Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy to depersonalizacja?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Buka
Zarejestrowany Użytkownik

17 września 2015, o 17:21

z gruczolakiem przysadki mózgowej jadę w sobotę do Gdańska (mieszkam na pomorzu 200 km od 3city) i tam mają zbadać wszystkiego hormony. Neurolog jedna powiedziala ze to moze byc od hormonow, mam uczucie stanu nieważszkości, jakbym latał, takie lekkie rece i nogi, czasem mam uczucie ze moje nogi robia sie zimne albo rece i takie bardzo czerwone sie robią dłonie..

-- 16 września 2015, o 11:52 --
tak, leczylem nerwice natrectw ktora jako tako przeszla, jak moge ta hiperwentylacje zakonczyc?

PS: mam uczucie chodzenia jak na sprezynkach czasem, i to sie zaczelo w trakcie biegania, bieglem bieglem nagle nogi zaczely mi chodzic jak pijany trzyma mnie to caly czas, anafranil, solian, zolafren, abilify nie pomogly :(

-- 17 września 2015, o 10:40 --
jak tą hiperwentylacje moge pokonac? dalej mam uczucie lekkich rąk i nóg

-- 17 września 2015, o 17:21 --
mam uczucie że jak sie schylam to moje dłonie jakby zostawaly w dole i wydaja sie byc wydluzone, czy to objaw odciecia?
Awatar użytkownika
Joana

17 września 2015, o 18:51

Ja tez juz miałam te sprężynki .Mialam wrażenie ze nie panuje nad nogami byly lekkie i same sobie szły po ulicy tak jakby bez mojego udziału .Dziwne uczucie ale juz chodzę pewniej .
Buka

8 października 2015, o 13:28

teraz podczas gimnastyki w szpitalu, podczas wymachiwania rękoma do przodu i tyłu okrężnie poczulem ze moja czaszka i glowa sie trzęsie

-- 18 września 2015, o 17:55 --
doradzicie mi cos jeszcze, gdzie sie udac z moim problemem, jutro jade do gdanska na dębinki klinika, na tego gruczolaka przysadki mozgowej

-- 8 października 2015, o 13:28 --
czy moglibyscie mi pomoc? nie wiem czy isc z tym do lekarza, mam uczucie jak chodze i patrze na nogi jakby nie byly moje, rece sa LECIUTKIE JAKBY WARZYLY 1 GRAM, czy lekkosc tez wystepuje przy depersonalizacji? czy ja juz tak zwariowalem ze nie czuje dobrze swoich rąl i nog? staram sie cwiczyc je ale nic nie pomaga, leki jakie biore to zolafren oraz anafranil, blagam pomozcie mi czy isc z tym objawem neurologicznym znowu do lekarza??
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

8 października 2015, o 13:45

Buka co my ci mamy poradzic . Ja bym poszedl jezeli masz jakies problemy ze zdrowiem . Aczkolwiek tak w dd naprawde jest wszystko mozliwe to ze nie czujesz swoich nog stop to tym bardziej a jezeli czlowiek czuje sie znuzony zmeczony i jak by mial rece z olowiu to i w druga strone tez to moze dzialac
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Buka

8 października 2015, o 13:51

bylem juz u 3 neurologow obstukali mnie mloteczkiem i tyle mowia ze to schizofrenia somatyczna nie wiem jak sie ogarnac to sie zaczelo po bieganiu
bart26

8 października 2015, o 14:00

Moze idz o porade do innego specjalisty psychiatry .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Kamień

8 października 2015, o 14:20

Buka pisze:bylem juz u 3 neurologow obstukali mnie mloteczkiem i tyle mowia ze to schizofrenia somatyczna nie wiem jak sie ogarnac to sie zaczelo po bieganiu
Co takiego?
Buka

8 października 2015, o 14:28

jak bede w domu to przesle screena tego co mi napisali w gdansku u psychiatry : schizofrenia psychosomatyczna , pisze jak byk na diagnozie...
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

8 października 2015, o 18:53

Posluchaj bo ty skarzysz sie na pare objawow zwiazanyc z cialem. To w zasadzie psychiatra moze dac diagnoze rozna, bo to mozna naprawde roznie klasyfikowac.
Mysle ze my tutaj na forum nie mamy mozliwosci w tym wypadku spierac sie z taka diagnoza, bo sa rozne wypadki i przypadki.
Ale mozemy podzielic sie wlasna opinia i ja z uwagi na to ze miales wczesniej nerwice natrectw to cos mi mowi ze to jest jednak od stanow dysocjacji a nie schizofrenii.
To jest wazne zebys sam to sprawdzil bo my pomoc w inny sposob tobie nie mozemy poprzez forum. Czyli abys sprobowal nie zyc tym tak bardzo jak zyjesz teraz, jakbys sprobowal zaakceptowac te pare objawow i sprobowal funkcjonowac, robic inne rzeczy, przestac na razie lazic po tych szpitalach i neurologach i psychiatrach (brac oczywiscie leki jesli chcesz pod okiem specjalisty!).
Do tego ty bardzo malo o sobie piszesz, moglbys napisac jakie objawy miales kiedys przy tej nerwicy natrectw i ogolnie swoje objawy.
Ale proby akceptacji moga doprowadzic do sytuacji ze jak zapomniesz na chwile to sie lepiej poczujesz, wtedy bedziesz mogl tez zobaczyc ze masz do czynienia z zaburzeniem.
Bo taka jest prawda ze objawy daja ci cierpienia, ale to akurat daja wielu nam wiec to nie jest nic dziwnego, ale pogodzenie sie ze mam zaburzenie i ze mam takie objawy i proba zycia, zajmowania sie innymi rzeczami moga dac ci wiecej odpowiedzi niz 1000 psychiatrow razem wzietych.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Buka

24 października 2015, o 14:07

komu wysłać skan na priv?

-- 24 października 2015, o 14:07 --
no to jest bardzo przykra sprawa , ale mam uczucie jakby moje ręce nie były połączone z moim ciałem dalej, mam uczucie lekkości ciała i boję się że to wina kręgosłupa , czuje czasem ucisk w dół i w górę, lekarka twierdzi że to objaw psychiczny

http://www.ufast.eu/pics/7661971.jpg

http://www.ufast.eu/pics/4477452.jpg
Awatar użytkownika
Kamień

24 października 2015, o 14:14

Masz uczucie... to pasuje do depersonalizacji dalej...
Buka

24 października 2015, o 14:38

ok, niech będzie że to depersonalizacja, teraz pytanie jak to pokonać? boje sie ze strace wladze w rekach ze stresu :(
bart26

24 października 2015, o 15:33

Wystarczy poszperac po forum wszystko tunjest opisane i napisane troche wlasnej innwencji . A ze jestem dyzurnym to podam ci link .

Tu znajdziesz objawy jakie sa wypisane przez uzytkownikow . Nie sa to przyklsdy z ksiazek czy jakis gabinetow lekarskich dlatego mam nadzieje ze to prz3mowi do ciebie .

encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
Awatar użytkownika
Daszka

24 października 2015, o 15:38

Buka jezeli Cie to pocieazy to ja nie czuje swojej lewej ręki. .. Wiem, ze jest moja, ale jakby taka dziwna, doczepiona i nie moja ... Jednej kiedy o tym nie myślę nie mam tego objawu. Może Ty też spróbuj zająć się czymś by przerzucić mysli na coś innego -
Awatar użytkownika
Kamień

24 października 2015, o 16:14

Buka, nie ma możliwości żeby stało Ci się cokolwiek od tego. To nie jest żadna choroba... Na forum jest kopalnia wiedzy jak to pokonać :P
ODPOWIEDZ