Wiadomo, najpierw trzeba się zbadać, żeby wykluczyć choroby, a Ty to uczyniłaś. Teraz masz chociaż potwierdzenie, że jakaś część objawöw nie jest od nerwicy, a bynajmniej nie wszystkie. Sama jednak potwierdzasz, że nerwicę też masz, także trzeba zająć się i tą sferą. Dobrze, że już wiesz co i jak, teraz lekarze się Tobą zajmą i będzie dobrze:)Celine Marie pisze: ↑30 marca 2018, o 14:56Wiem ,że nerwica nie wyklucza innych chorób ale każdy twierdzi,że te wszystkie objawy które mam/mamy są od nerwicy, a jak widać to nieprawda.agnefka28 pisze: ↑30 marca 2018, o 14:42Celine, ile masz lat?? Masz racje Kochana, mając nerwice można na coś chorować. Nerwica nie wyklucza przecież innych chorób. Sprawa jednak dotyczy podejścia do pewnych kwestii/chorób. Jeśli każdy ból, anomalię utożsamiamy akurat z nowotworem i/lub inną WEDŁUG NAS chorobą, to ewidentnie jesteśmy zaburzeni;) No chyba, że ktoś z nas jest lekarzem i sam potrafi się diagnozować tylko i wyłącznie na podstawie objawów i własnych teorii:) Mam nadzieję, że szybko Cię wyleczą CelineCeline Marie pisze: ↑30 marca 2018, o 14:33
Raczej nie,chłonniak atakuje najczęściej tylko jeden węzeł,gdzie gołym okiem widać anomalie,coś a'la jajo na węźle (słowa laryngolog)
U mnie dzisiaj po dwóch badaniach,niestety niedobrze ale o dziwo nie przejmuję się,że umieram,u okulisty -mam zwężone tętnice w oczach (najs) ,krótkowzroczność i astygmatyzm,jaskry ona nie widzi, a tamten poprzedni okulista widział i mam zrobić rezonans gałek ocznych ,a nigdy nawet nie nosiłam okularów
a teraz najlepsze,doppler tętnic tragedia ,mam prawą tętnicę zmienioną i mega wysoki przepływ krwi,nie wyklucza jednak tętniaka, a na rezonansie i tk normalnie nie widać,mam zrobić rezonas naczyń żylnych,wiedziałam,ze mi coś jest oprócz nerwicy
rzekomo jestem za młoda na tyle chorób, a je mam ,więc nigdy nie mów nigdy
![]()
Mam na myśli choroby somatyczne, bo z nerwicą musisz popracować sama.
Jestem po 30 ,a ciało i zdrowie jak 80latki,najlepsze jest to ,że dwa lata temu przed tym co mi się stało we łbie i co mnie zmusiło do pielgrzymki po lekarzach to nigdy u lekarza nie byłamMam sporo somatów ale jak widać nie do końca to somaty,więc nie wiadomo co mi jeszcze wynajdą ,cały kręgosłup przede mną i serce do zbadania np.
![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Czy wy tez tak macie ze czujecie sie w miare dobrze a jak przychodza swieta to sie zaczyna.Te swieta wyjatkowo mi sie zle kojarza.Nie trzeba bylo dlugo czekac bo dzis juz objawy od nowa sa i nakrecanie sie ze kolejne swieta znowu.czy to mozliwe ze podswadomosc to celowo robi.musze jakos odwrocic te zle wspomnienia
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
beti wiesz , że to samo chciałem napisać, ale nie wiedziałem jak to "ubrać w słowa". Od samego rana mam naprzemienne ataki paniki z lękiem uogólnionym.
Jak widać jest nas dwoje. Zawsze to lepsze niż być osamotnionym.
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Niestety tak.betii pisze: ↑30 marca 2018, o 17:22Czy wy tez tak macie ze czujecie sie w miare dobrze a jak przychodza swieta to sie zaczyna.Te swieta wyjatkowo mi sie zle kojarza.Nie trzeba bylo dlugo czekac bo dzis juz objawy od nowa sa i nakrecanie sie ze kolejne swieta znowu.czy to mozliwe ze podswadomosc to celowo robi.musze jakos odwrocic te zle wspomnienia
Co ciekawe ja ogolnie na początku tej zimy juz mialam wszystko piękne poogarniane. Zapomnialam co to lęk , somaty czy derealizacja. Jednak jak spadl pierwszy śnieg jeden dzień mialam naprawdę powrot do przeszlosci.Ogolnie atmosfera kojarzyła mi się mocno z tamtym czasemale ja wzielam to na przeczekanie z myślą ze to sa po prostu wspomnienia.
Dasz rade - To minie bo zawsze mija

-
Dzieki, fakt jakos lzej na duszy mi sie zrobilo.Nerwice mam ok 13 lat a swieta to zawsze dla mnie gehenna.Jak widze tych latajacych ludzi po sklepach, ten pospiech i ogolnie atmosfera swiat to mi sie cos w srodku dzieje.A ty masz somaty?Ja leku 24 na dobe juz rzadko miewam.glowni jak mi sie pojawi jakis objaw to potem nim dlugo zyje ze np. Boje sie wychodzic i lek od tego ze cos mi jest.maciek1985 pisze: ↑30 marca 2018, o 17:33beti wiesz , że to samo chciałem napisać, ale nie wiedziałem jak to "ubrać w słowa". Od samego rana mam naprzemienne ataki paniki z lękiem uogólnionym.
- maciek1985
Wiesz co dziś np. lęk mam prawie cały czas, taki jakiś dzień kiepski mam. Czy mam somaty? Niestety mam, jak chyba każdy tutaj. Cały wachlarz... Ból serucha, ból brzucha, biegunka, poty, drgawki, wrażenie braku sił w ciele i wiele innychbetii pisze: ↑30 marca 2018, o 18:36Dzieki, fakt jakos lzej na duszy mi sie zrobilo.Nerwice mam ok 13 lat a swieta to zawsze dla mnie gehenna.Jak widze tych latajacych ludzi po sklepach, ten pospiech i ogolnie atmosfera swiat to mi sie cos w srodku dzieje.A ty masz somaty?Ja leku 24 na dobe juz rzadko miewam.glowni jak mi sie pojawi jakis objaw to potem nim dlugo zyje ze np. Boje sie wychodzic i lek od tego ze cos mi jest.maciek1985 pisze: ↑30 marca 2018, o 17:33beti wiesz , że to samo chciałem napisać, ale nie wiedziałem jak to "ubrać w słowa". Od samego rana mam naprzemienne ataki paniki z lękiem uogólnionym.

- maciek1985
Ja mam w sumie w takich kryzysach mega silne stany depresyjne. Takie silne doły, płacz bardziej ,rozpacz i panika. Pewnie to zależy od tego jaki kto ma charakter. Ja zawsze miałem bardziej "miękki" :/
- Laurka2018
Znów mnie dopadło, lęk, strach, panika... Znów ogromna chęć przeszukania caĺego Internetu ale nie... nie zrobię tego. Próbuje się powstrzymać . Kłucie w nogach doprowadza mnie do szału, na pewno to ra... Boże, a ja od dwóch tygodni nie mogę się doprosic prześwietlenia i kolejny tydzień muszę czekać ... A że czekam też na gastroskopie to już mam w głowie takà diagnozę że szok... ra(...) żołądka i przerzuty do kości.... straszne. Walczyłam wczoraj dzielnie z czarnymi myślami i nawet lepiej się czułam po popułdniu A dziś znów poczułam to kłucie i strach mnie sparaliżował j nagle muszę do lekarza jechać, ale gdzie o tej porze w sobotę znajdę lekarza ? Na pogotowie? Już to widzę....dzień dobry, nogi mnie bolą, chyba mam raka...
wzięłam hydro żeby nie wybuchnàć płaczem .... Przysięgam że jak badania nic nie wykażą to lecę prosto do psychologa, albo psychiatry , albo najlepiej niech mnie od razu w kaftanie wywiozą ! 
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Kochaniutka bez paniki.Nic Ci się nie dzieje!Laurka2018 pisze: ↑31 marca 2018, o 15:23Znów mnie dopadło, lęk, strach, panika... Znów ogromna chęć przeszukania caĺego Internetu ale nie... nie zrobię tego. Próbuje się powstrzymać . Kłucie w nogach doprowadza mnie do szału, na pewno to ra... Boże, a ja od dwóch tygodni nie mogę się doprosic prześwietlenia i kolejny tydzień muszę czekać ... A że czekam też na gastroskopie to już mam w głowie takà diagnozę że szok... ra(...) żołądka i przerzuty do kości.... straszne. Walczyłam wczoraj dzielnie z czarnymi myślami i nawet lepiej się czułam po popułdniu A dziś znów poczułam to kłucie i strach mnie sparaliżował j nagle muszę do lekarza jechać, ale gdzie o tej porze w sobotę znajdę lekarza ? Na pogotowie? Już to widzę....dzień dobry, nogi mnie bolą, chyba mam raka...wzięłam hydro żeby nie wybuchnàć płaczem .... Przysięgam że jak badania nic nie wykażą to lecę prosto do psychologa, albo psychiatry , albo najlepiej niech mnie od razu w kaftanie wywiozą !
![]()
Uwierz że to żaden r...
W żołądku zapewne też czysciutko poza zaczerwienieniem od stresu i ewentualnego kwasu.
Nie myśl o tym bo się spinasz i wkręcasz w nieprzyjemny stan i choroby.
Wyluzuj

Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
- Laurka2018
Naprawdę tak myślicie? To jest tak że... eh trudno w to uwierzyć gdy boli naprawdę.... typ nie wymysł typu "udajesz jak niektórzy myślą ale rzeczywistość
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Może Cię boleć naprawdę ale to wymyślanie że masz coś nie halo z żołądkiem i przechodzi na kości to już wymysł....Ja jestem prawie pewna że nic Ci nie jest...
Kiedy masz gastro?ju z miałaś kiedyś?
Kiedy masz gastro?ju z miałaś kiedyś?
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Laurka2018 ta głupia nerwica wszystko potęguje człowiek robi z igły widły mi nerwica potrafi z głupiej biegunki zrobić śmiertelną chorobę ale zauważ jej schemat że ona przychodzi atakuje czujemy się fatalnie jakbyśmy stali nad grobową deską potem się uspokaja a nam jakdyby nigdy nic.
-
Głowa do góry! Świętuj jedz ciasta i uśmiechnij sie! Nic Ci nie jestLaurka2018 pisze: ↑31 marca 2018, o 17:13Naprawdę tak myślicie? To jest tak że... eh trudno w to uwierzyć gdy boli naprawdę.... typ nie wymysł typu "udajesz jak niektórzy myślą ale rzeczywistość

-
W Swieta chyba wypisze limit postow na caly rok.Kryzys przez wielkie k.Wczoraj jak mnie zeslabilo na zakupachvto sie zaczelo.Teraz ataki paniki ze robi mi sie slabo.Jeszcze dwa dni temu fizycznie czulam sie super a teraz to tragedia.dzis jeszcze zostaje z synem sama w nicy i oczywiscie najgorsze mysli ze cos mi sie stanie, ze nie dozyje do rana.Roztrzesiona jestem cala.Co chwile zerkam w lusterko i mi sie wydaje ze jestem blada.Scisk w brzuchu i zoladku.Z takim podejsciem to ja z tego nigdy nie wyjde.Nie dziwne ze 13 lat to mam, tyle ze te objawy sa tak realne