Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

23 listopada 2014, o 20:23

Bardzo mnie ciekawi, jak u Was zapięciem alkoholu ;) czy nikt nie pije alkoholu podczas dd i lęków ? Ja jestem miłośniczka wina które piłam chociażby do obiadu , a teraz od 2 Msc nic i strasznie tesknie za tym smakiem, ale pewnie skończyło by sie to
Atakiem Paniki..? Tak samo jak to
Ze czasami mam po prostu ochotę sie nawalić ze znajomymi którzy mie wierzą ze " narazie nie pije , dla zdrowia :) " i ciekawi mnie po jakim czasie wy sie przekonaliscie , jezeli w ogole
Jest ktoś taki ;)
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

23 listopada 2014, o 20:28

Ja od czasu dd i nerwicy wypilem może z 10 piw maks... i też tak ze piwko i koniec. bo jak bym się nawalił i bym zaczął rozmyślać to lęk lub odrealnienie mogłoby być mocniejsze... dlatego z alkoholem ostrożnie... ale jak to zejdzie, to znów będę sobie popijał. też mam ochotę czasem się nawalić jak bombowiec ale się wstrzymuje :)
i'm tired boss
Aleksandranba23

23 listopada 2014, o 20:57

A długo ju sie z tym bujasz ?:) ja tez
Sie wstrzymuje , ale czasami
To juz nie moge Słuchać
Znajomycj jak
Gadają
O
Melanżach itp.. Aja raczej zawsze cos tam lubiłam
Sobie wypić , nie nawalić ale alkohol lubie , no i bylamciekawa
Jak to wyglada u zaburzonych :D
Awatar użytkownika
Guett

23 listopada 2014, o 21:05

Od licpa... akurat na najlepszy okres w roku wypadło. Chociaż w lipcu parę razy piwko wypilem, bo w tym miesiącu właśnie, czułem się dobrze bez dd tylko jakbym emocji nie czuł, tak było dziwnie, czasami się zdarzyło dd ale nie było takie mocne jak w sierpniu... u mnie to tak wyglądało, mniej więcej, od długiego czasu nie byłem pijany :)
i'm tired boss
Awatar użytkownika
April

23 listopada 2014, o 23:57

Ja w ogole nie pije od kiedy mam dd, bo po alko zwieksza mi sie masakrycznie wiec wole nie.
Aleksandranba23

24 listopada 2014, o 12:28

czyli teraz trzeba jak najszybciej pozbyc się dd, zeby móc normalnie funkcjonować i pozowlic sobie na jakieś trunki alkoholowe od czasu do czasu, jak na studenta przystało.. :)

-- 24 listopada 2014, o 13:28 --
Ktoś kto ma alergie lub zna sie na tym, np jak budzę sie rano i mam zatkany nos i załzawione oczy po nocy.. Czy to
Moze byc wynik alergii ?? I moge bo sie udusić albo przestać oddychać ? Bo nie wiem czy to wynik paniki czy czego, ze mam wrażenie jakby spuchniętego gardła i mega ciezko mi sie oddycha ... Ogolnie jade dzisiaj wieczorem
Na testy, ale no wieczorem... I nie wiem czy mam sie wcześniej udać z tym do lekarza :(
weronia

24 listopada 2014, o 12:30

No jak masz wrazenie to paniki pewno ;)
Jest prawie 13 wiec do wieczora wytrzymasz Olu ;)
Zatkany nos i oczy owszem moga by cod alergii ale od nosa i oczu sie nie udusisz, bo ty tej alergii nie masz od wczoraj :)
Aleksandranba23

24 listopada 2014, o 14:49

No i sie okazało ze dopiero w środę moge pójść .. Wiec do tego czasu to sie pewnie z 10 razy uduszę :D a najgorzej , ze jak zrobie testy to trzeba troche jednak czekać na wynik... Wiec pewnie nie bede nic jadła kolejne 5 dni zeby mnie nie uczulilo.. Ja sie nawet nie boje tego Łzawienia, czy kataru tylko tego ze mi spuchnie gardło i sie zacznę dusić :|...
Jedlok

24 listopada 2014, o 16:34

Mam pytanie bo do mojego DD pojawilo sie dziwne odczucie jesli chodzio sluch mam wrazenie jakb pojawila sie jakas '' bariera'' w uszach jakbym wszystko slyszal z opoznieniem z ''daleka'' nwn jak to opisac ale wiem ze o jest mega dziwne :d jest t zwykly objaw DD? i olac to ? Ogolnie ostatnio te DD mam dziwne ostatnio takie '' falujace" bo od rana tak do 15 nie odczuwam tego a po 15 sie to nasila do nawet wielkich rozmiarow
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

24 listopada 2014, o 16:35

tak można mieć taki problem w czasie trwania DD. mialem tak :)
Jedlok

24 listopada 2014, o 16:51

Dzieki za odpowiedz uspokoiles mnie tym czyli olewam to jeden objaw w tę czy we w tą nie robi roznicy hehe moze to zabrzmi glupio w nerwicy ale DD mnie ostatnio fascynuje ze moze tak zmienic percepcje hehe czasem czuje sie jajbym byl na haju po jakiejs uzywce.
Awatar użytkownika
Guett

24 listopada 2014, o 19:08

Można powiedzieć że dd daje darmową fazę :)
i'm tired boss
Aleksandranba23

25 listopada 2014, o 19:30

Czy przy nerwicy moze pojawić sie swędzenie skory, szczypanie oczui wrażenie puchnięcia gardła ?? Od 3 dni mniej więcej około 20:00 mam takie jazdy, i raczej nie jest to związane z alergia na jedzenie.. I zastanawiam sie czy to moze byc wlasnie nerwica .. Bo objawów zWiązanych z sercem itp juz sie nie boje wiec teraz atakuje mnie w ten sposób?...
Awatar użytkownika
munka

25 listopada 2014, o 19:36

Tak, moze. Nerwica to jedna wielka symulantka

-- 25 listopada 2014, o 20:36 --
Tak, moze. Nerwica to jedna wielka symulantka
Aleksandranba23

25 listopada 2014, o 19:41

Raczej nie jest to fizjologicznie możliwe zeby gardło spuchło mi do takich rozmiarów ze sie zacznę dusić ? .. Szczególnie kiedy jest to wlasnie raczej ne alergiczne .. Okaże sie z alergia dopiero pod koniec tygodnia , ale dzieje sie to nie po czy tam w trakcie jedzenia ... Tylko tak nagle z d***..
ODPOWIEDZ