Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Victor
Administrator

25 listopada 2014, o 19:43

Od samego poczatku pisalas tu ze ci gardlo spuchnie i sie udusisz, no wiec po prostu masz na tym tle objawy i wrażenia ;)
Wiec nie jest to kwestia,z e nerwica atakuje, tylko ty sobie to od poczatku nakrecasz.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

25 listopada 2014, o 19:50

Tylko teraz doszło swędzenie i szczypanie oczu , i bardziej wyglada mi to na jakaś mega alergie wlasnie , przez to puchnięcie jesCze.. I sie boje cholernie a mam zara trening z rolek i oczywiście boje sie iść.. I czuje sie niekomfortowo. Ale nerwica moze ogolnie dawać takie "alergiczne" objawy?
Victor
Administrator

25 listopada 2014, o 20:09

Swędzenie ogolnie moze, szczypanie oczu nie wiem, moze za duzo przy kompie siedzisz?
Wiesz no jesli nawet oczy ci lazawia od jakies alergicznych spraw bo gdzies tam cos pisalas, ze jest na rzeczy, to ni ewyglada to na mega alergie, wiec nie wyolbrzymialbym tej samej alergii.
Bo juz 2 dzien tak masz a co do gardla ciagle wrazenie, ktore akurat jest ze strachu.

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Aleksandranba23

26 listopada 2014, o 20:03

dzisiaj chciałam obejrzeć film który Victor zamieściłeś w swojej historii o dp " facet który się zawiesił" i na filmwebie, początek opisu: "Hudson Milbank (Matthew Perry), odnoszący sukcesy hollywoodzki scenarzysta, zapada na ostry zespół depersonalizacji, czyli - mówiąc po ludzku – odbija mu" .. i zaczynam się zastanawiać czy mam go oglądać, po takim zajeibistym opisie ^^...
Victor
Administrator

26 listopada 2014, o 20:23

No cóż na filmwebie opis filmu zapewne robiła osoba, która nie zna tej tematyki ;) Jakbym komuś powiedział jakie kiedyś objawy miałem a ta osoba by nie znała tematyki lęków nerwicowych i dd to też by tak powiedziała, ze mi odbiło.
Film ogólnie jest fajny, nie jest to film, który zrobi mega przewrót w twoim życiu :) Bo jest to komedia romatyczna.
Ja go lubiłem bo pokazywał niektóre objawy dd, jak brak czucia, że ciało nalezy do mnie, gapienie się na łyżeczke i myslenie o jej sensie isntienia :) I dawało mi to jakos otuchy jak byłem zaburzony, ze moje objawy sa pokazywane w TV :D
Nie jest to film naukowy, na ktorym trzeba się opierać w przypadku wlasnych zaburzen :)

Więc jak na filmie komus przepisza tabsy nie znaczy, ze ty je musisz brać ;) :DD

Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

26 listopada 2014, o 20:28

I niczego właściwie się nie dowiesz ;)
Myślałam, że jakoś więcej zostanie tam ujęte... Tam, to był mały pikuś tego co my wszyscy mamy :DD

Ale film fajny, co scena to seks :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Victor
Administrator

26 listopada 2014, o 20:43

Pamiętam to rozczarowanie Pacia :D Wszyscy polecali ja obejrzałem i mówię a gdzie ta depresja! gdzie mysli, lęk, nerwica! :D
No ale w sumie film traktował kwestie samego dd, choc i tak bylem zawiedziony, bo tam w sumie tylko te glowne objawy byly pokazane, takie sztandarowe :D

A wiadomo, ze czlowiek chce jak najwiecej aby sie upewniac i widziec, ze ktos tak ma i to w tv! :D

Awatar użytkownika
munka

27 listopada 2014, o 10:56

kurczę, a mieliscie tak, ze nagle sobie pomysleliscie, ze Was wszyscy oszukuja i tylko mowia, ze to nerwica..a tak naprawde to jakas schiza i tak naprawde zwariowaliscie??? Oczywiscie zaraz mysl, ze takie jakies podejrzenia maja wariaci i czuje teraz taki niepokoj...tym bardziej, ze dostalam ostatnio neuroleptyki do moich stalych antydepresantow..
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

27 listopada 2014, o 10:58

tak, to są wątpliwości i kolejne lękowe wkrętki, jak się czymś zajmiesz to te myśli mijają i są następne lękowe dotyczące czego innego - więc to dowód na zdrowie psychiczne :)
Awatar użytkownika
Miesinia

27 listopada 2014, o 11:22

Taaaa,miałam i takie,albo ze victor i Divin to sekciarze i nas oszukują, albo ze wszystko co mówią to bzdety,albo ze nigdy z tego nie wyjde bo oni mi nie pomogą, bo skąd mają wiedzieć co mi jest...oj miałam tego dużo:)
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

27 listopada 2014, o 12:49

Pewnie, że tak..
Do tej pory czasami mam wrażenie, że wszyscy tutaj piszą pierdoły, że z tym się żyje do końca życia :)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
helpmi

27 listopada 2014, o 13:19

Ja do dzis miewam czasem taki erozkminy ze forum jest nieprawdziwe albo ze to wszystko klamstwo :) No ale to sie dzieje przez to ze ogolnie przez lęki nie dowierzamy w realnosc. To tak samo jak mam mysli o podwazaniu wszystkiego
Awatar użytkownika
agaa

27 listopada 2014, o 17:21

a macie takie odczucie nudy, nie wiem takiego że nic się nie dzieje i ogólnie wszystko takie nieinteresujace i nie wiadomo co ze sobą zrobić? ja tak mam teraz, że coś robię a i tak do końca tego jakbym nie robiła :roll: nie wiem, to odcięcie?
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
usunietenaprosbe
Gość

27 listopada 2014, o 17:23

To tez normalne w tych stanach. Dlatego najlepiej miec zajecie, wyjsc.na spacer, z kims na kawe, posluchac glosno muzyki itp. Zeby sie czyms zajac a nie myslec czemu sie nic nie robi itp. I co to za stan
Awatar użytkownika
munka

27 listopada 2014, o 17:24

aga ja mysle, ze to sztuczka nerwicy....strasznie sie boisz depresji i mysle, ze to nerwica Ci te nudę tak wyolbrzymia. chce, abys ciagle sie bała, ze wszystko to takie bez sensu, co =depresja. Ale generalnie jak sie dluzszy czas odczuwa lęk..to takie poczucie bez sensu jest normalne..i stany depresyjne sa jakby normalna koleja rzeczy w tej posranej nerwicy.
ODPOWIEDZ