Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

29 marca 2018, o 13:16

Zoe pisze:
29 marca 2018, o 13:10
Mam dzisiaj fatalny dzień, somaty dają o sobie znac.
Mrowi mnie na zmiane prawy, i lewy policzek, broda, kawalek ręki, i nie wiem co jeszcze.
Jutro ide na rezonans z własnej inicjatywy i po prostu umieram ze strachu. Czytam internety, mam wrazenie, że objawy nasiliły się od kiedy zapisałam sie na mri. Wesprzecie jakoś? Czuje się jakbym była już na etapie godzenia się z chorbą, a nie po to, aby w końcu skończyć te wstrętne myśli.
Hej.
Oo prostu się nakręcasz że będzie coś nie tak-czyż Nie?
Boisz się że coś Ci wyjdzie podświadomie.
Nie wyolbrzymiaj sobie niczego.Zrobisz i zobaczysz.
Somaty mamy różne ale one mijają.Nie rozmyślaj o nich i nie martw się.Odwroc uwagę od nich i będzie dobrze :friend:
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

29 marca 2018, o 13:18

Iwona29 pisze:
Zoe pisze:
Mrowi mnie na zmiane prawy, i lewy policzek, broda, kawalek ręki, i nie wiem co jeszcze.
Jutro ide na rezonans z własnej inicjatywy i po prostu umieram ze strachu. Czytam internety, mam wrazenie, że objawy nasiliły się od kiedy zapisałam sie na mri. Wesprzecie jakoś? Czuje się jakbym była już na etapie godzenia się z chorbą, a nie po to, aby w końcu skończyć te wstrętne myśli.
Hej.
Somaty mamy różne ale one mijają.Nie rozmyślaj o nich i nie martw się.Odwroc uwagę od nich i będzie dobrze :friend:

Iwonka jestem z Ciebie dumna :friend: :cm jak super ogarniasz :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Iwona29

29 marca 2018, o 13:21

eiviss1204 pisze:
Iwona29 pisze:
Zoe pisze:
Hej.

W końcu ktoś mi tu pomógł w tym ogarnianiu cmok Wiem jak robić i tego się 3mam.Obym o tym zawsze pamiętała i stosowala się do tego.

Nawet mąż stwierdził że forum dobrze na mnie wpłynęło ostatnio😊widzi różnice.

Dziękuję Wam za to :friend:
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Zoe
Gość

29 marca 2018, o 13:24

No, czytam już artykuły jak życ z SM i czy można normlanie...
A najgorsze, że na rekach siedzi mi 9 tygodniowy stworek, który tylko ten strach potęguje :(
Dodam, ze bylam u neruologa 2 tyg temu, po badaniu fizykalnym powiedziała, że nie mam co badać inncyh rzeczy i zaleca psychologa...
No, ale jako ze ten temat trwa juz od 4 lat i wraca, to postanowilam zapisac sie na mri... po prostu tworze bardzo rozne scenariusze odbioru badan, miny ludzi, czy bede mogla wyczytać cos z ich spojrzeń...

Dziękuje za odpisanie :papa
Iwona29

29 marca 2018, o 13:29

Zoe pisze:
29 marca 2018, o 13:24
No, czytam już artykuły jak życ z SM i czy można normlanie...
A najgorsze, że na rekach siedzi mi 9 tygodniowy stworek, który tylko ten strach potęguje :(
Dodam, ze bylam u neruologa 2 tyg temu, po badaniu fizykalnym powiedziała, że nie mam co badać inncyh rzeczy i zaleca psychologa...
No, ale jako ze ten temat trwa juz od 4 lat i wraca, to postanowilam zapisac sie na mri... po prostu tworze bardzo rozne scenariusze odbioru badan, miny ludzi, czy bede mogla wyczytać cos z ich spojrzeń...

Dziękuje za odpisanie :papa
My wszyscy tworzyliśmy i czasem tworzymy te czarne myśli.Wiem o co chodzi....Niestety póki nie ogarniesz tematów i nagrań będzie Ci ciężko zrozumieć że to nerwa.Ona bardzo dużo z nami potrafi zrobić ale jak złapiesz o co chodzi i zaczniesz działać to zobaczysz że nie warto się wkręcać i będziesz się śmiała za jakiś czas z tej sytuacji. :friend:

Serio nie bój się i nie wymyślaj ciort wie czego bo tego czegoś nie ma !
Tworzymy to czego nie ma i musimy przestać.

Ps.jestesmy w tym samym wieku ;ok
Pozdrawiam Cie😉
Jak nie Ty to kto.
Awatar użytkownika
Nipo

29 marca 2018, o 13:34

eiviss1204 pisze:
Iwona29 pisze:
Zoe pisze:
Hej.

Ja Iwonka jestem z Ciebie również mega dumny :)
Zoe
Gość

29 marca 2018, o 13:39

Wlasnie najgorsze, ze przechodzę to już któryś raz... Wydawało mi się, że ogarnęłam temat, i faktycznie z perspektywy czasu, kiedy nie mialam zadnych objawów, wszystko wydawało mi się śmieszne i absurdalnie przerysowane...

W tym tyg, zaczełam psychoterapie, ale bez leków. Nagrania w większości mam ogarnięte... a jednak to wraca... najgorsze jest jak czlowiek wstaje rano i skanuje ciało- czy dzisiaj coś mi jest? coś mnie boli ? mrowi? Ciezko jest żyć normlanie, skoro otwiera się oczy z takim podejściem... Wiem kiedy się to wydarzylo, co było triggerem dla poczatku tego "Szaleństwa" w nowym wydaniu. A jednak...d

Zastanawiam się też, czy badanie głowy to nie bedzie poczatek szaleństwa szukania chorób i czy dobrze robie. Z jednej strony potrzebuje czegos wiecej niż opinii lekarza, z drugiej boje sie okropnie wyniku, z trzeciej...mam wrażenie, jakbym sie temu poddawała. Tej cholernej francy jaka jest nerwica...
Myślałam, że lek przed chorobą dużo mnie kosztuje, wiec badanie to bedzie podobny poziom... O jakże się zawiodłam! JEstem na skraju szaleństwa.
Najlepsze jest to, że fakt nasilenia somatow przed badaniem podrkresla ich zrodlo... ale kurde, ja sie boje odbierac wyniki morfologii, to co mam powiedziec o MRI ?

Dzis czuje się, jakbhym miala 123 lata i posiadała wrażliwość emocjonalną nastolatki :D

pozdrawiam również : )
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s

29 marca 2018, o 13:50

Zoe pisze:
Dretwiec może Ci wszystko, człowiek jest unerwiony, a nerwica tak właśnie działa. Sam fakt że naprzemiennie o tym świadczy 😁 uważam, że nie masz po co robić rezonansu ale upewnić się pewnie chcesz. To jedyne zalecenie jego wykonania :P
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
Celine Marie
Zarejestrowany Użytkownik

29 marca 2018, o 14:07

Zoe pisze:
29 marca 2018, o 13:39

Najlepsze jest to, że fakt nasilenia somatow przed badaniem podrkresla ich zrodlo... ale kurde, ja sie boje odbierac wyniki morfologii, to co mam powiedziec o MRI ?

Pamiętam jak ja odbierałam wynik rezonansu,tydzień zwlekałam z pojechaniem po wynik ,a później nosiłam go w torebce ,aż powiedziałam sobie "pieprze to,co jest to już jest" ,przeczytałam no i nic nie było ,a ja codziennie umieram :DD czasem sobie wkładam tę płytę do kompa i doszukuje się różnic prawej strony z lewą :pp moim zdaniem gałki oczne są różnej wielkości :ups
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Zoe
Gość

29 marca 2018, o 14:09

Jejku, no chciałabym już pośmieszkować z perspektywy osoby, która jest po.. :D
Od razu kupuje usług cito, wiec wynik mam do 2 h po badaniu.
Już tworze znowu wizje, że takie zle wiesci, i to przed samymi świetami...
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s

29 marca 2018, o 14:30

Zoe pisze:
Jejku, no chciałabym już pośmieszkować z perspektywy osoby, która jest po.. :D
Od razu kupuje usług cito, wiec wynik mam do 2 h po badaniu.
Już tworze znowu wizje, że takie zle wiesci, i to przed samymi świetami...
Niecierpliwość kolejny objaw nerwicy
😂😂😂 zobaczysz że będzie dobrze.
Mnie lekarz nastraszyl że jestem chory, pytał czy mam rodzinę bo święta spędzę na oddziale. leżałem do wczoraj w szpitalu, 6 neurologow aż mnie badalo w tym studentki całe szczęście że ładne 😂😂 zrobili rezonans głowy z kontrastem a tam czysciutko.. A ten cwel będzie leczył koty i świnie na wsi. Ja już o to zadbam.
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Zoe
Gość

29 marca 2018, o 14:34

N-e-r-w-u-s pisze:
29 marca 2018, o 14:30
Zoe pisze:
.. A ten cwel będzie leczył koty i świnie na wsi. Ja już o to zadbam.

:DD :DD :DD :DD :DD :DD

Tez SM ?
Awatar użytkownika
Celine Marie
Zarejestrowany Użytkownik

29 marca 2018, o 15:49

Tak w ogóle to SM nie zawsze wychodzi w rezonansie ,więc się tak nie cieszcie :DD
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Zoe
Gość

29 marca 2018, o 16:22

Oooooooooo tak się nie robi !!!
To może nie pojde na to mri...czuje sie jakby lepiej, jak sobie tak tutaj pogadaliśmy...
500 zł w kieszeni i jeszcze uniknę takiego stresu... :D:D:D
Awatar użytkownika
maciek1985
Odważny i aktywny forumowicz

29 marca 2018, o 16:27

Hej Kochani. Niestety, dziś dopada mnie kryzys. Czuję jak od mniej więcej dwóch godzin narasta lęk, podejrzewam, że lada moment zamieni się on w atak paniki. Próbuję podchodzić na spokojnie, ale .... ciężko mi to idzie. Przypominam sobie zasady... zasady działania, nagrania i ... no cóż...

Wczoraj byłem na terapii, drugie spotkanie. Przeraziłem się, że mam niedługo zejść z leków, które de facto niedawno zacząłem brać. Po pierwszej terapii pojawiła się nadzieja, światełko w tunelu... Po drugiej coś złego się dzieje, mam ataki lękowe. Masakra jakaś.
ODPOWIEDZ