Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
Nana
Zarejestrowany Użytkownik

11 maja 2016, o 18:52

Oczywiście, że można. Ja widziałam wszystko normalnie, a odrealnienie przeokropne. Napisałam do Ciebie wiadomość prywatną.
karolina26

11 maja 2016, o 20:00

Troszkę się uspokoiłam , tylko ciekawe na jak dlugo:)ostatnio jak wyszłam od psychiatry,który powiedział ze to nerwica to przez parę godzin czułam się dobrze.Cudowne ozdrowienie :)niestety w ten sam dzień dostałam mega odrealnienia i nakręcanie od nowa.Tak jest za każdym razem,jeśli już jest dobrze to pojawia się jakiś objaw i wszystko zaczyna się od początku.
Awatar użytkownika
Nana

11 maja 2016, o 20:22

To tym bardziej powinno Cie utwierdzać w tym, że to "tylko" objaw nerwicowy. Zwyczajny objaw, który minie. Tylko daj sobie trochę czasu. Czytaj wątki, zapoznawaj się z tym, a na pewno w krótkim czasie przyjdzie "cudowne ozdrowienie" które będzie trwało dłużej, niż parę godzin. :)
krypi

12 maja 2016, o 15:53

Czy ktos z was mial takie uczucia w ktore jak bardzo byscie sie nie starali wczuwac i probowac okreslac co czujecie to nie potraficie? Wsensie ja jedynje wiem ze czuje sie potwornie dziwnie, ale zupelnie nie wiem dlaczego, bo nie potrafie określic co czuje. Czue lek przez to dziwne uczucie/uczucia (bo nawet nie wiem czy to jest ciagle jedno i to samo uczucie) noi przez to ze nie wiem jak to opisac. Kiedy sie czyms zajme to czasami to uczucie schodzi, czasami nie ma tego tydzien, czSami jest 24/7, ale kiedy to uczucie/ucucia schodza to mam wrazenie jakbym w chwili kiedy nie mial tych uczuc zmienial mi sie stsn psychiczny, nie wiem jak to opisac inaczej. Czy w dd tez takie cos moze byc? Mialem juz take uczucis sporadycznie przed braniem mijego obecnego leku (spamilan) ale szukajac co to moze byc przeczytalem uboczne tego leku (np. Halucynacje, omamy) i po raz x sie nakrecilem :/
Awatar użytkownika
Nana

12 maja 2016, o 16:19

Jak najbardziej moze byc w DD. Tez nie umialam do konca okreslic co to za "dziwny" stan
Awatar użytkownika
elala73

12 maja 2016, o 16:24

też miewam dziwne stany , gdzie nie potrafię określić nastroju , a potrafi być bardzo trudny . Wolę już moje stany lękowe , bo wiem co , gdzie, kiedy i jak .
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

12 maja 2016, o 16:30

Jak nie potrafisz okreslic wlasnie to zrobilas :DD bardzo trudny :DD
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
elala73

12 maja 2016, o 16:41

bart26 pisze:Jak nie potrafisz okreslic wlasnie to zrobilas :DD bardzo trudny :DD
w mojej tabelce brak takiego :)
karolina26

12 maja 2016, o 16:53

Również mam takie stany ze nie dokonca potrafię wyjaśnić co się ze mną dzieje,a gdy mnie odblokuje na jakiś czas to już w ogóle się zastanawiam co to było.
koki12

13 maja 2016, o 12:32

Miał ktoś z was moźe tak że czym dłużej mieliście DD. tym mniej rozumieliscie swiat,na początku DD jakoś w pierwszym miesiącu miałam do tego w pewnym sensie pełny krytycyzm...wiedziałam ze to tylko stan umysłu ale czym dłużej w tym siedziałam tym bardziej mnie odcinało...najpierw miałam jazdy z obcością do pokoju i mieszkania lepiej czułam sie na dworze bo tam czułam w jakiś sposób bliskość do tego co mnie otacza,potem niestety ta bliskość znikła i miałam wrażenie obcości do osiedla potem do miasta a teraz gdzie nie jestem to mam wrażenie ze kompletnie nie mam spójności z tym co mnie otacza...do tego te cholerne uczucie jakbym pierwszy raz była na ziemi i so tego wrażenie ze nie znam praw jakimi sie rządzi ;__; ehh juz sama nwm co robić czuje jakby mi swiadomosc wraz z kontrola uciekała...do tego nagle straciłam motywacje zeby cokolwiek robić bo nic nie ma sensu...nadal mam wrażenie ze pewnie zwariowałam i twraz będzie juz tylko gorzej
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

13 maja 2016, o 12:41

Problem w tym ze zlapalas swoj ogon i krecisz sie jak ku del w kolo . Poqiem ci tak bo my juz chyba na pw tez rozmawialismy . Robiac caly czas to samo dostajemy to samo
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
karolina26

14 maja 2016, o 14:00

Jest możliwe ze dlugotrwala bezsennosc wywołuje DD?w moim przypadku gdy początkiem marca zaczęły się problemy z spaniem pojawiło się DD,W kwietniu były trzy dni kiedy spałam normalnie i DD prawie w ogóle nie miałam, niestety od tego czasu spie po 4 lub 5 godzin są tez noce kiedy w ogóle nie zasnę i DD mam teraz okropne
koki12

14 maja 2016, o 17:15

Dzis wracam z komuni...jade z rodzicami samochodem,jestem na swoim osiedlu i naprawde czułam sie jakbym była na nim 1 raz...jakbym pierwszy raz te miejsce na oczy widziała...miałam silna deralke co do pokoju ale nie wiedziałam ze takie cos tez mogę miec ze swoim osiedlem ;___; miał moze ktos takie cos ?
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

14 maja 2016, o 17:20

Koki miałam podobnie,ale po prostu nie zastanawiałam się nad tym,nie wchodziłam w analizę dlaczego,po co i na co. Odpowiednio do tego podejdziesz i będzie dobrze.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
krypi

14 maja 2016, o 18:39

karolina26 pisze:Jest możliwe ze dlugotrwala bezsennosc wywołuje DD?w moim przypadku gdy początkiem marca zaczęły się problemy z spaniem pojawiło się DD,W kwietniu były trzy dni kiedy spałam normalnie i DD prawie w ogóle nie miałam, niestety od tego czasu spie po 4 lub 5 godzin są tez noce kiedy w ogóle nie zasnę i DD mam teraz okropne
U mnie dd zawsze jest gorsze kiedy malo spie, jak raz tam pospie 4/5 godzin to jeszcze nie jest tak zle (ale dd i tak juz mam nasilone), ale np. ostatnio mialem chyba z 5 nocek ze spalem tak wlasne po 5/6 godzin to dd mialem bardzo nasilone wiec u mnje jak najbrdziej dd zalezy od tego ile spie. To samo mam jak sie rozchoruje, nie wazne co mnje tam rozlozy to dd za kazdym razem jest silniejsze, czasem o wiele silniejsze, ale jak już jestem zdrowy to mi sie spowrotem dd zmnjejsza albo raczej wraca do stanu przed choroby.
ODPOWIEDZ