Wartyw pisze:
Tysiołek pisze:
Wartyw pisze:
Witaj w moim świecie,mam tak codziennie od dwóch lat :lala:
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
Megi.88

11 czerwca 2018, o 22:52

Glowa mnie boli chyba sie zmienia pogoda nagle opadlam z sil popolydniu. Jutro mam iść do szpitala z podejrzeniem plynotok nosowego :buu: ...Ja osobą która nigdy nie miała leków odnośnie chorób nie wyszukiwalam sobie sama lekarza chciałam namówić że przecież mi nic nie jest ehhh nie dogodzi się. Od kwietnia nerwica mi się jakby wylaczyla nawet ten szpital mi nie straszny co mnie sama dziwi oby tak zostało. Widze po bliskich ze sie boja ze mi nerwa wroci i to mnie smuci ale udowdie im ze dam rade. to sie weygadalam dobranoc
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
Wartyw

11 czerwca 2018, o 22:54

Celine, ale Ty masz wysokie cisnienie po 140 mówiłaś. Jak ja mam powyżej 130 cisnienie to czuje się jakbym miał eksplodować i boje się ruszyć z fotela. Najlepiej mi przy 115/120 na 80
Awatar użytkownika
nat

11 czerwca 2018, o 23:12

Wartyw pisze:
97/59
Zawsze mam takie jak jest gorąco.
Awatar użytkownika
Celine Marie

11 czerwca 2018, o 23:16

Wartyw pisze:
Celine, ale Ty masz wysokie cisnienie po 140 mówiłaś. Jak ja mam powyżej 130 cisnienie to czuje się jakbym miał eksplodować i boje się ruszyć z fotela. Najlepiej mi przy 115/120 na 80
Tak mam wysokie ciśnienie ale mam objawy jakie opisujesz pewnie przez depresję i dd
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Wartyw

11 czerwca 2018, o 23:25

Celine Marie pisze:
11 czerwca 2018, o 23:16
Wartyw pisze:
Tak mam wysokie ciśnienie ale mam objawy jakie opisujesz pewnie przez depresję i dd
A masz napięte miesnie dzisiaj? Czujesz spięcie tych miesni? Obolalosc?
ODPOWIEDZ