Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

6 stycznia 2015, o 17:48

No jasne, że tak. Takie objawy są przecież w encyklopedii objawów. A to, że się gorzej poczułaś wynika z tego, że takie spotkanie mogło wywołać spore emocje. Więc to normalnie i się temu nie dziw.
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

6 stycznia 2015, o 21:44

Myślicie, ze moj lęk i moje posty kwalifikują sie do szpitala psychiatrycznego ?? Ja to chyba powinnam sie położyć . 3 tygodnie było dobrze, wszystko zmalało a teraz wróciło z podwójnym puerdolnie*** ...

Odcięcie mam takie ze nie wiem i znowu codziennie nowy objaw fizyczny ...
Ja na prawdę czuje sie, jakbym zwariowała.. Jestem w ogole nie do poznania i serio watpię mega ze dam radę z tego wyjsć.. I czynów stresy były az tak silne zeby cos takiego sie z nich porobiło .. Sesja sie zbliża na uczelni i pewnie rok w dupę bedzie ;((
kanik

6 stycznia 2015, o 23:06

Skoro my jeszcze tam niebwyladowalismy to i Ty sie nie nadajes. Mamy podobnie.
tez jestem bardzo przewrazliwiony i w ogole na tym punkcie. Wiec spoko, damy rade :)

Z tego co kojarze to masz mysli tak jak i ja z dupy. Ze tego sir nie da zalatwic jakby powiedzeniem: niech sie stanie. Tylko to sa mysli jakby analizujace. Ty chyba pisalas o czuciu ludzi jakby dusze uwiezione w ciele. Ja jak oowiadalrm psychaotrze o moich myslach to sie smiala i mowila ze to normalne i ze spoko. Wiec spokojnie, nie nakrecaj sie az tak. Jakos musi byc. Nie ganiasz z nozami swiadomosc masz, logike tez. Tylko mase leku jak i ja. Poradzimy sobir, co? :)
"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."

"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"

"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."

Aleksandranba23

6 stycznia 2015, o 23:45

Chyba nie mamy wyjścia, jak nie zwariuje to sobie poradzimy!
Ja mam straszne mysli filozoficzne apropo duszy wlasnie.. I w ogole sensu i koncepcji życia. Ostatnio nawet apropo wiary wjechały rozkminki :D
Awatar użytkownika
Kamień

7 stycznia 2015, o 11:07

Nie wiem czy zauważyłaś ale od nerwicy jeszcze nikt nie zwariował :DD
Awatar użytkownika
Miesinia

7 stycznia 2015, o 11:12

Właściwie to niewiem czemu sie dziwicie, skoro to jest zupełnie normalne w tych posranych stanach,cieszcie sie ze tylko tyle tych mysli macie,ja miałam chyba na każdy możliwy temat :D
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
Kamień

7 stycznia 2015, o 11:17

Dziwią się bo mają po raz enty wątpliwości :D na tym polega nerwiczka nasza kochana :)
Awatar użytkownika
Miesinia

7 stycznia 2015, o 11:29

Pocieszajace jest,ze w pewnym momencie wątpliwości tez sie nudzą :)
To jest wszystko bujda!
Oskar15

7 stycznia 2015, o 11:38

Ja dzisiaj byłem w szkole i siedze i pisze, no niby jest git jak pisze ale jak przestałem to odrazu myśli, poco to robie i dlaczego i myśli filozoficzne tzn. że ja jestem sobie w szkole bo musze i że nasz świat jest tak ułożony i każdy ma zakodowane w głowie i musi to robić i że jesteśmy zaprogramowani... :(
Były też myśli ''Jak to jest że widze,słysze,czuje'' ale jak gadałem z kolegą to ustępywało to na chwile bo skupiałem się na tym co mówił. nie wiem czy do końca ale odczuwam pierwsze objawy depersonalizacji
Awatar użytkownika
Miesinia

7 stycznia 2015, o 11:43

Spoko,normalka :D " miałam to"
To jest wszystko bujda!
Oskar15

7 stycznia 2015, o 11:45

Tylko gorzej z odepchnięciem tych myśli bo czasami mam aż myśli samobójcze ale nie takie ostre... to z lęku ?
Awatar użytkownika
Miesinia

7 stycznia 2015, o 11:49

A jakie to są ostre myśli samobójcze:)? Tak,tylko i wyłącznie od leku.
To jest wszystko bujda!
weronia
Odważny i aktywny forumowicz

7 stycznia 2015, o 11:51

Przede wszystkim to sa mysli. Ty majac oscar dd probujesz rozwiklac sprawy kosmosu, dlatego ciagle nie daja ci te mysli spokoju i wzmacniasz w sobie to napiecie. A mysli samobojcze to mialam nie raz i nie dwa i miewam do dzis i jakos nic mi nie jest a to nadal tylko mysli.
Straszaki :)
Aleksandranba23

7 stycznia 2015, o 13:14

Nie wiem co mam zrobić z ta noga :( czy to moj kolejny wkręt czy serio mam w niej jakies niedokrwienie i przestaje ja czuc .. Boli mnie dziwnie cała noga i jak stoję to jakbym jej nie czuła :( i nawet nie wiem czy isc z tym do lekarza bo tak bardzo sie boje, ze przestane miec czucie w tej nodze i bedzie do amputacji :(( kur** nawet jak chodzę to zauważyłam ze ja tak jakby ciągnę, a nie tak normalnie :((

-- 7 stycznia 2015, o 14:14 --
Ciekawa jestem czy od lęku, stresu i nerwicy mogą sie w bani zrobić takie opcje, ze przestajesz czuc kończyny i ci je amputują... Albo zwariujesz na tyle, ze serio nie czujesz ichz
Awatar użytkownika
agaa

7 stycznia 2015, o 13:21

Ja znowu nie umiem opisac, dziwne uczucie, chyba napiecie bo za nic nie mogę sie rozluźnić i myslec o czyms milym i za bardzo siedziec tez:roll:
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
ODPOWIEDZ