Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
czy to depersonalizacja?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam, mam stwierdzonego gruczolaka przysadki mózgowej. Wysoka prolaktyna. Mam uczucie od około miesiąca że jak mam położną ręke jak leżę to mam uczucie jakby nie była połączona z moim ciałem, zaczęło się to od miesiąca, w czerwcu 2012 stwierdzono u mnie nerwicę natręctw. Mam też uczucie że moje nogi nie są połączone i że są teraz bardzo wydłużone, czy to jest objaw depersonalizacji ? bardzo cierpie, lecza mnie w zakladzie psychiatrycznym zolafren i anafranil, nic te leki nie pomagają , mam też uczucie lekkich rąk i nóg, nie czuję miesni jak podnoszę reke na przeciwko siebie, prosze o pomoc.
-- 13 września 2015, o 10:36 --
proszę o pomoc, mam też uczucie że moje ręce się wydłużają jakby były dłuższe
-- 13 września 2015, o 10:36 --
proszę o pomoc, mam też uczucie że moje ręce się wydłużają jakby były dłuższe
- StiV
- Odważny i aktywny forumowicz
Świat czy może ja? https://www.youtube.com/watch?v=joxrpvFBEk0
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jest tak bo nadajesz uwage swiadoma temu stanowi jakim jest depersonalizacja . Nerwica jest to stan umysly cLowiek jest przelekniony a jego uwaga jest egocentrycznie skierowana w glab siebie . Jednym slowem 24 na dobe analizujemy siebie jak sie czujemy jakie mamy uczucia i emocje . Depersonalizacja tak samo jak derealizacja ogolnie nazywana dd w skrocie jest to reakcja defensywna umyslu . Mozesz sobie porownac ten stan to zawirysowanego komputera . Masz pelno wirosow w lapku to wlancza sie tryb awaryjny a zeby nie obciazac na maksa swoich procesow. W nerwicy gdy dostajemy ten stan umysl odbiera to jak cos zlego cos co zagraza naszemu zyciu kierujemy wtedy pelna uwage na to dlaczego tak sie czujemy i najzwyczaj w swiecie sie tego boimy . I TO JEST NORMALNE . Z tym ze gdy nasz umysl jest w trybie normalnym odczowa zwykly lek ktory nie stwarza natrectw i nie drazy non stop tego "oj jaki ja jestem nieszczesliwy" . A w nerwicy niestety tym zyjemy , wstajesz rano myslisz o swoim stanie a nie o tym co zjesz na sniadanie lub w czym pojdziesz do pracy , robisz obiad i w glowie masz tylko to jak sie czyje zle i wogole a nie myslisz o tym czy dodac cebulki czy teoszke przypraw dla smaku do obiadu . Jednym slowem bardzo latwo to zaowqzyc ze to wlasnie ten egocentryzm . Jestes nowy dlatego proponuje posluchania serii Divovica i studiowanie artykolow naszym adminow i uzytkownikow ktorzy juz swoje przymyslenia maja za soba . Bo z nerwicy wychodzi sie poprzez przemyslenia . Lek to niz innego jak emocja nawyk ktory zapisany jest w podswiadomosci i z momentem nabrania jakiegos nawyku czyli jak u ciebie ta depersonka dziala juz z automatu . Niestety lek jest tak silna emocja ze juz po jednej sytuacji zapisuje sie w pidswiadomosci nawyk zeby to odkrecic niestety trzeba wielu poswiecen i uzywqnia logiki zeby ten nawyk zamienic .
Co do lekow . Ja nie biore i nigdy nie wezme ale mialem swoje momenty ze lezalem skulony i szukalem pomocy u psychologow a nawet wertowalem strony internetowe a zeby zalatwic numer do psychiatry . Ale patrze teraz z perspektywy czasu i to poprostu byly tylko watpliwosci w obawy i moje bezgraniczne zaufanie do emocji. Co jest bledem . Leku na dd nie ma na nerwice tez nie ma leku . Mozna wytlumic troche objawy ale z nerwicy niestety nie wychodzi sie poprzez branie chemikaliow . Nie wiem dlaczego w Polsce lekarze o tym nie mowia.poprostu tego nie rozumie .
Co do lekow . Ja nie biore i nigdy nie wezme ale mialem swoje momenty ze lezalem skulony i szukalem pomocy u psychologow a nawet wertowalem strony internetowe a zeby zalatwic numer do psychiatry . Ale patrze teraz z perspektywy czasu i to poprostu byly tylko watpliwosci w obawy i moje bezgraniczne zaufanie do emocji. Co jest bledem . Leku na dd nie ma na nerwice tez nie ma leku . Mozna wytlumic troche objawy ale z nerwicy niestety nie wychodzi sie poprzez branie chemikaliow . Nie wiem dlaczego w Polsce lekarze o tym nie mowia.poprostu tego nie rozumie .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
dzieki za odpowiedz bracie, ale mam problem z lekkością mojego ciała, nie biorę ręke do przodu to nie czuje miesni, wydaje mi sie ze to objaw neurologiczny przy depersonalizacji tez jest uczucie lekkiego ciala i konczyn 24/h na dobe bez przerwy od miesiąca??
- Kamień
Tak, można mieć takie odczucie 24h na dobę. Nie jest to żadna choroba, a objaw niepokoju czy tam lęku - zwany depersonalizacją. Nic groźnego.
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
W sumie jezeli nie czytales to zacznij od tego:
derealizacja-nierealnosc.html
a tu masz nagrania
nagrania-o-derealizacji.html
derealizacja-nierealnosc.html
a tu masz nagrania

nagrania-o-derealizacji.html
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- Kamień
No napisaliśmy Ci przecież, że to od lęku.
-
wydaje mi sie ze to jakis objaw neurologiczny, ale badalo mnie 2 neurologow i nic.
mi sie nic nie wydaje, po prostu czuje lekkosc mojego ciala, jakby miesnie chodzily luzno, jak szedlem dzisiaj to czulem ze sie przewroce
jak biore noge albo reke do przodu to nie czuje nic
-- 15 września 2015, o 10:20 --
uczucie lekkości nie odchodzi
mi sie nic nie wydaje, po prostu czuje lekkosc mojego ciala, jakby miesnie chodzily luzno, jak szedlem dzisiaj to czulem ze sie przewroce

jak biore noge albo reke do przodu to nie czuje nic
-- 15 września 2015, o 10:20 --
uczucie lekkości nie odchodzi

-
Sluchaj i nie odejdzie dopoki tym sie nakrecasz zrozum ze nadajesz temu wartosc myslisz o tym caly czas umysl jest w stanie zagrozenia i wczowa sie w twoje natrety .odpusc tej lekkosci i zajmij sie soba . Byles u dwoch neurologow kurde . Gdzie akceptacja czy wogole cxytales i teresowales sie tym co jest na forum jak niechce ci sie czytac to polecam posluchac .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Administrator
A co z tym gruczolakiem? On może ponoc podnosić poziomy kortyzolu więc to może mieć wpływ na kwestię lęków i zaburzeń, co na to mówią ci twoi neurolodzy?
A te uczucia co do swojego ciała, zaczeły sie ci po bieganiu? Bo może tak być i to jest bardzo prawdopodobne, że doświadczyłes hiperwentylacji, która może powodowac stany odcięcia, a, ze już jak rozumiem wcześniej miałes nerwicę to się tego wystraszyłeś i ci się to przedłużyło i teraz cie trzyma.
A te uczucia co do swojego ciała, zaczeły sie ci po bieganiu? Bo może tak być i to jest bardzo prawdopodobne, że doświadczyłes hiperwentylacji, która może powodowac stany odcięcia, a, ze już jak rozumiem wcześniej miałes nerwicę to się tego wystraszyłeś i ci się to przedłużyło i teraz cie trzyma.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)