Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Nikon
Zarejestrowany Użytkownik

21 września 2012, o 18:27

Miewacie czasem takie jakby flashbacki? Ja mam deralizacja po jaraniu marychy i momentami się bardzo nasila i po prostu czuje sie jak na fazie,a potem powoli dochodze do mojego normalnego stanu derealki ;P czyli takiego, ze w miare ogarniam, ale to nie to. Dziwi mnie to, dzisiaj spotkalo mnie to po raz drugi.. Niezbyt mile.
szymon117

21 września 2012, o 21:47

Dokładnie tak. mam to samo a w sumie miałem. Bo nerwice mam już rok i myślę że dlatego już tego nie mam. To mija. Powie ci że od tych flashbacków chyba mam neerwice. Było tak o, zapaliłem. Złapał mnie wszystkim znany badtrip. Była mega jazda heheh :D na nastepny dzień coś było nie tak ale prącie jakoś żyłem. Dokładnie po dwóch tygodniach kiedy siedziałem na łóżku znowu mnie to złapało. to był właśnie ten flashbeck. Miałem te flashbecki około 2 miesięcy jeszcze. Pamiętam te dziwne uczucie kiedy coś jak prąd przechodziło mi po głowie. No i najlepsze było to że faza wracała. Najgorsze * Powiedz mi swoją historie jak ty się czułeś po zapaleniu ?
Nikon

21 września 2012, o 22:25

masz może gadu gadu? napisz:6060400. pogadamy, ja juz jestem kompletnie zalamany.. chociaz miewam lepsze dni.
TheLastStation

23 września 2012, o 18:00

macie tak, że drażnią Was dźwięki z otoczenia? Tzn. dotykają Was tak głęboko. Jesteście przestraszeni.
Nikon

23 września 2012, o 18:04

w tej chwili tak nie mam, ale to normalne jak jesteś bardzo przerażony, że wszystkiego się boisz, bo każda rzecz może zwiastować coś złego :) ja mialem przez pewien czas tak, ze balem sie sciagac sluchawki z uszów, bo myślałem, że zacznę słyszeć piski :)
qweasdzxc
Gość

23 września 2012, o 22:25

prześladują mnie godzina 22:22 :D
Nikon

23 września 2012, o 22:28

w jakim sensie ? :D
seveth

24 września 2012, o 17:15

Czy ktoś z Was doświadczył utraty osobowości ? Jeśli tak to jak to u Was wyglądało, jak to czuliście?
"Bez cierpienia nie rozumie się szczęścia" F. Dostojewski
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

24 września 2012, o 18:25

Zawsze majac depersonalizacja doswiadcza sie utraty osobowosci, u mnie wygladalo to tak ze przestalem wiedziec kim ja jestem, stracilem dotychczasowe zainteresowania, jak zaglebialem sie w sobie czulem okropna pustke, najgorsze uczucie bylo kiedy pytalem sie czesto kim jestem i nie wiedzialem co mowic, jak mowilem ja wojtek to nie czulem tego ze to jestem ja. do tego utrata uczuc i emocji tez pogarszala wszystko. Przestalem calkiem czuc sie soba. Trudno dokonac opisu tego ale to byl przeskos o 360 stopni, nie wiedzialem kim jestem i nie czulem nic, nawet lek sie jakos dziwnie czulo.

-- 24 września 2012, o 18:27 --
TheLastStation pisze:macie tak, że drażnią Was dźwięki z otoczenia? Tzn. dotykają Was tak głęboko. Jesteście przestraszeni.
wtym stanie to normalne, ja trzesalem sie jak byl dzwonek do drzwi, obleawaly mnie poty i balem sie wszystkiego co troche bylo glosniejsze i nagle. a reszta choc troche glosnych dzwiekow mi przeszkadzala, bylem wtedy niespokojny caly
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
qweasdzxc
Gość

24 września 2012, o 20:40

Coraz więcej mam tych mętów(plamek) przed oczami, to normalne? Dosłownie przesuwam wzrok i przynajmniej z 5 mi przelatuje przed oczami.
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

24 września 2012, o 21:10

Ja mety to mialem i mam nadal ale podczas nerwicy i dd przyprawialy mnie o zawrot glowy, teraz jakos mi zupelnie nie przeszkadzaja, no chyba ze patrze w niebo ale pamietam ze jak bylem maly to tez to mialem. mety zostaly mi ale podczas dd mialem jeszcze plamki, blyski, muszki latajace, powidoki, to wszystko zniknelo razem z dd
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
kasiak

24 września 2012, o 21:36

też mam te męty. i tak jak Wojciech, pamiętam, że przed dd też miałam, ale mnie jakoś tak nie wkurzały. :evil:
qweasdzxc
Gość

24 września 2012, o 22:46

Hehe, ale najśmieszniejsze jest to, że na początek pomyślałem, o zaczynają się już urojenia, schizofrenia się rozwija ;D
TheLastStation

24 września 2012, o 22:51

Pomogła komuś z Was psychoterapia ?
Derealizacja
Gość

25 września 2012, o 01:24

Psychoterapia to podstawa leczenia zaburzeń psychicznych.
ODPOWIEDZ