Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
czy to depersonalizacja?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
sluchalem wykladu na temat depersoalizacji i tam jeden z uczestnikow mowi wlasnie ze moze wystapic lekkosc ciala to jest bardzo przykre bo nie radze sobie z tym
-- 29 października 2015, o 08:08 --
dalej nie radze sobie, mam uczucie ciągnięcia w dół i w górę i uczucie roztapaniana jakbym miał zaraz się rozpłynać że mi kregoslup sie obnizy
nie radze sobie nikt mi nie pomaga dalej mam lekkie rece i nogi 
-- 29 października 2015, o 08:08 --
dalej nie radze sobie, mam uczucie ciągnięcia w dół i w górę i uczucie roztapaniana jakbym miał zaraz się rozpłynać że mi kregoslup sie obnizy

- Ciasteczko
- Administrator
I tak będzie jakiś czas, bo jest to objaw. Ale objaw nie jest problemem jeśli przestajesz się go bać. To jest jedynie nieprzyjemne uczucie. Ale jesteś bezpieczny i nic Ci nie jest. Problemem nie jest to, że masz taki objaw, przyczyna leży w powodzie nerwicy. A przyczyna jest różna dla różnych osób. Musisz zabrać się za wyjście z nerwicy a objaw sam minie kiedy uporasz się z tym dlaczego ją masz- może będziesz musiał zmienić filozofię życiową, może nabrać większego dystansu do życia. To wszystko praca nad sobą ale warta tego.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Odburzony Wolontariusz Forum
A ty widze masz schizofrenie stwierdzona juz pare lat temu w szpitalu, tak? Na jakiej podstawie masz ta diagnoze, jakie miales wtedy objawy?
Bo jesli masz schizofrenie to ja trzeba glownie leczyc.
Bo jesli masz schizofrenie to ja trzeba glownie leczyc.
-
nie mam pojęcia na jakiej podstawie ale pierwsze stwierdzenie schizofrenii mialem u doktor w przychodni w 2013 roku, potem w 2015 w szpitalu psychiatruycznym pierwszyu raz stwierdzona schizofrenia dalej mam uczucie lekkosci jakbym dostal znieczulenie masakra 

- Ciasteczko
- Administrator
No to w takim razie skoro schizofrenia, a jakoś umknął mi ten fakt, to raczej już specjalista się powinien tym zająć, bo my nie posiadamy dostatecznej wiedzy ku temu, z uwagi na charakter forum. Ale jeśli masz nerwicę jako zaburzenie współistniejące to zrozumienie jej mechanizmów również może się przydać ,tak mi się wydaje.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

-
ale problem tez jest taki ze te uczucie lekkich rąk i nóg i nie czucie ciała może być spowodowane urazem kręgosłupa? mam uczucie ciągniecia w górę i w dół oraz jak leze i zginam nogę do klatki piersiowej bo dygocze mi miednica a jak robię obrót ramionami to dygocze mi głowa
, rozwali mi się szkielet 

- Ciasteczko
- Administrator
Nikt na forum nie ma wiedzy co do Twojego stanu zdrowia, więc możemy bazować jedynie na tym, co nam napiszesz. Dopiero jeśli będzie informacja że lekarze uznali że fizycznie jest wszystko ok brnie się w założenie, że te odczucia są wynikiem psychicznych problemów. Ale tak jak mowilam, to forum nie specjalizuje się w schizofrenii i jej ewentualnych objawach.

-
- Administrator
Buka ale ważną sprawą jest określenie jak twoje objawy wyglądały w przeszłości, historia itd. Bo ty teraz jesteś na forum z pytaniem o te ręce i nogi ale to może być tylko element całości i do całości trzeba się odnieść.
Nie bez powodu przecież od paru lat wstecz przyjmowałeś neuroleptyki (wedle karty szpitalnej), to wszystko jest ważne aby w ogóle cokolwiek można było napisać. Bo jeżeli masz historie psychiatryczną wstecz to to jest związane z objawami obecnymi. Nic nie powstaje bez przyczyny.
Nikt tu na siłę schizofrenii ci nie będzie wciskał ale też na podstawie tego co opisujesz nie da się powiedzieć, że jej nie masz. Pomijając fakt, że zresztą my tu nie jesteśmy od diagnozowania
to co ma za sens skupiać się na twoich doznaniach z rękoma i nogami jak tu być może potrzebne są głównie dobrze dobrane neuroleptyki.
Piszesz o wszystkim bardzo skąpo i tak też dlatego trudno tu się do czegokolwiek odnieść.
Nie bez powodu przecież od paru lat wstecz przyjmowałeś neuroleptyki (wedle karty szpitalnej), to wszystko jest ważne aby w ogóle cokolwiek można było napisać. Bo jeżeli masz historie psychiatryczną wstecz to to jest związane z objawami obecnymi. Nic nie powstaje bez przyczyny.
Nikt tu na siłę schizofrenii ci nie będzie wciskał ale też na podstawie tego co opisujesz nie da się powiedzieć, że jej nie masz. Pomijając fakt, że zresztą my tu nie jesteśmy od diagnozowania

Piszesz o wszystkim bardzo skąpo i tak też dlatego trudno tu się do czegokolwiek odnieść.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
dzisiaj byłem u psychiatry i mnie dobił, powiedział że mogę mieć miastenie , jak to przeczytałem to się załamałem xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx , muszę się udać do neurologa tak mi zalecił, a kasa dopiero za 2 tyg bo na nfz to raczej nie dożyje do terminu