Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
kontousuniete
Gość

9 kwietnia 2015, o 17:10

dlaczego tak wypisujecie . Myslicie ze ja bym wypisywal posty jak bym umial sobie poradzic? ja wszystko czytalem sluchalem na youtube . Ale poprostu juz tak sie wpierdzielilem ze nie wiem co robic. nawet juz chodnik pod nogami faluje jak ide masakra .
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

9 kwietnia 2015, o 17:42

Zacznij w takim razie brac jakies leki, nie hydroksyzyne ale jakies leki antydepresyjne na dluzsza mete.
Wyzej slusznie napisano masz pewnie charakter egocentryczny i do tego egocentryzm w zaburzeniu sie dolozyl i dlatego nie rozumiesz idei poczatkowej akceptacji, prob bo skupiasz sie i zyjesz tylko objawami.
Zacznij brac po prostu leki bo co tu mozna innego wymyslec niz to co do tej pory powiedziano? Nic.

Zrozum innych tutaj, kazdy z nas cierpial tak samo jak ty lub cierpi ale kazdy jakos stara sie wychodzic poza egocentryzm, dlatego na dluzsza mete twoje egocentryczne pisanie ciagle o tym samym zaczyna innych troche denerwowac.
Nie cierpisz tutaj samemu.
Jesli posty i wpisy na forum nie przekonaly cie ze to tylko dd i nerwica to prawda jest teraz taka ze przekonac sie musisz o tym samemu.
A do tego radzilabym ci zaczac brac leki od psychiatry.
Panikarra
Zarejestrowany Użytkownik

9 kwietnia 2015, o 18:02

Tez myśle żebyś zaczął od leków . Hydroksyzyne np. Idź po prostu do lekarza psychiatry . On bedzie wiedział co zrobić .
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

9 kwietnia 2015, o 18:38

Manfred my sobie za Ciebie nie poradzimy, sam musisz to zrobic, a Ty wydaje mi sie oczekujesz, ze ktos z nas tutaj odwali za Ciebie robote, samym czytaniem z DD nie wyjdziesz, trzeba sie troche przylozyc do pracy nad soba. Masz tutaj wszystko podane na tacy, artykuly, nagrania, historie ludzi, ktorzy z tego wyszli, tutaj jest WSZYSTKO i jeszcze wiecej, musisz tylko chciec z tego skorzystac, a Tobie najwyrazniej wygodniej jest sie ciagle nad soba uzalac. Kazdy z nas mial lub ma problemy, dlatego tutaj jestesmy, ale nikt oprocz Ciebie nie oczekuje, ze inni uzytkownicy zrobia czary-mary i nerwica zniknie. Wierz lub nie, Twoja sprawa, ja tez mialam takie objawy jak Ty, tez myslalam, ze ja mam najgorzej i nigdy nie uda mi sie z tego wyjsc, a jednak po kilku miesiacach moge powiedziec, ze da sie, moje DD nie minelo calkiem, ale jestem na dobrej drodze do wyjscia, zostalo mi moze ze 30% tego co bylo wczesniej, a moze nawet mniej, przez wieksza czesc dnia w ogole o tym nie mysle, a jesli nawet to mam to w d..., ale do tego trzeba nie tylko czytac, ale tez STOSOWAC sie do rad, i nie przez dzien czy dwa, a potem od nowa jeczec, ze sie nie da, na to potrzeba czasu, to nie minie po tygodniu probowania, wiec wez sie czlowieku ogarnij troche, bo mnie juz osobiscie jasna cholera bierze jak czytam ciagle od nowa to samo, juz nawet jak baba nie jeczysz, bo zadna baba tutaj tak nie jeczy jak Ty.
klawiszq92

9 kwietnia 2015, o 20:58

http://www.derealizacja.fora.pl/praktyc ... ,1369.html

PRZECZYTAJ TO, WYCIAGNIJ WNIOSKI, WDROZ W ZYCIE
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

9 kwietnia 2015, o 21:48

Chyba nie ma potrzeby wrzucania tutaj linkow z innego forum, na naszym jest wystarczajaco duzo informacji i wskazowek.
kontousuniete
Gość

10 kwietnia 2015, o 08:35

boze ludziska wczoraj wrocilem z pracy bialo przed oczami slabo zrenice poszerzone mialem juz po karetke dzwonic latalem po pokoju . Wychodzilem na balkon na zewnatrz ubieralem sie rozbieralem nie wiedzialem juz co robic czekalem az tylko zemdleje . Boze

-- 10 kwietnia 2015, o 07:12 --
nie dalo sie usnac tak sie balem zeby to nie wrocilo . Boje sie usnac bo nawet jak na chwile zamkne oczy to inaczej mi jak by bialo panika czy kontaktuje trzese sie caly . Chce wychodzic z domu . Juz w domu mowia ze co ty robisz nie maja sil.

-- 10 kwietnia 2015, o 07:17 --
to nie sa zarty . Teraz to juz bd myslal ze to wracac bd. Boje sie isc do fryyjera teraz nawet z lozka . Rozgladam sie czy stan jest taki do wytrzymania. Wtedy troche sie uspokajam . czy to sie nie poglebia? co to wczoraj bylo? moze ja mam depresje?

-- 10 kwietnia 2015, o 07:35 --
Wczoraj trząsłem sie jak nie wiem z zimna czy nie wiem z nerwów poprostu trzepało mnie ;((( Ja juz jestem w takim stanie ze nie umiem juz poradzic sobie bo ja juz tak naprawde nie wiem co mi jest :(( zaczne brac ten lek od psychiatry symescital :( 10 mg dzisiaj wziąłem połowe tabletki . Prosze wyjaśnijscie mi jeszcze raz czy cos mi sie stanie co to wczoraj bylo ja juz jestem wrakiem ;(( Czego ja sie nabawiłem :(((
kanik

10 kwietnia 2015, o 08:47

Nerwicy, masz 20stron w temacie spisanym które Ci o tym mówią! Weź to zrozum w końcu!
"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."

"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"

"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."

Awatar użytkownika
Miesinia

10 kwietnia 2015, o 09:19

Dlaczego uważasz ze masz depresję? Na jakiej podstawie :D??
To jest wszystko bujda!
kontousuniete
Gość

10 kwietnia 2015, o 09:39

bo juz sily nie mam to jest bez przerwy boje sie usnac bo jak otworze oczy to panika jest innosc serce .
Awatar użytkownika
Kamień

10 kwietnia 2015, o 09:43

Ja też nie mam siły bo się wczoraj napracowałem i mam zakwasy. Mam depresje?
Awatar użytkownika
nigra88

10 kwietnia 2015, o 09:51

:roll: tak

Maniek, jesteś sfrustrowany swoim stanem i tym, ze ciagle musisz myślec o tym jak cholernie Ci źle. Każdy w takim stanie tak sie czuje. Dziwne byłoby, gdybyś sie świetnie czuł mając takie objawy :D
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
kontousuniete
Gość

10 kwietnia 2015, o 09:58

Dobrze naprawde mi tez głupio pisac juz o tym ... Jak probuje zasypiac nie moge mysl ze musze isc do lozka spac poprostu napawa mnie lękiem . kłade sie spac rozgladam sie dookoła nie zamykam oczy na chwile otwieram jest inaczej wstaje latam słabo sie robi bez przerwy mysle o tym w samochodzie jak jade nie jest za dobrze ale troche moze zajety jestem prowadzeniem wiec 5 % lepiej . Juz myslalem zeby sie w aucie przespac chwile jak otworze oczy dostane paniki ze inaczej jest to rusze i jakos minie .... Prosze powiedcie mi czy to sie nie przejawi w jakas depresje czy cos ze ja sie zabije albo cos ?? To jest normalne przy nerwicy ?? JUz nie zlewajcie mi tak tylko prawde napiszcie .... co zrobic zeby sie przespać nawet i jak wstac to nie wpadaćw panike :( Wytłumaczcie mi to jeszcze raz nie rozumiem niz nie moge tego pojąc ....!
Awatar użytkownika
nigra88

10 kwietnia 2015, o 10:26

1. masz nerwicę lękową
2.nikt Cię Tu nie zlewa, gdyby tak było, nikt by Ci tu nie odpisywał
3. Twoje objawy są objawami nerwicy lękowej, musisz to przyjąć do wiadomości
4. Napady paniki często nachodzą przed snem a lęk przed tym, ze nie zaśniesz jest jednym z wielu lęków i wkrętek nerwicowych, tak samo jak strach, przed tym, ze juz zawsze tak będzie, ze chyba nie wytrzymasz, ze jak sie obudzisz to bedziesz miał dd, ze jak będzie słońce to bedziesz miał dd, ze jak bedziesz chciał zamknąć oczy i iść spac to dd będzie a to wszystko przez to, ze:
5. Masz nerwicę lękową
6. Byłeś u lekarza i on to potwierdzil
7. W nerwicy czesto występują epizody depresyjne z powodu ciągłych obaw, przeczytaj wątek o współistnieniu zaburzen, nie ma w tym nic dziwnego
8. Masz nerwicę lękową
9. Tylu ludzi nie może się mylić
10. Przeczytaj sobie jakie mogą być objawy nerwicy
11. Zapytaj siebie, czy rzeczywiście chcesz sie zabić czy to Twój stan podrzuca takie myśli żebyś sie bał bo nie ma realnego zagrożenia
12. Masz nerwicę lękową
13. weźże sobie te hydroksyzynę i zrób krótkie wakacje od tego stanu, nic Ci sie nie stanie
14.masz nerwicę lękową
15 Idź do innego lekarza jak nie wierzysz w to co Ci powiedział tamten i my tu wszyscy
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
kontousuniete
Gość

10 kwietnia 2015, o 10:31

Robie zdjecie i na tapete na telefon . No ale właśnie ja mam taki stan Ze nawet jak wezme te leki to i tak niedobrze sie czuje ... nie umiem zrobic sobie wakacji od tego :(
ODPOWIEDZ