Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

5 marca 2018, o 09:50

To gdzie ty pracujesz? Wybacz, bo nie czytałem wcześniejszych postów.
Awatar użytkownika
Celine Marie
Zarejestrowany Użytkownik

5 marca 2018, o 11:24

witorrr98 pisze:
w sklepie ,pisała o tym milion razy ;)
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

5 marca 2018, o 11:40

Celine Marie pisze:
5 marca 2018, o 11:24
witorrr98 pisze:
w sklepie ,pisała o tym milion razy ;)
Coś tam mi się wyświetliło parę razy, ale niestety nie miałem siły czytać tak długich postów. :DD
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

5 marca 2018, o 12:54

Kupiłem samochód i mam problem z jego zarejestrowaniem. Oczywiscie emocje od razu przychodzą z pomocą ;) mam najczarniejsze wizje, łącznie z ukatrupieniem sprzedawcy z komisu :roll: . Staram się to traktować jako szansę do wdrażania logiki, spokoju i opanowania.
Pojawia się panika, lęk, stres, a po chwili myśl: jak z takim podejściem nie mieć nerwicy? No jak?? Otrzeźwiło mnie to i postawiło do pionu.
Ostatnio zmieniony 5 marca 2018, o 13:00 przez Heimdall, łącznie zmieniany 1 raz.
tommy94

5 marca 2018, o 12:59

ostatnio byłem w galerii handlowej, i tam była fontanna.
I drażniła mnie woda uderzająca o posadzkę,
Ten dźwięk kropel. To było dziwne
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

5 marca 2018, o 13:02

tommy94 pisze:
Mnie drażni jak pies pije wodę z miski. Łączę się z Tobą w bólu :friend:
tommy94

5 marca 2018, o 16:04

Heimdall pisze:
5 marca 2018, o 13:02
tommy94 pisze:
Mnie drażni jak pies pije wodę z miski. Łączę się z Tobą w bólu :friend:
Mnie raz drażnił powiem wiatru.
agnefka28

5 marca 2018, o 17:34

Nagle nachodząca fala lęku o życie swoje lub bliskich (podobne do tzw uderzenia gorąca, ściśnięcia w klatce piersiowej). Jak sobie z tym radzicie? Pracuje nad sobą, zajmuje się życiem codziennym, jest ociupinke lepiej, ale ciągle z tyłu glowy jest lęk o siebie, męża i bliskich itp. Dodatkowo mnóstwo objawów somatycznych.
Awatar użytkownika
Jagoda_a

5 marca 2018, o 17:57

agnefka28 pisze:
Nagle nachodząca fala lęku o życie swoje lub bliskich (podobne do tzw uderzenia gorąca, ściśnięcia w klatce piersiowej). Jak sobie z tym radzicie? Pracuje nad sobą, zajmuje się życiem codziennym, jest ociupinke lepiej, ale ciągle z tyłu glowy jest lęk o siebie, męża i bliskich itp. Dodatkowo mnóstwo objawów somatycznych.
Ja mialam kilka takich akcji jak popatrzylam na moich synow. Atak lękowy w sekundzie nie wiadomo skąd. Skupilam sie na tym ze zrobilo mi sie gorąco i mysl ze to tylko nerwa mi przypomin kto jest dla mnie najwazniejszy 😊 teraz juz nie mam lękow o nich. Czasem niepokoj sie pojawia w związku z obawą o zycie moich najblizszyxh ale tlumaczenie sobie ze teraz w tej chwili ja i moi najbliżsi są bezpieczni i zdrowi mnie uspokaja i to byla jedyna droga do pokonania tej obawy.
agnefka28

5 marca 2018, o 18:00

Jagoda_a pisze:
agnefka28 pisze:
Ja mialam kilka takich akcji jak popatrzylam na moich synow. Atak lękowy w sekundzie nie wiadomo skąd. Skupilam sie na tym ze zrobilo mi sie gorąco i mysl ze to tylko nerwa mi przypomin kto jest dla mnie najwazniejszy 😊 teraz juz nie mam lękow o nich. Czasem niepokoj sie pojawia w związku z obawą o zycie moich najblizszyxh ale tlumaczenie sobie ze teraz w tej chwili ja i moi najbliżsi są bezpieczni i zdrowi mnie uspokaja i to byla jedyna droga do pokonania tej obawy.
Dzięki za odpowiedź. Postaram się zastosować tę metodę. To uczucie tajiego ogromnego lęku jest okropne.
Awatar użytkownika
Kinia84

5 marca 2018, o 20:46

Kochani ...od 2 tyg męczy mnie bol glowy dzień w dzień ...zaczelo sie od kataru ...katar minął bol glowy pozostał.. za chwilę zacznę się nakręcać... mam spięty kark to fakt ..ale bol mam w skroniach i nad oczami potylica też takie rwania sekundowe. Boli od poludnia do wieczora. W nocy nie i rano tez nie.. mam tkliwe czoło i skroń lewą... kurcze nie wiem czy to typowo napięciowe czy juz raczej choroba...
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
Awatar użytkownika
Jagoda_a

5 marca 2018, o 21:49

agnefka28 pisze:
Jagoda_a pisze:
agnefka28 pisze:
Dzięki za odpowiedź. Postaram się zastosować tę metodę. To uczucie tajiego ogromnego lęku jest okropne.
Od jakiego czasu masz nerwice? To uczucie bedzie mijac z czasem. Nie wiem czy jestes dlugo tutaj i nie wiem czy powinnam udzielac Ci takich rad bo zapewne juz troche o nerwicy wiesz😊 z wlasnego doswiadczenia wiem ze okropne uczucie powodujące okropny stan beznadziei i smutku, żalu i nie wiem czego jeszcze bedzie mijac. Powoli ale ustępować. To uczucie gorąca rowniez 😊 akurat tak samo reagujemy. Wiem ze trzeba pracowac nad sobą. Ja dopiero teraz wiem jakie mysli przyniosą lęk. Wczesniej myslalam ze on spada z nieba 😉 ale jak skupilam sie na tym o czym myslalam przed atakiem lęku to wiedzialam juz ze bez przyczyny go nie ma.
agnefka28

5 marca 2018, o 22:54

Jagoda_a pisze:
5 marca 2018, o 21:49
agnefka28 pisze:
Jagoda_a pisze:

Od jakiego czasu masz nerwice? To uczucie bedzie mijac z czasem. Nie wiem czy jestes dlugo tutaj i nie wiem czy powinnam udzielac Ci takich rad bo zapewne juz troche o nerwicy wiesz😊 z wlasnego doswiadczenia wiem ze okropne uczucie powodujące okropny stan beznadziei i smutku, żalu i nie wiem czego jeszcze bedzie mijac. Powoli ale ustępować. To uczucie gorąca rowniez 😊 akurat tak samo reagujemy. Wiem ze trzeba pracowac nad sobą. Ja dopiero teraz wiem jakie mysli przyniosą lęk. Wczesniej myslalam ze on spada z nieba 😉 ale jak skupilam sie na tym o czym myslalam przed atakiem lęku to wiedzialam juz ze bez przyczyny go nie ma.
Hmm, dobre pytanie...Nerwice mam od kiedy pamiętam;) Tyle,że objawy się zmieniają z perspektywy lat. Obiektywnie patrząc kiedyś nerwica nie utrudniala mi aż tak życia, natomiast od około 2,5miesiąca przeszłam przez wszelkie jej możliwe szczeble skupiajac sie na tematach egzystencjalnych ( "usmiercilam" cala rodzine, siebie zresztą też). Boję się WSZYSTKIEGO- chorób i śmierci, ba powiedziałabym, że w przeciągu tych 2,5 miesiąca wymyślilam milion scenariuszy odnośnie tego kto, kiedy, jak i na co umrze!!! Biorę pod uwagę wszystkie z mozliwych scenariuszy typu i uwaga "Co bedzie jak mama umrze pierwsza?" "A co jesli tata?"Co zrobie jak maz zginie?" Co jesli moja 4miesieczna corka kiedys wyjedzie z kraju i nie bede miec z nia kontaktu?" Aaa, chodze ciagle z telefonem, w razie zeby moc zadzwonic szybko po karetke "w razie czego " Straszne, wiem :) Ten uśmiech tylko dlatego, bo widze i WIEM w jakim kole nerwicowym/lękowym siedze. Sama to stworzylam i nakrecilam...a teraz trzeba pracować nad tym i z tego wyjść, co jest cholernie trudnym zadaniem.
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 marca 2018, o 08:09

Mam drugi dzień poranny zjazd. Jestem juz wykonczona psychicznie problemem z jelitami i tym. (%(%(€)€ porannym parcien. Nie wiem co mam z tym zrobić, akceptować czy iść znowu do lekarza, po prostu nie wiem....
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 marca 2018, o 08:11

Olalala pisze:
6 marca 2018, o 08:09
Mam drugi dzień poranny zjazd. Jestem juz wykonczona psychicznie problemem z jelitami i tym. (%(%(€)€ porannym parcien. Nie wiem co mam z tym zrobić, akceptować czy iść znowu do lekarza, po prostu nie wiem....
Ja też miałam Ola.
I co już mnie tak cisnęło i siedziałam dalej.
Minęło.Tylko czuje w klatce ucisk jakiś .
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
ODPOWIEDZ