Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kuurde ale ja tutaj oczekuje logicznego podłoża xD przeraza mnie to, ze juz coś z bania sie dzieje. Ale dziekuje za odp 

-
Ja też miałam i czasami mam podobnie.W moim przypadku to tez jest cwierkanie ptaków. Czasami przez parę minut czasami dłużej. Z początku wpadłam w panikę z tego powodu,teraz nie zwracam na to uwagi.
-
Tylko że moje objawy nie pasują zatem... ja miałem gotowanie się garnka a wy ptaki, już kilka osób miało ten objaw i wszyscy ptaki
-
Ale tak na powaznie pytam
. A co robicie z muzyka w głowie, cały czas nuce sobie cos i nie moge przestać już z miesiąc !!

-
No bo zwracasz na to uwagę. Śmiej sie z tego. Nucisz to nucisz.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Muzyka zapętlona w głowie to earworm i w sumie z nią nic się nie da zrobić. Możesz ćwiczyć medytację skupienia czyli oddychać i słuchać dźwięków otoczenia, ale z własnego doświadczenia wiem, że im dłużej się z tym drapiesz tym dłużej schodzi. Na dobrą sprawę lepiej mieć earworma, niż inne natręty, bo chociaż nie straszy 

Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
-
leci mi Alvaro Soler - Sofia xD
-
Ponoć przesłuchanie utworu w całości powinno odkręcić earworma. Żucie gumy też niby ma pomóc, ale samo podchodzenie do tego jak do problemu sprawa, że utwór będzie leciał dłużej. Trzeba to traktować jako takie "granie na czekanie" w czasie aż stan emocjonalny wypluje inną myśl 

Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
- dziwny123
Mnie cały dzień lecą melodie i śpiew w głowie. Działa to na moje emocje, czasem tak się wczuję w muzykę w głowie, że dostaję "muzycznej derealizacji" i "muzycznej depersonalizacji" oraz silnej euforii, jakbym był na koncercie.
-
Już wczoraj prawie łykałem antydepresanty ale po kilku postach napisanych w innym dziale zacząłem jeszcze coś czytać i trafiłem na wątek ludzi z problemami wzrokowymi i tak się zastanawiam czy te objawy to jest właśnie derealizacja:
-zaburzony wzrok, widzę tak jakby przezroczysty śnieg, który powoduje efekt rozmywania obrazu i utrudnia koncentrację na czymś konkretnym co widzę na swej drodze do tego uczucie jakby wibrowania obrazu, przy zamkniętych oczach tańczące światła i wydaje mi się, że gałki oczne mi chodzą jak przy oczopląsie chociaż tak się nie dzieje bo jak dotknę powiek to nie czuję ruchów
-jadę samochodem i nie bardzo wiem jak to się dzieje, niby siedzę za kierownicą ale mam uczucie jakby to się działo samo - patrzę i nie wiem czy to autopilot czy zaraz w coś rąbnę
-spacerek i uczucie bańki na głowie, nie widzę szczegółów, mam uczucie jakbym płynął (w głowie się buja,czasami zawroty głowy), nie czuję kroków.
-zaburzony wzrok, widzę tak jakby przezroczysty śnieg, który powoduje efekt rozmywania obrazu i utrudnia koncentrację na czymś konkretnym co widzę na swej drodze do tego uczucie jakby wibrowania obrazu, przy zamkniętych oczach tańczące światła i wydaje mi się, że gałki oczne mi chodzą jak przy oczopląsie chociaż tak się nie dzieje bo jak dotknę powiek to nie czuję ruchów
-jadę samochodem i nie bardzo wiem jak to się dzieje, niby siedzę za kierownicą ale mam uczucie jakby to się działo samo - patrzę i nie wiem czy to autopilot czy zaraz w coś rąbnę
-spacerek i uczucie bańki na głowie, nie widzę szczegółów, mam uczucie jakbym płynął (w głowie się buja,czasami zawroty głowy), nie czuję kroków.
-
Miał ktoś może podczas DD tak,ze często zastanawiał się nad swoim zachowaniem??Chodzi mi o to ze przykładowo w jakieś określonej sytuacji zachowałam się w jakiś tam sposób, i odrazu sobie myślę czy gdybym nie miała DD tez bym się tak zachowala.
-
Ja niestety analizowalem sie na kazdym kroku i teraz stalo sie moim nawykiem myślowym. Głupim natrętem :/ Pomimo braku lęku niestety jeszcze sie trzyma ale juz slabiej. Mysle ze jeszcze troche i będzie git