Celine Marie pisze: ↑9 sierpnia 2018, o 16:50
Ciasteczko pisze: ↑9 sierpnia 2018, o 12:46
Celine Marie pisze: ↑9 sierpnia 2018, o 11:39
Jestem trochę zmęczona mnóstwem nowych tematów o tym samym ,co już jest na forum,niestety każdy może dodawać temat i z tego ochoczo korzysta zamiast po prostu poszukać ,jest wyszukiwarka przecież,moim zdaniem admin/moderator powinien najpierw zatwierdzać dany temat bo się robi mega bałagan.
Jest w tym trochę racji z punktu widzenia osób siedzących na forum długo ,ale... tak sobie myślę, że ludzie, którzy się tu pojawiają często mają w głowie chaos, są zagubieni, bo forum ma specyficzną tematykę. Wiele tych tematów służy w gruncie rzeczy do zrzucania ciężaru z serca. Myślę też, że zatwierdzanie ich mogłoby hamować dynamikę forum. Z mojego punktu widzenia lepsza jest moderacja po fakcie. Czy masz na myśli jakiś szczególny temat,konkretne przykłady,które nie pasują do tego mojego uogólniającego wyjaśnienia?
Nowych tematów przybywa dziennie kilka,naprawdę trudno jest nadążyć ,rozumiem,że ludzie są zagubieni,że są w złym stanie ale to nie zwalnia ich z myślenia czy używania wyszukiwarki bo nie piszą nic nowego co na forum nie było przerabiane setki razy,przez nadmiar pytań i tematów będzie się pogłębiać chaos i nowym będzie coraz trudniej w tym się połapać i sami będą zakładać nowe tematy,błędne koło nerwicowe

jest po prost bałagan.
To znaczy blokowanie jakby możliwości rozpisywania się w tematach, które są już na forum nie ma za bardzo tu sensu.
Z dwóch powodów.
Po pierwsze sama tematyka forum to nie kwestia np. uszkodzony taki a taki model nokii. Tylko ogólnie dość subiektywne odczucia różnych ludzi, co do swojego stanu, który każdy chce opisać, bez względu na to czy występuję to już gdzieś czy nie.
Bowiem każdy chce aby dokładnie przeczytano jego sprawę ;p
Usuwanie z czyiś powstałych tematów jakiś objawów czy problemów, które już są na forum, spowodowałoby spore zamieszanie i trochę niepotrzebną stratę czasu.
Po drugie mnóstwo ludzi korzysta z forum nawet nie rejestrując konta. Wiem to po statystykach odwiedzin i mailach jakie dostaję. Ludzie drukują posty, porównują, uspokajają się, oswajają.
Często tworzą na podstawie odpowiedzi w tematach innych ludzi własną taktykę działania. To bardzo wiele.
Wiec jakby wszyscy tutaj pomagamy zarazem innym poprzez to, że w ogóle tu się udzielamy.
To co jest do poprawy to to aby tematy, które powstają były lokowane w odpowiednich działach. Bo obecnie zdarza się rozgardiasz i to tworzy poczucie bałaganu.