Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
- Nana
- Zarejestrowany Użytkownik
Polecam poczytać wątki, dotyczące depersonalizacji i derealizacji. "niby wiedziałam gdzie jestem ale nie docierało to do mnie" <- to wskazuje na to, że jednak docierało gdzie jesteś, skoro zdawałaś sobie z tego sprawę. Nie tracisz świadomości, więc to wszystko "zwykły" objaw nerwicy. Od dawna tak masz ?
-
Zaczęło się w marcu tylko wtedy nie miałam takich stanów ze zaraz stracę świadomość, teraz jest tragicznie.Wlasnie siedzę na ogrodzie i tez takie uczucie co ja tu robie,kim jestem.logicznie wiem jak się nazywam ale nie czuje ze ja to ja.Tak jakby mnie ktoś nagle wstawił w to miejcie. W ogóle takie przymglenie czuje.nie wytrzymam tego dluzej://
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Zwykle dd . Napisalas ze nie spisz za dobrze bo jakos nie wierze ze nie spisz wogole bo to nie mozliwe . Poczytaj sobie tematy o derealizacji i depersonalizacji i staraj sie spac tak z 8 godzinek dziennie to fajnie by bylo . Jak nie dajesz rady normalnie kladsc sie . Proponuje Duzo ruchu Sport bieznia rower . Jezeli nie masz czasu na to ale mysle ze masz sprobuj medytacji moze jakiejs muzyki relaksacyjnej ale przedewszystkim zaakceptuj to ze tak sie dzieje i jakis czas bedzie sie dzialo bo to nie zejdzie odrazu . DD to stan obronny umyslu majac to czlowiek jest jak by na teybie awaryjnym . Dlatego cuda potrafia sie dziac . Pomimo tych cudow jest to kometnie nie grozny stan bo jak napisalem to system obronny defensywny organizmu . A organizm nigdy nie srobi sam sobie krzywdy . Glowka do gory i Akceptuj to co.sie dzieje .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
Czasem jak mnie odblokuje to sama nie rozumiem tego stanu.to jest takie straszne przymglenie swiadomosci ,ale nie tracę tej świadomości do konca
-
Dodam jeszcze ze w nerwica mamy dwa rodzaje objawow napieciowe czyli wszelkie drgania bolesci spiecia i wyczuleniowe czyli np natretne mysli natrectwa i do tej grupy zalicza sie.derealizacjani depersonalizacja a te stany juz maja w sobie spory pakiet wlasnych objawow. Czysto nerwicowe i sam fakt ze tu weszlas moze potwieedzic Nerwice
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
To nie jest tak ze w ogóle nie śpię, tylko ciągle się wybudzam . Przykładowo zasnę 22ga obudze się o 23,potem z dwie godziny nie spie,znowu wpadam w krótka drzemkę i tak całe noce od dwóch miesiecy
- Nana
Dlatego właśnie nie możesz myśleć, że to jakaś psychoza, albo że całkowicie stracisz zdolność świadomości. Spróbuj tłumaczyć sama sobie, że to tylko stan przejściowy, a jak odpoczniesz wszystko wróci do normy. Dbaj o siebie. Spróbuj jakąś relaksacje przed snem - mi bardzo pomagało w trudnościach w zasypianiu i wybudzaniu się. Meliska, dużo wody - organizm bez dobrego nawodnienia źle funkcjonuje.
-
Ty jej wogole nie tracisz lęk potrafi sporo namieszac nam w glowie . Nerwica to mocny stan umyslu czlowiek czuje sie doslownie i nie mniej jak by mu mial ktos w tym momencie glowe odciac (czyli ze jest pqnika bo umysl mysli ze zaraz bedzie koniec zwariowanie smierc wpisz co chcesz )
Poza tym jaka psychoza
nawet nie probuj sobie jej nakrecac bo jej nie masz na milion procent . Psychoza to stan utraty racjonqlnego myslenia . Nikt kto ma psychoze lub inna chorobe psychiczna nie zastanawia sie czy ten objaw jest od tego a tamten od tamtego tak robia tylko ludzie ktorzy panicznie boja sie dlatego to Nerwica 
Poza tym jaka psychoza

-
Pije melise dwa razy dziennie.Biore witaminy,witaminę D,omega3.Bylam u psychiatry powiedział ,że to nerwica.Tylko ze ja w to nie potrafię uwierzyć, ciągle o tym myślę, nawet gdy coś załatwiam, rozmawiam z kimś. Ciągle myślę że stracę świadomość, że zwariuje.Po tym co mi się w nocy stało,cały dzień się nakręcam. Jak juz poczuje się dobrze to myślę jak się czułam jak miałam to przymglenie i tak ciagle
-
No i to ksiazkowa Nerwica i tak w to nie uwierzysz bo zrozum jedno . Dostajac zaburzenia emocjonalnego jedynym chorowitkiem jest stan emocjonalny od niego powstaja mysli od a mysli znow nakrecaja emocje leku . Dlaczego tak jest . Bo dostajac Nerwicy twoj stan emocjonalny z normalnego przestawil sie na lekowy mozna bac sie wszystkiego ja swego czasu balem sie nawet wlasnego cienia samochodow ktore stalo obok mnie w korku . I to trwa 24 h na dobe bo umysl mysli ze cos sie dzieje a tak naprawde nic sie nie dzieje . Jedyna rzecza jaka choruje teraz to jest emocjinalnosc. Pewnie wszystko przezywasz mocniej . Mozesz smiac sie mocniej i sie tego bac mozesz miec dolek i sie go bardzo bac zawsze bedzie pytanie w glowie Ale skad Ale dlaczego ciagle Ale Ale to przedluzenie i gmatwanie wyrobilo w tobie nawyk . Polecam ci posluchac Divovica i jak jestes nowa zaloz sobie swoj post bo tu zasmiecamy watek .
- Nana
To jest właśnie te błędne koło, które trzeba przełamywać na spokojnie. Czas, czas i jeszcze raz czas. Czytaj wątki, uspokajaj się. Pierwszym krokiem do odburzenia jest zrozumienie, że to, czego doświadczasz jest spowodowane nerwicą, czyli emocjami. Jak to zrozumiesz i przestaniesz się doszukiwać innych rzeczy, będzie Ci łatwiej. Nie zwariujesz ! ;D porzuć tą myśl. a nawet jeśli to przestaniesz się w końcu męczyć bo będziesz nieświadoma. Staraj się nakręcać w tą drugą stronę - to chwilowy incydent, wiele osób ma tak jak ja, wychodzi z tego, bo przestaje to analizować. Będzie dobrze tylko staraj się sama sobie pomóc 

-
Dziękuję za odpowiedzi.Obecnie jestem w takim stanie ze nie wierze ze z tego wyjde:/
-- 11 maja 2016, o 18:46 --
Mam jeszcze jedno pytanie,wiele osób pisze ze w DD ma dziwne widzenie,taka głębię obrazu itd.Ja normalnie widzę tylko odczucia mam dziwne,wiec można w DD normalnie widzieć?
Mam jeszcze jedno pytanie,wiele osób pisze ze w DD ma dziwne widzenie,taka głębię obrazu itd.Ja normalnie widzę tylko odczucia mam dziwne,wiec można w DD normalnie widzieć?
- b00s123
- Odważny i aktywny forumowicz
tak można nie trzeba mieć wszystkich objawów .karolina26 pisze:Dziękuję za odpowiedzi.Obecnie jestem w takim stanie ze nie wierze ze z tego wyjde:/
"Wola psychiki daje wyniki"
- BruceWayne
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak, oczywiście można. Wtedy to bardziej depersonalizacja niż derealizacja ale generalnie to praktycznie to samokarolina26 pisze:Dziękuję za odpowiedzi.Obecnie jestem w takim stanie ze nie wierze ze z tego wyjde:/

Odnośnie wychodzenia - poczytaj sobie historie ozdrowieńców w dziale o DD i nerwicowym. Od razu poczujesz się lepiej.
-
Tak mozna jak napisalem to pakiet z ogromem objawow. Mozna miec wszystkie a mozna.miec jeden . Nie kabinuj masz Nerwice . Jak tez napisalem to objaw wyczulenia a kazdy moze czuc inaczej jedn8 opisuja ze postrzegaja dziwnie swiat obcy drudzy ze czuja sie jak w bance a jeszcze inni jak za szyba . Ale objaw jeden i ten sam tylko kazdy ma inne presyspozycje . Pociesze cie mi np dereal8zacja zeszla w jeden dzien no moze.dwa ale.nie wiecej . Jak tego dokonalem wkrecilem sobie ze to jak bym sie ujaral blqntami tak sobie to nakrecilem ze poprostu poczulem sie fajnie fazka za darmo
Niestety na drugi dzien zniklo .
Niestety na drugi dzien zniklo .