Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy to depersonalizacja?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

2 listopada 2015, o 18:43

Nie wstawiaj prosze linkow z chorobami bo ktos mOe sie nakrecic niechcaco . I idz do normalnego lekarza bo do rych co chodzisz robia ci wode z mozgu . Jeszcze tydzien temu miales schizofrenie dzis juz miastenie .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Buka
Zarejestrowany Użytkownik

3 listopada 2015, o 11:04

jak robię skręty tułowia w prawo i lewo to bardzo szybko skrecam i lekko się, czy to napewno deperesonalizacja? przesluchalem te filmy i nic nie bylo o lekkosci ciala. bardzo sie boje :( wkupilem relanium, mam nadzieje ze pomoze :(
bart26

3 listopada 2015, o 11:10

Buka ty jestes specyficznym uzytkownikiem ze wzgledu na to ze miales juz duzo wczesniej przygody ze szpitalem psychiatrycznym kilka diagnozz schizofrenia chad czy ta wczorajsza moi cos tam . Powiem ci cos po mesku . Jezeli twierdzisz ze masz nerwice to z niej mozna wyjsc w sposob jaki opisujemy na forum a doklafnie opisuja admini bo ja reki do tego nie przylozylem . I to dziala to m9ge zagwarantowac . Sa nagrania o dd o nerwicy sluchaj czytaj ale to nie wszystko . Tu najwazniejsze jest dzialanie . Jezeli nie bedziesz akceptowal tej lekkosci a bedziesz sie dziwil tak jak od kilku miesiecy to nie wygonisz tego . Siadz sobie przeanalizuj swoj stan ocen i zacznij prace nad soba . Nikt tu nie jest psychiatra jestesmy zwyklymi znerwicowanymi uzytkownikami . Moz3my cie oceniac tylko po tym co piszesz . A moja rada uwazaj z relanium bo to bardzoooooo uzaleznia i zebys nie wpakowal sie w wieksze gowno . Ten lek uzywa sie tylko i wylacznie doraznie podkreslam doraznie
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Buka

3 listopada 2015, o 15:51

ale czy to na pewno nerwica? to się zaczeło po bieganiu i jak podnosze rękę do góry to słysze szuranie z tyłu głowy..
bart26

3 listopada 2015, o 16:18

A skad my mamy wiedziec Buka ???
Buka

4 listopada 2015, o 09:27

no rozumiem , tylko lekarze mi nie pomogli, przepraszam :(
bart26

4 listopada 2015, o 09:31

Nie musisz przepraszac , nie masz za co . Poprostu albo cos nie tak bo jednak jakies epuzody z przeszlosci daja watpliwosci co do twojej osoby , albo poprostu masz calkiem zle podejscie do tego stanu . Jezeli sadzisz ze to nerwicowe dd to zacznij dzialac w kierunku takim aby to zeszlo bo to mozliwe wielu ludzi ci to powie. Na forum jest masa materialu na ten temat od objawow po wyzdrowienie z dd .
Buka

6 listopada 2015, o 09:24

boje sie ze to miasteniA jak to powiedzial lekarz psychiatra ale mi powieka nie opada oraz dobrze licze bo opisalem moj przypoadek na forum medycznym i napisali mi ze to psychiczne

-- 6 listopada 2015, o 10:24 --
"Uczucie lekkości ciała jest najczęściej spowodowane chorobami psychicznymi: nerwicą lękową lub hipochondrią... [Tutaj pół strony opisu tych chorób]... może być także spowodowane działaniem ubocznym niektórych leków, zespołem chronicznego zmęczenia lub niedoborem potasu i(lub) magnezu. W połączeniu z innymi objawami towarzyszy: miastenii, botulizmowi oraz miopatiom."

czegoś takiego się doczytałem i trochę mnie to uspokoiła że to może być nerwowe, spokoju nie daje mi tylko szuranie z tyłu głowy jak skręcam głową, a może mam ten botulizm lub miopatie??
Divin
Administrator

6 listopada 2015, o 12:16

Buka, najlepiej idź się zbadaj, zrób rezonans i wszystko będzie jasne. Po badaniach jeśli nic nie wyjdzie to będziesz miał pewność że to nerwica. :)
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Buka

9 listopada 2015, o 06:32

ale rezonans czego? mięśni ? czy kręgosłupa?

-- 9 listopada 2015, o 07:32 --
dalej ta lekkość nie przechodzi, szuranie z tyłu głowy jak ruszam głowa albo jak podnosze reke czy to wina kregoslupa ech boje sie :(
Awatar użytkownika
Joannaw27

9 listopada 2015, o 08:33

Buka wkrecasz sobie zbyt dużo chorób to powoduje że stoisz w miejscu, pisałeś ze byłeś u 4neurologow i nie wiszą podejrzeń ze to miastonia,następnie martwisz się o inne choroby kręgosłup, botulizm, miopatia,jesteś hipochondrykiem
COCO JUMBO I DO PRZODU
Buka

12 listopada 2015, o 07:52

nie radze sobie, ale dziwnie ze to nie puszcza i mam lekkie rece i nogi 24 h na dobe i nic nie puszcza

-- 12 listopada 2015, o 08:52 --
no i lekkość trzyma mnie od dobrych 5 miesięcy 24 h na dobe czy to moze potwierdzac objaw choroby czy nerwicowy? chora glowa ? czy stwardnienie rozsiane ma taki objaw? mialem rezonanas glowy i tam raczej nic nie wyszlo tylko ze to mri przysadki mozgowej ale tez napisali obraz mozgu czy z mozgiem by cos bylo nie tak wtedy>?
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

12 listopada 2015, o 10:16

Idz do dobrego neurologa z wynikiem i Ci powie co i ja k , skoro masz tam jakiegos guza to moze on sam powodowac tak objaw a tak to pewnosci nie masz ,,, Pisałes ze leżałes w szpitalu i co ci tam powiedzieli ? Wgl co bylo przyczyna ze tam traciłes
"Wola psychiki daje wyniki"
Buka

5 sierpnia 2016, o 18:34

http://www.ufast.eu/pics/209991wz.jpg

w psychiatryku neurolog na konsultacji cos takiego stwierdzil na 2 stronie sa wypisy z gdanska (przypominam)

-- 9 marca 2016, o 18:22 --
Niestety lekkie cialo nie przeszlo dalej czuje sie lekki.jak balon neurolog przepisal lek na padaczke vetire ale nic nie pomaga :(

-- 5 sierpnia 2016, o 18:34 --
Hmm ciekawa sprawa bo dalej bez poprawy. Myslalem nad borelioza chociaz badanie western blot wyszlo negatywnie bylem u zakaznik, wykluczyla borelke. Chociaz pasek p83 byl dodatni a on swiadczy o bardzo starej borelce. Hiperprolaktynemia dalej jest. Urolog przepisal vesicare na parcia naglace bez poprawy. Neurolog nie wie jak sie za to zabrac podejrzewal padaczke ale eg w normie. Za 2 tyg rezonans przyaadki. Strach ze nie dozyje. Deperonalizacja chyba by nie trzymala 24h ma dobe. Do yego uczucie jakbym chodzil po materacu czy lozku wodnym. Co myslicie?
Astronom

6 sierpnia 2016, o 10:29

No nie wiem, ja jak odchylam głowę do tyłu to mi coś tam szura w szczęce :) Być może jest to spowodowane moimi problemami z kręgosłupem. Mam też szumy uszne i śnieg optyczny, ale jakoś sie tym bardzo nie zamartwiam i staram się odburzać z dd.

-- 6 sierpnia 2016, o 09:27 --
Jeszcze jak przechylam głowę do tyłu to też mi coś szura w potylicy, ale na razie to zlewam bo nie chce sie nakręcać, w ten sposób tylko nakręcałbym depersonalizacje

-- 6 sierpnia 2016, o 10:14 --
Wrażenie lekkości ciala to ja mam 24/7 , jak się ruszam to czuje się jak jakiś duch, też to zlewam

-- 6 sierpnia 2016, o 10:29 --
Jeszcze coś dla ciebie z wikipedii:

Różnicowanie
W diagnostyce różnicowej miastenii rzekomoporaźnej należy uwzględnić:

Zespół miasteniczny Lamberta-Eatona
botulizm
zatrucie pestycydami
zespół po leczeniu cuprenilem
stwardnienie rozsiane
guz pnia mózgu
uszkodzenie nerwów gałkoruchowych
miopatię oczno-gardłową