Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witamy na forum!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam ja zmagam się z nerwica już z 15 lat jak nie więcej mam tą niestety lekowa i brakuje mi już pomysłów jak sobie z nią radzić u mnie lek jest codzienny biorę leki już cały czas od małego czyli od czasów zerówki byłem już tak jakby bardziej słabszy emocjonalnie bardzo też emocjonalnie jestem uzależniony od rodziców w szczególności od mamy wydaje mi się że jak jej zabraknie to dopiero będzie depresja wielka w technikum jak dostałem 1 ataku leku po tym poszedłem na nauczanie indywidualne matury nie zdałem też lęk od wszystkiego co ważne w życiu uciekam co zrobić? Jaka drogę obrać proszę o pomysły i może jakieś techniki???
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jaka obrać strategie żeby to pokonać bo wszyscy wiedzą którzy to mają że to nie jest takie łatwe może jest tu ktoś kto podobnie jak ja długo z tym walczy i z tym wygrał podpowie kto może pomóc wyjść z tego i wzmocnić się
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Witaj Pablo, miło Cię widzieć!
Odpowiedzi na nurtujące Cię pytania znajdziesz w forumowych materiałach. Zachęcam Cię do zapoznania z nimi. I powodzenia
Odpowiedzi na nurtujące Cię pytania znajdziesz w forumowych materiałach. Zachęcam Cię do zapoznania z nimi. I powodzenia

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Strzałeczka
Miło Cię widzieć.
Masz tu dużo materiałów więc łap się za nie.
Powodzonka

Miło Cię widzieć.
Masz tu dużo materiałów więc łap się za nie.
Powodzonka
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
- Juliaaa78569
Z nerwicy nie da się wyjść punkt po punkcie, to tak nie działa. Przejrzyj wszystkie materiały tutaj, posłuchaj nagrań, a sam się przekonasz że do wyjscia ważne są własne przemyślenia i działanie
- Juliaaa78569
Kurcze jest tego dużo żeby Ci tutaj wszystko po kolei tłumaczyć. Przejrzyj materiały tutaj od początku, musisz poznać czym jest nerwica, musisz poznać mechanizm lęku, zrozumieć go i dopiero działać. Zajrzyj też na kanał Divovic na Youtubie i znajdź playlisty i tam zaczynaj słuchać. Dodatkowo poleciłbym Ci psychoterapię najlepiej poznawczo behawioralna bo widzę że w nerwicy jesteś zielony. I pamiętaj, nie ważne ile masz nerwicy, czy 3 miesiące czy 15 lat to i tak da się z tego wyjść, tylko trzeba włożyć dużo pracy
- Juliaaa78569
No i masz odpowiedź. Leki owszem mogą pomóc ale nie są rozwiązaniem. Udaj się na terapie poznawczo behawioralną, na której dowierz się trochę więcej o mechanizmie lęku