Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

28 marca 2015, o 10:10

A czemu miałby nie dać? W końcu jest on psychologiem. Najwyraźniej Twój psycholog był dla Ciebie nie odpowiedni... Nie jeden jest na świecie :) Na lęki najlepsza jest terapia poznawczo-behawioralna.
Awatar użytkownika
kasia333

28 marca 2015, o 10:18

To nie psycholog ma dac rade tylko Ty. U psychologa jesli chodzi o derealizacje to uslyszysz o akceptacji i zwracaniu uwagi na inne rzeczy niz objawy :) Wiec to nadal Ty bedziesz musial to zrobic. Jesli nie ma byc to terapia omawiajaca zycia.
Plusem psychologa jest to, ze czlowiek pewniej sie czuje kiedy ma specjalista oko na niego.
Awatar użytkownika
nigra88
Zarejestrowany Użytkownik

28 marca 2015, o 10:23

Racja. Psycholog, nawet najbardziej trafiony, nie załatwi problemu za Ciebie. Co nie zmienia faktu, ze może dać trafne wskazówki i rozwiać wątpliwości.
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
kontousuniete
Gość

28 marca 2015, o 12:33

Całe moja prace czyli ze nie myślę o dd w podświadomości jest ale.próbuje nie analizować
Odcinka jest Bez przerwy
Wszystko się zaostrza jak iwychodze na dwór. Jest ogień mam już myśli ze nie warto żyć. Kurde tak się staram ze szok. Zawieszam się bardzo często zaopatruje się. Nigdy nie było tak ze wyszedłem z czegoś bez szwanku. Zawsze inaczej niż inni. Wiec nie wierze ze będzie tak jak kiedyś.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

28 marca 2015, o 12:52

Kretu20 pisze:.... Co Ty tak jęczysz jak baba chłopie?.... siedzisz i beczysz jak baba...
Wypraszam sobie :DD
kontousuniete
Gość

28 marca 2015, o 14:26

nie rozumiem jak można miec jakikolwiek humor w tym stanie. Ja juz tak wpierdzielilem ze juz sam nie wiem czy jak by to puscilo to ja i tak wkrecil bym sobie ze jest. Ja juz nie wiem jak to sie czuje człowiek normalnie... Poprostu poleglem .
Awatar użytkownika
Kamień

28 marca 2015, o 14:30

Można mieć :) trzeba się starać niestety jakiś czas, od razu to nie puści, ba... będzie puszczać stopniowo.
Awatar użytkownika
April

28 marca 2015, o 14:32

Manfred przyjdzie czas, ze zrozumiesz, jestes na poczatku drogi, ja pol roku temu tez tego nie rozumialam ;) Zreszta co Ci przyjdzie z uzalania sie na soba? Wkrecasz sie wtedy w ten stan jeszcze bardziej.
kontousuniete
Gość

28 marca 2015, o 15:17

Ale naprawde wyjści z domu odczuwaliście lek tak jak ja ?? poprostu chodze dziwny zamyslony odciety taki nie odczuwa emocji . Nawet jak bym ducha zobaczył nie wiem czy bym sie wystraszył czy by mnie ruszylo . boje sie ze nie wytrzymam dziwne mam mysli . A jak taki stan sie pogorszy ze nie bedzie sie ze mna szło dogadac i kontakt strace nie bede kontakował ... mordeka . te mysli sny mysli przed zasypianiem dziwne sen płytki...
usuniete
Gość

28 marca 2015, o 15:20

Tak, odczuwaliśmy.
Awatar użytkownika
April

28 marca 2015, o 16:41

Nie, nie odczuwalismy, wkrecamy Cie tylko ;)
kontousuniete
Gość

28 marca 2015, o 17:44

Ja jak zaczołem myslec ze jestem odciety i uswiadamialem sobie ze rzeczywiscie odciety jestem to tak jak by panika sie we mnie budzila ze poprostu jak bym nie zyl tylko chodze sobie jak we snie czy jak . i To mi daje rade ta mysl ze jestem odciety to słowo odciety robi mi robote w głowie . Odciety hmm jeszcze to przeanalizuje i bardzo mnie to przeraza i ten moj stan sie powieksza i czuje sie jak w klatce ze nie moge wyjsc z niej ... :( kurw.... godzine chociaz chcialbym odpoczac od tego

-- 28 marca 2015, o 17:44 --
az mialem takie pomysly zeby załozyc okulary jakies na noc zeby zganiac to widzenie na okulary a nie ze mam to zaburzenie
Awatar użytkownika
April

28 marca 2015, o 18:26

Manfred krotka pilka - czego Ty od nas oczekujesz walkujac w kolko jedno i to samo od 10 stron?
Awatar użytkownika
nigra88
Zarejestrowany Użytkownik

28 marca 2015, o 18:31

:D
Obejrzyj film "facet, który sie zawiesił". Skoro w Holiłudzie juz nawet filmy o tym nakręcają fabularne, to dowód, ze na sto procent nie jesteś w tym sam. :)
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
Awatar użytkownika
April

28 marca 2015, o 18:37

Ale Manfred ma gorsze ;)
ODPOWIEDZ