Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
agaa
Odburzony i pomocny użytkownik

27 listopada 2014, o 18:11

no i zapewne kiedyś to już mialam, tylko sie nie emocjonowalam tak tym :roll:
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

27 listopada 2014, o 18:16

agaa pisze:a macie takie odczucie nudy, nie wiem takiego że nic się nie dzieje i ogólnie wszystko takie nieinteresujace i nie wiadomo co ze sobą zrobić? ja tak mam teraz, że coś robię a i tak do końca tego jakbym nie robiła :roll: nie wiem, to odcięcie?
Tak, tak, tak.
Czasami nuda, ale bardzo często rutyna.
Jeśli chodzi o nudę to mnie szlag trafia, bo w nerwicy "nie mogę" sie ponudzić, bo MUSZĘ coś robić.
A jeśli chodzi o rutynę, co bardziej mnie ostatnio łapie - no, że wstaje, jem, ubieram się, myje, spotykam z facetem, tv, komp i spać. Nigdy wcześniej mi to nie przeszkadzało, a jeśli tak to szłam sobie coś robić, żeby się zająć.
A w nerwicy .... :roll:
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Kamień

27 listopada 2014, o 18:18

Aga, każdy w tych stanach odczuwa podobnie jak Ty - niechęć,nuda, brak satysfakcji, uśmiechu, pozytywnych emocji - to wszystko to są efekty zmęczonego umysłu.
Awatar użytkownika
agaa

27 listopada 2014, o 18:21

no wlasnie i tak ja kiedys nie mialam probelmu z wakacjami czy feriami czy czyms, moglam siedziec w domu sama w dzien sie zajelam sama czyms , nie mialam probelmu z tym uczuciem a teraz siedziec sama to katorga i jeszcze bez konkretnego zjecia, nawet przez minute jak nic nie robie to juz jakies takie odczucia :shock: wlasnie chcialam upewnic sie ;) takie plaskie wszystko jednakowe :roll: musze sie wkrecic w cos porzadnie :P w sobote andrzejki :D
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

27 listopada 2014, o 22:46

Czasami mam wrażenie Żr jest lepiej , ze więcej robie , wychodzę itp a mam takie momenty ze serio zwariowałam, nam jakaś schize,dzisiaj boli mnie nos na wieczor ?!... I bardzo dziwnie mi sie oddycha . Przeczytałam chyba wszystkie artykuły o dp a ciagle nie umiem sie nastawić normalnie .. I mam taka pustkę po rozstaniu , Żr mam obawy ze cos sobie zrobie bo tak mnie to męczy juz... :/ inne jestem psychiczna.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

27 listopada 2014, o 23:11

Aga! Trafilas w sedno, jakbym siebie czytala! Mam dokladnie, ale dokladnie tak samo, az mi sie czasem rzygac chce ta jednakowoscia wszystkiego, prawie codziennie tak mam ostatnio :roll:

Nierealna z ta rutyna tez tak mam, strasznie mnie mecza te mysli, ze kazdy dzien jest taki sam, wstaje, ogarniam dzieci, wioze do szkoly, wracam, cos tam porobie, pojade na zakupy, obiad itd.....
weronia

28 listopada 2014, o 00:17

Heh mam tak samo :) i do tego jakby nie dosc ze widze jakos ze to rutyna to znowu tez jej nie czuje xd nie wiem jak to opisac ale wiem ze jest ale nawet i jej nie odczuwam
Awatar użytkownika
Miesinia

28 listopada 2014, o 19:35

Yyyy, czyli żadna z was nie zwariowała, to tylko nerwica i dd :D
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

28 listopada 2014, o 20:29

To mnie Miesiu nie pociesza :DD

Nie rusza mnie to, że to mogłoby być co innego :huh
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Aleksandranba23

28 listopada 2014, o 21:37

Miewacie takie myśli, ze tak już męczycie się tym stanem, plus jeszcze jakieś bagno po rozstaniu i nie moc w ogarnięciu się i przyzwyczajeniu do nowej sytuacji,
ze nerwica was straszy tym, ze sobie cos zrobicie? ja mam tak, że czasami wydaje mi się, że juz tak się męcze, że sobie coś zrobie ... i nie wiem czy to też lęk, czy jakis faktyczny powód do tego, zeby zacząć się poważniej leczyc ...
Awatar użytkownika
marianna

28 listopada 2014, o 23:32

Aleksandr tak ja miałam to samo po rozstaniu.
Tzn. teraz jest juz lepiej ale pierwsze miesiące były ciężkie.
Tu potrzeba czasu bo objawy nerwicy placzą się z bólem rozstaniowym i wychodzi takie coś.
Ale to mija, powoli ale mija.
Dlatego tak jak pisałam Tobie gdzieś wcześniej - daj sobie czas i nie wymagaj od siebie czegos na już.
Nerwica nerwicą ale emocje żeby się wyciszyć potrzebują też czasu.
Te myśli o których piszesz są czysto nerwicowe/lękowe ale podrasowane stanem emocjonalnym
dlatego wydają się takie intensywne.
*** JEŚLI KTOŚ MI ODPOWIADA TO "CYTUJCIE" BO JA POTEM GUBIĘ WĄTKI ***

http://www.zaburzeni.pl/25-etapow-trwania-nerwicy-wg-kamienia-t4347.html
http://www.zaburzeni.pl/spis-tresci-autorami-t4728.html
STRACH PRZED UTRATĄ KONTROLI ITD:
http://www.zaburzeni.pl/strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=8KrCjT6b1VI&feature=youtu.be
SPIS MYSLI NATRETNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/zbior-naszych-natretnych-mysli-i-obrazow-myslowych-t4038.html
SPIS OBJAWOW SOMETYCZNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/nerwica-objawy-mala-encyklopedia-naszych-objawow-wpisz-sie-t3492.html
agiga

29 listopada 2014, o 13:25

Wiele osób pisze tu o róznych lękach, ale zawsze dotyczą one czegoś , czasem ma ktos kilka czasem boi sie jednej rzeczy np. choroby psychicznej . a czy ma ktoś tak, że może ten lęk dotyczyć absolutnie wszystkiego ,że we wszystkim coś przerażającego może znaleźć. Ja np coś robię i pojawia się takie uczucie skupienia z lękiem- jakbym doszukiwała sie czegoś, czegoś "strasznego" w tym, czasem nawet nie wiem czego , po prostu jakby "coś" było,coś nie do ogarnięcia. Nawet jak nic się nie dzieje,jestem w pracy i nagle to uczucie dotyczy nawet tego ,że ja tam jestem. Czuję się wtedy zdezorientowana , nie wiem o co chodzi.
Awatar użytkownika
munka

29 listopada 2014, o 14:43

Tak agiga..ja tak mam. Moge sie bac kazdej swojej mysli,zachowania,emocji...to tak jakbym ciagle 'weszyla' co jest nie tak...
Awatar użytkownika
April

29 listopada 2014, o 18:33

Agiga ja tak mam, boje sie wszystkiego i niczego :?
Awatar użytkownika
Miesinia

30 listopada 2014, o 17:25

I ja tak miałam, bałam się wszystkiego i niczego, każej myśli, każego słowa,każdej reakcji, dosłownie wszystkiego tylko nie tego co potrzeba :)
To jest wszystko bujda!
ODPOWIEDZ