Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zaburzenia wzroku a derealizacja. Smugi, snieg optyczny itp
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Oj Guett! Pytasz jak świeżak, jasne, że to od zaburzenia... Mam identycznie, jeszcze teraz jak jest śnieg i patrze na niego to widzę jakby mi rzęsa się przykleiła do oka. Wszystko to co opisujesz jest mi znane. Olewka!!!!!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
U mnie zaczelo sie od mysli natretnych ze moge skrzywdzic bliskich. Wywokalo to umnie straszny stres i lęk ze cos jest ze mba nie tak. Pojawily jak juz teraz wiem dzieki tej stronie objawy dd lecz najbardziej sie boje objawow wzrokiwych. Czasami mi sie zdarzy jakies nietyle przywidzenie co pomylenie danego obrazu. Ostatnio spojrzalem na budybek ktory byl gdzies daleko miedzy krzakami i blokami i wydawalo mi sie przez moment ze stoi tam zaparkowany autobus lecz po chwili zorietowalem sie ze to budynek nie autobus chodz patrzylem na ten sam przedmiot chodz zeczywiscie analuzujac to mogl mi ten autobus przypomniec i oczywiscie pojawil sie lek ze schizofrenia itd. Jadac autem w nocy gdzies daleko odbilo mi sie swiatlo od mokrej ulicy i orzez chwile myslalem ze to jaki rowerzysta jedzie lecz znow sie za chwile lapie ze to nie rowerzysta lecz swiatlo sie tak odbijalo ale oczywiscie pojawil sie lek przed schiza. Czesto gdy cos uslysze staram sie skupic czy to nie schiza lub cos zobacze tez patrze drugi raz czy to nie schiza. Oczywiscie inne objawy dd typu brak skupienia koncentracji. Miewal ktos takie objawy ;(
- dankan
member/Ddamian/
Gadalem z damianem i tez u niego byly mysli ze zrobi krzywde bliskim. Zobacz jego posty obecnie juz prawie tych mysli nie ma. Nie dawaj im tyle uwagi, poogladaj divovica czym sa te mysli, poczytaj wpisy. Z tych stanow sie wychodzi.
Nie jest to zadna schizofrenia, jak mialem jeszcze pelno objawow dd to tez skanowalem otoczenia i cos mi czesto mrugnelo, blysnelo i sprawdzalem potem. to typowe leki przd schizofrenia ktorej nie ma bo ludzie ze schizofrenia sie tak nie zachowuja i niczego nie sprawdzaja. Oni nawet lubia swoja chorobe jak sie o niej dowiedza! a jak sie nie dowiedza to niogdy nie czuja sie chorzy.
Gadalem z damianem i tez u niego byly mysli ze zrobi krzywde bliskim. Zobacz jego posty obecnie juz prawie tych mysli nie ma. Nie dawaj im tyle uwagi, poogladaj divovica czym sa te mysli, poczytaj wpisy. Z tych stanow sie wychodzi.
Nie jest to zadna schizofrenia, jak mialem jeszcze pelno objawow dd to tez skanowalem otoczenia i cos mi czesto mrugnelo, blysnelo i sprawdzalem potem. to typowe leki przd schizofrenia ktorej nie ma bo ludzie ze schizofrenia sie tak nie zachowuja i niczego nie sprawdzaja. Oni nawet lubia swoja chorobe jak sie o niej dowiedza! a jak sie nie dowiedza to niogdy nie czuja sie chorzy.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
- nierealna
- Ex Moderator
A czy ktoś widział rozmazany obraz? Albo takie wrażenie jakby oczy nie współpracowały ze sobą? Myślę o wizycie u okulisty, ale ten objaw właściwie nasila mi się tylko w dzień, wieczorem prawie niezauważalne
Najgorzej właśnie patrzy mi się na monitor, literki są jakby nie do końca wyraźne...

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
- Kamień
Oczywiście, że TAK Patka
ja tak mam i to do dziś... ale zaczęło się wraz z nerwicą... poprawiło się, więc wady wzroku nie ma 

-
- Administrator
Widział, ale do okulisty się udaj, to nigdy nie zaszkodzi. 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
- nierealna
- Ex Moderator
No właśnie to może trochę głupie, że tak pytam, ale ostatnio mi się to nasililo. A własnie też u mnie od tego się zaczęło, od dziwnego widzenia...
No chyba, że już ślepnę
No chyba, że już ślepnę

- Maadziak
- Zarejestrowany Użytkownik
Do okulisty zawsze możesz iść jak niewyraźnie widzisz.
Od razu sprawdzi Ci czy masz wadę wzroku, jak spojrzy przez takie coś w oczy.
Widziałam niewyraźne, lekko rozmazane litery cyfry i były w innych kształtach niż rzeczywiście.
Okazało się że to astygmatyzm, zatem jak widać warto sprawdzić.
Od razu sprawdzi Ci czy masz wadę wzroku, jak spojrzy przez takie coś w oczy.
Widziałam niewyraźne, lekko rozmazane litery cyfry i były w innych kształtach niż rzeczywiście.
Okazało się że to astygmatyzm, zatem jak widać warto sprawdzić.
- nierealna
- Ex Moderator
Ja właśnie mam astygmatyzm i noszę okulary od początku DD ;]
Dlatego nie wiem czy problem wynika z DD czy z pogarszającego się wzroku ( jak mrużę oczy to wcale nie pomaga)
Dlatego nie wiem czy problem wynika z DD czy z pogarszającego się wzroku ( jak mrużę oczy to wcale nie pomaga)
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Faktycznie zbadaj wzrok ale potwierdzam nerwicę - też tak mam, zwłaszcza w trakcie cięższych dni, że widzę słabiej i to głownie czcionka na monitorze staje się ledwo czytelna. Wytężam wtedy gały bardziej i bardziej i jest jeszcze gorzej 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
- nierealna
- Ex Moderator
Czyli to jednak DD... szlag. To chyba jedyny powód dla którego zastanawiam się czy nadal jest

- Guett
- Odważny i aktywny forumowicz

Znalazłem takie coś w necie. ja właśnie widzę takie cóś, jak na środku tego obrazka, takie rozmazane linie, i trochę więcej kropek niż jest na tym zdjęciu. Gdzie ruszę wzrokiem tam to jest.
Widzi Ktoś z Was takie kropki ? jak sobie z tym radzicie ? Bo mnie to nie daje spokoju, miałem się wybrać do okulisty, i się tak zbieram i zbieram, ale będę musiał się w końcu wybrać, bo się zastanawiam dalej czy to od zaburzenia, czy nie....
i'm tired boss
- Kamień
Ło. Identycznie mam Guett, głównie jak patrze na coś jasnego albo jak jest słonecznie. Ale idealnie to obrazuje te męty popularne tu