Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Zderealizowany
Zarejestrowany Użytkownik

25 czerwca 2010, o 14:38

Wiem wiem że panikuję :) ale nie moge przestac bo nie mijaja bóle. Czy echo serca wykazałoby nieprawidłowości w działaniu serca? czy potrzeba jakis innych badan jak holter, test wysiłkowy.?
Panna Nikt

25 czerwca 2010, o 15:04

Czytając twoje wypowiedzi przepełnione przerażeniem to podpowiem ci, że w sumie to możesz zrobić sobie ten holter i wysiłkowe testy. Z jednego powodu.....inaczej nie przestaniesz się tym zadręczać. Bo wątpie żeby wyszło coś nie tak skoro echo masz w porzadku. Ale też ważne co powiedział kardiolog a on jak piszesz stwierdził że wszystko jest w najlepszym porzadeczku.
Ale sam dla siebie zrób....:)
"Nieraz spojrzenie lekarza, jego uspokajające słowo, gest, dotknięcie ręki przynoszą ulgę choremu, zmniejszają jego lękowe napięcie, a nawet odczuwanie bólu."
Antoni Kępiński
wikatoria1708

25 czerwca 2010, o 18:14

Panna nikt ma rację :) Zrób te badania dla samego siebie i napewno bedziesz spokojniejszy :) Wiem to po sobie.
Co tu dzisiaj taka cisza :) Ja sobie posiedziałam w parku.Nie było żle ale dobrze tez nie.Ale nie uciekłam :D Teraz jestem z siebie dumna :) A jak wam dzis minął dzień :?:
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

25 czerwca 2010, o 18:56

A u mnie średnio...przyjechała do mnie rodzina i mam dosyć :( najgorzej jak tak ktos przyjedzie, ja sie zle czuje a nawet nie ma sie gdzie schowac. I trzeba siedziec i udawac ze wszystko ok.
Przechlapany dzien ogolnie :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
wikatoria1708

25 czerwca 2010, o 21:02

Nie dziwie Ci się Wojtku :) Ja tez nie lubie jak mnie ktoś odwiedza,no chyba,że krótko :) Najgorsze jest to udawanie,że wszystko jest ok a człowiek w środku mało nie zwariuje.Znam to uczucie :)
Jadwiga

26 czerwca 2010, o 19:26

U mnie dziś już nieciekawie, ja to chyba musiałabym pracować 24 godziny na dobe zeby czyms byc zajeta. Dzis w pracy byłam krótko i juz jak wracałam to dostałam zawrotów głowy, potem ataku paniki w połowie drogi do domu, ale jakoś sie opanowałam ale co z tego kiedy już w domu, spięcie i lęki, jakies dusznosci. Nie wiem czy tak to ja nigdy nie odpoczne. Myslałam ze sobie posprzatam ze sobota cos ugotuje a tu nie da rady!!! Bo juz sie zle czuje....nie wiem juz co o tym sadzic.
Musze isc na ta terapia ale pieniedzy nie mam zeby mieszkac sama w swoim miescie a tutaj mi szkoda zaczynac jak i tak musze sie w koncu wyprowadzic. Błędne kolo i to nie nerwicowe :)
wikatoria1708

26 czerwca 2010, o 20:58

Jadwigo,każdy może mieć zły dzień.Wystarczy,że troche stresów sie nazbiera i niestety tak to z nas wychodzi :) Głowa do góry,jutro będzie lepszy dzień :)
Jadwiga

26 czerwca 2010, o 21:39

Masz rację w sumie takie zzłe dni się zdarzają i odchodzą, szkoda tylko, że zawsze ale to zawsze muszą pojawiać się nerwicowe lęki....i nawet atak. Ale tak widocznie mamy. Ja zeby mnie to nie łapało musiałabym 24 na dobe byc czmys zajeta a jak wiadomo tego sie zrobic nie da :) i jakas chwila spokoku i relaksu i juz bonanza :)
wikatoria1708

26 czerwca 2010, o 22:08

Nawet człowiek odpocząc nie moze :)
Jadwiga

26 czerwca 2010, o 22:13

Dokładnie na to wychodzi :) moze bym i nawet na to poszła gdyby tylko nerwica też sobie poszła, Ale znowu jak długo nie odpoczniesz to ona i tak przyjdzie z tego powodu. Taka cwana franca z niej :)
wikatoria1708

26 czerwca 2010, o 22:28

Zgadzam sie.Ja jak nie przespie nocy to na drugi dzień mam atak za atakiem.Wiadomo,że przy dzieciach sie nie śpi :) Ato chore itd.Tez tak masz?
Victor
Administrator

26 czerwca 2010, o 22:42

Ja tak mam niestety jak nie wyspie w nocy odpowiedniej ilosci godzin to na drugi dzien masakra się dzieje.DD ogromne i lęk. Ten typ tak ma :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
wikatoria1708

26 czerwca 2010, o 23:01

Zgadzam się,że ten typ tak ma :D
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

27 czerwca 2010, o 15:28

tak tak ma ma ja nawet mam taki opis :) Moj dzien jak na razie moze byc chociaz nie najlepiej jest do konca ale nie jest zle!! Planuje teraz isc na dluuugi spacer bo pogoda jest jak dla mnie przyjemna.
W poniedzialek mam badanie okulistyczne, ciekawe czy dostane znowu ten plyn do oka po ktorym sie tak zle widzi :) Mial ktos z was tak kiedys? Fajne uczucie ale teraz tak zle widziec sobie nie wyobrazam z tymi lekami.
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
wikatoria1708

27 czerwca 2010, o 20:27

Witam :) Ja właśnie wróciłam z grilla :) Mój dzień jest dzisiaj do kitu.Moze to wina tego,ze mało spałam w nocy a może tego,ze mam pare problemów.Ale nie trace wiary :)
Wojtus, Ty szybko wracaj z tego spaceru to pogadamy :D Miałam to badanie 3 lata temu i myślałam,że oszaleje :) Mam problemy ze wzrokiem ale po tych kroplach to była masakra :)
ODPOWIEDZ