Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Oskar15
Zarejestrowany Użytkownik

8 stycznia 2015, o 20:49

Jankes mi też wracają wspomnienia z lekkim lękiem np z 4-5 lat temu :D
Jankes

8 stycznia 2015, o 20:51

Super, dzięki!!

Właśnie znalazłem sobie zajęcie na dłuższy czas, rozwój duchowy i ogólnie. Uczę się tantry i często medytuje. Mam wrażenie, że u mnie DD nie jest tak aż silne bo jakby to powiedzieć objawia się u mnie tylko tymi wspomnieniami głównie. Myślę, że wszyscy damy radę!

Jak ktoś mi kiedyś powiedział - "Nie ma nieuleczalnych chorób, są tylko nieuleczalni pacjenci" (Wiem, że DD nie jest chorobą, ale to też ma sens)

A to, czy jesteśmy do wyleczenia to zależy tylko od naszego nastawienia! Nie mówcie sobie, że nie chcecie być chorzy, tylko, że będziecie zdrowi! :)

Taka wieczorna refleksja! :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, wierze w każdego! :)
Aleksandranba23

8 stycznia 2015, o 21:40

Czy to zalicza sie do lęków nerwicowych :
Jestem po kolejnym samobóju i masochistycznym spotkaniu z byłym.. Na którym jak zwykle zachowywaliby sie jakby nigdy nic.. Jakby było jak dawniej.. I mam w sobie straszny lęk, i takie mega odczucie odrealnienia.. I znowu lęk przed tym, ze nie wytrzymam psychicznie tego rozstania i ze cos sobie zrobie, chociaz gdzies tam w głębi wiem ze nie chce , ale istnieje lek przed tym, ze po prostu te spotkania i to konkretnie dzisiejsze doprowadzi mnie do zwariowania...:/
Kolejna głupota warta wyśmiania ?:D
Green

8 stycznia 2015, o 22:05

Pewnie, że to tylko kolejny irracjonalny lęk. Rozstania są ciężkie, ale czasem po prostu trzeba żyć osobno. Dasz sobie psychicznie radę z rozstaniem,z reszta najgorsze juz za Toba, chociaż wypadałoby jakos zdefiniować wasza dalsza znajomosc, bo ciezko tak trwac jakbyscie nigdy nie zerwali ze soba, bo widac, ze w jakis sposob to Cię rani. Pozdrawiam i pamiętaj, ze to tylko lęk
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

8 stycznia 2015, o 22:21

Jankes pisze:Ostatni tydzień, non stop w głowie mam wspomneinia, bez mojej kontroli, cały czas wspominam ubiegły rok, czy tam dwa lata wcześniej,bo dużo się wtedy dobrego w moim życiu zdarzyło. I Nagle jak teraz wrócę do wspomnień, to jakby takie odrealnione.

A ktoś kto wyleczył DD, moze powiedzieć czy po wyleczeniu odczucia wracają? I wchodzimy na ten nasz tor życia?
Ja na ten mooment nie mam nic z DD :) Co prawda od dluzszego czau sie poprawialo a od 2 dni czuje sie dobrze, wiec nie swiruje bo to jeszcze moze odrealnienie wpasc ale nie martwi mnie to, mam do dd i nerwicy juz inne podejscie.
Ale to co ci powiem to wszystko wraca do normalnego odczuwania i myslenia :)
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

8 stycznia 2015, o 22:50

Aleksandra ale wlasciwie dlaczego Ty sie z nim spotykasz?
Aleksandranba23

10 stycznia 2015, o 22:22

czy ktoś wie, czy teraz panuje jakis groźny wirus bądź cos takiego , związanego z żołądkiem i w ogole przewodem pokarmowym?? Ja mam straszny atak paniki z tym związany, ze strasznie mi niedobrze i duszno bardzo od srodka.. I zastanawiam sie czy to jest mega poważne czy po prostu albo w ogole na tle nerwicy.

-- 10 stycznia 2015, o 23:22 --
Bo zastanawiam sie czy to nie od zmiany pogody ciągłej , ze raz na + raz na - i ze moze jakies straszne bakterie sa...
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

10 stycznia 2015, o 22:25

dankan pisze:
Jankes pisze:Ostatni tydzień, non stop w głowie mam wspomneinia, bez mojej kontroli, cały czas wspominam ubiegły rok, czy tam dwa lata wcześniej,bo dużo się wtedy dobrego w moim życiu zdarzyło. I Nagle jak teraz wrócę do wspomnień, to jakby takie odrealnione.

A ktoś kto wyleczył DD, moze powiedzieć czy po wyleczeniu odczucia wracają? I wchodzimy na ten nasz tor życia?
Ja na ten mooment nie mam nic z DD :) Co prawda od dluzszego czau sie poprawialo a od 2 dni czuje sie dobrze, wiec nie swiruje bo to jeszcze moze odrealnienie wpasc ale nie martwi mnie to, mam do dd i nerwicy juz inne podejscie.
Ale to co ci powiem to wszystko wraca do normalnego odczuwania i myslenia :)
Dokładnie,potwierdzam,caluskie życie wraca ci do głowy :D wszystko wszystko.
To jest wszystko bujda!
Aleksandranba23

11 stycznia 2015, o 12:47

ja mam cały czas dolegliwosci związane z nogą, które są faktycznie śmieszne ale jednak sprawiają , ze czuje lęk i znowu zaczynam się bać...
ciągle mam wrażenie, jakbym nie czuła lewej nogi, która w dodatku mnie boli, i ciągle jak coś robie to ta noga jest takim flakiem który się za mną ciągnie, i jak coś robie to musze pomyslec, zeby tą noge zgiąć, bo nie dzieje się to automatycznie.. i zastanawiam się czy to jest moja kolejna wkręta czy to coś poważniejszego.. ponadto mam wrazenie jakbyam miała krzywy kręgoslup bardzo, ze jak siedze, prowadze samochod itp. to tak jakbym była wygięta w prawą stronę i cały ciężar na nią przekładała, a lewa strona jest w powietrzu... i nie wiem dalej, czy seiro tak bardzo o tym myśle, i jest to wkręta, czy powinnam udac się do lekarza.. nawet nie wiem już jakiego :( 'niemoge
Awatar użytkownika
monika98
Odważny i aktywny forumowicz

11 stycznia 2015, o 12:56

Ja nie raz miałam wrażenie jakby moje nogi ważyły tonę ciężko mi się wtedy chodziło i pewnie komicznie to wyglądało :DD
Aleksandranba23

15 stycznia 2015, o 19:48

Mam pytanie odnośnie refluksu:
Czy osoby które moze go miały, odczuwały pieczenie w klatce i nie tylko zgagi, ale rownież zwracanie treści pokarmowej np 5 razy ? Zastanawiam sie czy refluks jest następstwem nerwicy i czy jest bardzo groźny ?? Miałam juz spokoj a teraz znowu.. No i taki niepokój związany z ta klatką ( pieczenie, gniecenie)
I pytanie odnośnie depersonalizacji..
Czy depersonalizacja mija, jak mijają leki? I czy to sie czuje? Bo ja mam wrażenie ze nie pamietam jak to było przed zaburzeniem i jaka była moja percepcja i w ogole..
marta78

15 stycznia 2015, o 20:01

A czy ten refluks jest zdiagnozowany , mialas robioną gastroskopie
Aleksandranba23

15 stycznia 2015, o 20:07

Nie, gastroskopii nie, jedynie usg zoladka na którym nic nie wyszło. A refluks stwierdzony przez opisanie objawow...
marta78

15 stycznia 2015, o 20:12

Kochana, nie możesz na podstawie objawów dopasować do siebie chorobę. Pieczenie , ucisk moze byc od kilku czynnikow np ze sercem, uk .pokarmowym, z wysilkiem i wiele innych. Warto przejść się do lekarza zrobić odpowiednie badania, wtedy szukac dalszych rozwiązań , jeśli wyniki będą ok. Co do zwracania tresci pokarmowej tu również , moze wplywac na to kilka czynników. Moja rada, przebadaj się ;)
Aleksandranba23

16 stycznia 2015, o 17:30

ja jestem przebadana, od góry do dołu.. i wszystkie wyniki mam dobre.
nie miałam robionej jedynie gastroskopii..
ekg, krew,usg,tomografie,spirometria i nie pamietam nawet co jeszcze, mam dobre..
martwi mnie właśnie jedynie ten refluks, czy nie wiem co to jest, ze jest to groźne.
wiec pewnie do miliona badań musze dorzucic jeszcze gastroskopie.

-- 16 stycznia 2015, o 18:30 --
Chciałam zapytać, o ból w mostku. Czy to jest również objaw nerwicy ? ścisk i gniecenie nie w samej klatce piersiowej, ale w mostku, i do tego płytszy oddech??
bo zastanawiam się, gdyż miałam robione badania serca i wiem, ze raczej wszystko z nim w porządku, a od paru dni, dolega mi czasami nawet taki rozrywający ból w mostku, centralnie w środku... i boje sie, ze moze to ucisk od kręgosłucpa bo uderzylam się w plecy jakis czas temu i mega mnie bolało.. a teraz ten mostek... i nie wiem czy tak bardzo skupiam się na tym, ze mnie boli czy faktycznie cos tam się dzieje, tylko brakuje mi pomysłu co :|... :(
ODPOWIEDZ