Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
250 dni to trwa ... pomocy
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
To nie jest nic dziwnego, że badania wychodzą dobrze jak się ma DD. Bo to nie żadne uszkodzenie
Jak stan zacznie mijać to i wzrok się poprawi. To taka ''zasłona dymna''

-
- Gość
Manfred, przestań tak panikować. Rozumiemy, że ten początkowy okres jest straszny, bo każdy z nas tak miał. Ale jeśli już teraz uda Ci się przyjąć odpowiednią postawę, to naprawdę wyjdziesz z tego szybciej niż myślisz i pewnie szybciej niż niejeden z nas tu obecnych. Po prostu musisz uwierzyć, że to Ci minie, bo minie i się samozdyscyplinować. Wiem, że to trudne, ale tu chodzi tylko i wyłącznie o Twoje dobro. Pozdro.
-
- Gość
Wczoraj przyszedłem z nocki w pracy kimnalem. Się z 3 godzinki przyszedłem do domu nie mogłem spać bałem się przerazalo mnie Wszystko wokół. Odcięcie masakra . Pojechałem samochodem do lekarza wieczorem 50 km. Wracałem o 22 ledwo dojechałem taki byłem odcięty ze masakra ledwo drogę pamiętałem. Dzisiaj tak samo jadę autem.inaczej niż kiedyś jak bym nie kontaktował do końca. Słaba mam pamięć w tym stanie odcięcia. Wszystko jest hujo.. Nie czuję radości nic porostu jak bym się cofnął z 2 kroki do tylu takie sztuczne boje się ze pamięć strace
ę . Nie będę pamiętał miejsc. Czuje się Jak bym się nie dobudzil matko...
-- 17 marca 2015, o 12:10 --
Próbuje z tym walczyć nie to ze nie ale jak już zaciska żeby i mówię ok nie myślę o tym ze jestem taki odcięty ze ledwo czaje. A zaraz myśl że jak to tak będę żył cały czas? Ze tak zostaje.
-- 17 marca 2015, o 12:55 --
Jak to jest proszę o odpowiedx
-- 17 marca 2015, o 13:07 --
Pojawiły mi się ostatnio. Tez przed zasypianiem takie myśli cholerę wie skąd myślę nagle o tym jak np. Idę do pracy a tu nagle pojawia się obraz np. Woda czy np. Moja noga porostu co.chwilę te obrazy się zmieniają i ja się porostu ich boje ze tak się dzieje i nie mogę usunąć miał ktoś tak???
-- 17 marca 2015, o 13:09 --
Przed.tym.stanem miałem też.takie myśli ale mogłem.o.czymś rozmyślać przed.snem.i ten obraz nie znikał.ani nie.zmieniał się co chwile.w jakiś bezsensowny nie mający nic wspólnego o tym co myślałem na początku. Proszę o odpowiedź pozdrawiam
ę . Nie będę pamiętał miejsc. Czuje się Jak bym się nie dobudzil matko...
-- 17 marca 2015, o 12:10 --
Próbuje z tym walczyć nie to ze nie ale jak już zaciska żeby i mówię ok nie myślę o tym ze jestem taki odcięty ze ledwo czaje. A zaraz myśl że jak to tak będę żył cały czas? Ze tak zostaje.
-- 17 marca 2015, o 12:55 --
Jak to jest proszę o odpowiedx
-- 17 marca 2015, o 13:07 --
Pojawiły mi się ostatnio. Tez przed zasypianiem takie myśli cholerę wie skąd myślę nagle o tym jak np. Idę do pracy a tu nagle pojawia się obraz np. Woda czy np. Moja noga porostu co.chwilę te obrazy się zmieniają i ja się porostu ich boje ze tak się dzieje i nie mogę usunąć miał ktoś tak???
-- 17 marca 2015, o 13:09 --
Przed.tym.stanem miałem też.takie myśli ale mogłem.o.czymś rozmyślać przed.snem.i ten obraz nie znikał.ani nie.zmieniał się co chwile.w jakiś bezsensowny nie mający nic wspólnego o tym co myślałem na początku. Proszę o odpowiedź pozdrawiam
- Kamień
a słuchałeś nagrań chłopaków o DD?
tam jest przecież wyjaśnione wszystko.
spis-tresci-ponizszych-nagran-i-sezonu-t5605.html TU SĄ 3 WAŻNE NAGRANIA O DD.

spis-tresci-ponizszych-nagran-i-sezonu-t5605.html TU SĄ 3 WAŻNE NAGRANIA O DD.
-
- Gość
Słuchałem o tych myślach tam nie było nic i o tym co opisałem w ostatnim poście. Ja wolę jak ktoś mi odpisze na wiadomość.
( czuje to lepiej 

- Kamień
A co Ty myślisz, że to się da podawać konkretne przykłady myśli? Nie rozumiesz zupełnie mechanizmu z tego co widzę. To nie ważne czy dostanie się myśl o rzucaniu się pod pociąg czy myśl o różowym słoniu... NIE WA ŻNE. Ważne jest podejście do tego, że myśl to tylko myśl i chuuuuuuy wie jaka by nie była trzeba do niej odpowiednio podejść - czyli nijak.
-
- Administrator
lekowy-chochlik-myslowy-t5055.html to mozesz tez o tym poczytac
to jak post.
Nie wazne jest to jakie te mysli twoje maja tresc, bo poza nimi i lękiem z nich wynikajacych nic sie kompletnie nie dzieje i nie zmienia, oprocz objawow czy samopoczucia, lub niecheci do wszystkiego itp.
Mysl w leku moze dotyczyc doslownie WSZYSTKIEGO tak jak i obraz, bo bez lęku mysli takze padaja w glowie zueplnie przypadkowe, i obrazy takze i nikt sie nad tym wtedy nie zastanawia, bo nie ma STANU ANALIZY LĘKOWEJ.
Akceptacja tego to nie próby zycia i odpychania tego, powiem krotko ty z tymi myslami nie wygrasz
Nie zepchniesz ich na sile, nie wywalisz na sile bo to sa zwykle twoje mysli ale o tak posranej tresci oraz powodujące lęk tylko dlatego, ze jestes w MECHANIZMIE LEKOWYM.
mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
Akceptacja tego wiaze sie z przyjeciem ze te mysli podczas zaburzenia emocjonalnego takie wlasnie sa, oraz w mysl tej akceptacji ignorowanie ich a nie lękowe traktowanie. I tego nie da sie zrobic w 7 dni jak już zaburzenie sie rozhulalo, wiec trzeba tez dac sobie czas a nie od samego rana juz panikowac, "ze znowu jest".
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html

to jak post.
Nie wazne jest to jakie te mysli twoje maja tresc, bo poza nimi i lękiem z nich wynikajacych nic sie kompletnie nie dzieje i nie zmienia, oprocz objawow czy samopoczucia, lub niecheci do wszystkiego itp.
Mysl w leku moze dotyczyc doslownie WSZYSTKIEGO tak jak i obraz, bo bez lęku mysli takze padaja w glowie zueplnie przypadkowe, i obrazy takze i nikt sie nad tym wtedy nie zastanawia, bo nie ma STANU ANALIZY LĘKOWEJ.
Akceptacja tego to nie próby zycia i odpychania tego, powiem krotko ty z tymi myslami nie wygrasz

mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
Akceptacja tego wiaze sie z przyjeciem ze te mysli podczas zaburzenia emocjonalnego takie wlasnie sa, oraz w mysl tej akceptacji ignorowanie ich a nie lękowe traktowanie. I tego nie da sie zrobic w 7 dni jak już zaburzenie sie rozhulalo, wiec trzeba tez dac sobie czas a nie od samego rana juz panikowac, "ze znowu jest".
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Gość
A może mi zostać minimalna dd na całe życie?? Czy jak to przechodzi to przechodzi w 100 %??
-
- Administrator
Mnie przeszła w 100 % 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
- Gość
Czyli może też w jakiś procentach zostać na całe życie?? Ile u ciebie to trwało.
I czy początki były ciężkie bo u mnie hard core
-- 17 marca 2015, o 19:39 --
Ja czuję że to właśnie przez lek to mam lek przed dd bo np teraz mam uchylona szybę w samochodzie i boję się iść ja domknac. Bo będę odrealniony bardziej.na zewnątrz niż w domu. Ja pierdziele. Ale kurestwo.
I czy początki były ciężkie bo u mnie hard core
-- 17 marca 2015, o 19:39 --
Ja czuję że to właśnie przez lek to mam lek przed dd bo np teraz mam uchylona szybę w samochodzie i boję się iść ja domknac. Bo będę odrealniony bardziej.na zewnątrz niż w domu. Ja pierdziele. Ale kurestwo.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Manfred,
u mnie albo DD jest albo nie ma. Tak jak z ciążą, nie można trochę być w ciąży. Albo się jest albo nie. Masz lęk przed lękiem. To klasyczny objaw nerwicy. Nerwica nie jest psychozą choć może dawać takie poczucie. Wiem po sobie i z terapii, że często gęsto złość pomaga w odrealnieniu. Jak pozwolisz sobie na złość, wk..wisz się na DD to poczujesz kontakt z rzeczywistością. Masz dostęp do złości?
No bo jak biernie poddajesz się DD to czujesz się bezradny i ona Cię osacza. Jak się wk..wisz to poczujesz jakąś siłę w sobie, sprawczość, że Ty też masz coś do powiedzenia, że Ty się nie zgadzasz i to może pomóc. Wiem, że w stanie gdy przeraża Cię dosłownie wszystko ciężko jest wygenerować odwagę, ale lękowi właśnie o to chodzi żebyś tej odwagi nie miał, lękowi zależy na tym żebyś był bierny i bezradny. Za lękiem tak naprawdę nie stoi nic. Boimy się a tam tak naprawdę nic nie ma. Lęk stwarza iluzję, że jest coś strasznego tylko po to by nas pozbawić siły.
u mnie albo DD jest albo nie ma. Tak jak z ciążą, nie można trochę być w ciąży. Albo się jest albo nie. Masz lęk przed lękiem. To klasyczny objaw nerwicy. Nerwica nie jest psychozą choć może dawać takie poczucie. Wiem po sobie i z terapii, że często gęsto złość pomaga w odrealnieniu. Jak pozwolisz sobie na złość, wk..wisz się na DD to poczujesz kontakt z rzeczywistością. Masz dostęp do złości?
No bo jak biernie poddajesz się DD to czujesz się bezradny i ona Cię osacza. Jak się wk..wisz to poczujesz jakąś siłę w sobie, sprawczość, że Ty też masz coś do powiedzenia, że Ty się nie zgadzasz i to może pomóc. Wiem, że w stanie gdy przeraża Cię dosłownie wszystko ciężko jest wygenerować odwagę, ale lękowi właśnie o to chodzi żebyś tej odwagi nie miał, lękowi zależy na tym żebyś był bierny i bezradny. Za lękiem tak naprawdę nie stoi nic. Boimy się a tam tak naprawdę nic nie ma. Lęk stwarza iluzję, że jest coś strasznego tylko po to by nas pozbawić siły.
-
- Gość
Coś tym jest choć próbuje się wogole niebdenerwowac. Bo może pogorsze stan. Ale jak denerwuje... Się to trochę jak by kontakt z rzeczywistością był większy... Tylko ze ja dd mam 24 na dobę nie puszcza nic. Ale stan z przed 3 tyg był gorszy niż teraz
.
.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No widzisz, jest lepiej. Może być jeszcze lepiej, tylko się nie poddawaj i zaglądaj na forum, broń Boże nie zamulaj i nie rozkminiaj w samotności. Bądź otwarty na rady ale bądź też otwarty na próbowanie swoich sił w praktyce, po malutku, byle do przodu.
-
- Gość
Boje się spać. Przed spaniem mam gonitwe myśli. Myślę o czymś a nagle obrazy się zmieniają jeden nie ma nic wspólnego z drugim takie dziwne.co chwile co innego się pojawia. Kurde aż się tego boje bo to takie dziwne. A gdy już zasne. To jak wstanę to jestem odrealniony oglądam pokój wiem ze jest inaczej i tak zaczynam dzień. Od rana ogień.
- dankan
Chlopie ogarniac troche zacznij z tych porad co sa na forum i z tego co ci ludzie pisza 
Ja wiem ze jest ciezko, sam mialem mega depersonalizacje a teraz mam ledwie z tego 5 % po niecalym roku, gdzie mialem duzy syf do tego w zyciu i troche bylem uzalezniony od dragow.
Wiec ja moglem i ty mozesz, tylko bierz sie za siebie, trzymaj sie tego czym jest derealizaja naprawde. Wszystko masz na forum, ja w sumie tylko tym z tego wyszedlem a terapia byla na syf w zyciu.

Ja wiem ze jest ciezko, sam mialem mega depersonalizacje a teraz mam ledwie z tego 5 % po niecalym roku, gdzie mialem duzy syf do tego w zyciu i troche bylem uzalezniony od dragow.
Wiec ja moglem i ty mozesz, tylko bierz sie za siebie, trzymaj sie tego czym jest derealizaja naprawde. Wszystko masz na forum, ja w sumie tylko tym z tego wyszedlem a terapia byla na syf w zyciu.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html