Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

18 listopada 2014, o 11:48

No bo swiadomosc bedziesz mial zachowana, to wlasnie pokazuje ze jestes zdrowy psychicznie i masz zdrowy mozg.
Reszta to w sumie to co napisalismy ci w tym temacie
pomocy-t5123.html

Rozumiem ze na poczatku ciezko ci uwierzyc w to ale mozesz porownac sobie to z objawami innych
encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3473.html

encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html

Masz nagrania w tym jedno o objawach

nagrania-o-derealizacji.html

Ogolnie tez polecam ponownie (bo nie odpowiedziales mi czy przeczytales) reakcja-walcz-badz-uciekaj-czyli-nerwic ... t3411.html

Gdybys sie dziwil ze my tak spokojni eo tym piszemy a ty przeciez tak cierpisz to zobacz tez temat ten

roznica-pomiedzy-zaburzonymi-a-odburzonymi-t4461.html
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

18 listopada 2014, o 15:40

U mnie juz cHwilami lepiej, zaczęłam brać te krople bacha i oczywiście sie ich boje..
Zastanawiam sie, co to jest za gowno, ze niby jest spoko dzisiaj , nie nakręcam sie az tak, a mam takie objawy ze
Cały czas mnie cos szczypie w ciele, ra w klatce , w nodze itp.. Mega mnie to straszy bo gra to sekundę a jakby mnie ktoś sCzypal... Mam w głowie stwardnienie rozsiane a jezeli to nie to to juz nawet nie mam pomysłów wiec pewnie to nerwica, ale boje sie , ze mnie od tego sparazlizuje, przez te takie sCzypania/drętwienia....
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

18 listopada 2014, o 16:20

Bo z nerwicowego lekowego kola, nie wychodzi sie w taki sposob, ze " ze niby jest spoko dzisiaj , nie nakręcam sie az tak" i wszystko ci mija :) i objawy i mysli.
Wychodzenie z nerwicy to proces postepowy i jak pare tygodni nie bedziesz sie w ogole nakrecala i stosowala to o czym mowi sie na forum to wtedy dopiero bedziesz mogla sie zastanawiac, co to za gowno jest :)

Nerwica to nie jest zdenerwowanie aby minelo po tym jak troche sie uspokoisz.

Objawy i mysli, beda i to jeszcze dluzszy pewno czas, zrozum to ;)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

18 listopada 2014, o 16:21

Aleksandranba23 pisze:Mam w głowie stwardnienie rozsiane
a ja mózg xd.

a tak na serio... samo to, że się boisz i szukasz chorób w postaci myśli lękowych świadczy o tym, że masz lęki... długofalowe czyli nerwice.
Aleksandranba23

18 listopada 2014, o 16:27

No ja mega sie boje, ze np ok to jest nerwica ale jest juz tak Aawansowana i ciało daje takie objawy ze w końcu, albo umrę z minuty na minutę albo mnie sparaliżuje serio.. Nie tylko takie Klocia które mnie straszą ..
Wojciech

18 listopada 2014, o 16:30

Skutki nerwicy negdy do takich rzeczy nie prowadzą, zreszta vic to opisal dosc ciekawie

skutki-nerwicy-t3440.html
Aleksandranba23

18 listopada 2014, o 16:33

No wlasnie dlatego tez , iż boje sie takiego skutku to automatycznie boje sie, ze nie jest to nerwica tylko jakaś mega dysfunkcja mózgu (dp bo odcięcie mam straszne ) i w dodatku choroba ktora nie jest wykryta ... A najgorszy jest lęk ze zaraz umrę, po prostu.
Wojciech

18 listopada 2014, o 16:37

No ale to wszystko jest lęk i wrażenie. Mnie to sie wydaje, że po prostu trochę czasu ci jeszcze upłynie i sama zaczniesz dojrzewac do tego co ci tutaj mówimy.
Jestem trochę na tym forum i jedni szybciej przyswajają, inni wolniej wychodza z tych poczatkowych etapów megą wkretów.
Nie ma chorób, które nie zostają znalezione a mają tak liczne objawy, taka jest prawda. Nie ma też chorób mózgu które dają lęki i tak liczne objawu.
usunietenaprosbe
Gość

18 listopada 2014, o 16:43

Poza tym, nawet jak juz w swiadomosci przestaniesz odczuwac lęki, to i tak one pozostana jeszcze przez jakis czas w podswiadomosci.
Aleksandranba23

18 listopada 2014, o 19:21

często zastanawiam się , czy jeżeli jest coś czego się boje, np. " boje się,że dostanę obrzydzenia do swojego ciala"
są to lęki nerwicowe ? które nie do końca mają prawo bytu w rzeczywistosci ??
albo boje się, że jestem chora psychicznie ?
mimo objawów ciągłego szczypania... tłumacze, że to nerwica.
usunietenaprosbe
Gość

18 listopada 2014, o 19:22

Aleksandra, to nic innego jak typowy w nerwicy lęk przed lękiem. Nieasz sie czego bac, to w tym stanie standard.
Aleksandranba23

18 listopada 2014, o 19:26

w sensie, że boje się czegoś co jest straszne i dla mnie przerażające ??
że nic się nie dzieje, a ja leżąc boje się, że cos sie podzieje złego.
czy po wyjsciu z nerwicy percepcja postrzegania świata i siebie wraca do tej sprzed nerwicy?:)
Wojciech

18 listopada 2014, o 19:28

tak wraca do normalnego stanu, bo nerwica to tylko stan defensywny umyslu.
A wtedy moga powstawac rozne lęki.
Aleksandranba23

18 listopada 2014, o 20:04

Taki troche paradoks, ze stan który ma nam
Pomagać jednocześnie tak straszy, a przynajmniej mnie... Jestem mega zmęczona depersonalizacja i cała ta nerwica, a moja terapia chyba jest mało skuteczna skoro po 7 sesjach nadal mam jazdy.. Wydaje mi sie, ze mam problem ze soba mega , którego nic i nikt nie jest w stanie rozwiązać, albo te posrane pytania apropo siebie to element nerwicy.. Dzisiaj , wszytsko mnie goli, kłuje i sCzypie, nie ogarniam rzeczywistości i mega sie tego boje.. I tak bardzo chciałabym wyjsć juz na prosta i zobaczyć chociaz światełko, w tym mega długim tunelu.
42Klara

19 listopada 2014, o 12:58

Wojciech, ale powiedz mi prosze, czy to że prócz wyłączenia odczuwania czegokolwiek (całkowita, potworna nieczułość na cierpienie innych, brak odruchu/potrzeby opieki, ten cholerny brak więzi itd) np. Twój umysł/ mózg powyłączał także to co najważniejsze: Twoje poglądy, Twoje
refleksje, Twoje przetwarzanie/ odbiór/ nawet rozumienie spraw miedzyludzkich, informacji ?

czy też nie mogłeś z tego powodu czytać książek, czegokolwiek, oglądać w TV także ? a rozmowa ? jak odpowiadać na pytania:
- co o tym myślisz ? na co masz ochotę ?

- czy też do tego stopnia miałeś wyblokowaną swoją tożsamość, wnętrze, że nie znajdowałeś w sobie żadnej odpowiedzi/ czucia/ potrzeby
?na życiowe pytania: co mam teraz ze soba zrobić ? czego pragnę ? gdzie chcę pracować ? z kim chcę być ? gdzie chcę mieszkac ?.
Do tego niefunkcjonująca pamięc, obcośc miejsc, ludzi itd.

Ja jestem martwym mózgiem kobiety-człowieka. Niefunkcjonuje w nim to co jest ŻYCIEM. jak nie ulec też bardzo silnym myślom i
myslom samobójczym ? jak zacząć nowe życie w tym stanie ?

Wklejam link do wywiadu naukowego nt. emocii i uczuć - wykład J. Wiśniewskiego - wart pewnie obejrzenia, jeśli Victor stwierdzisz, że
nadaje się i może być pomocny, zachowaj go lub przenieś w inne miejsce.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Leo ... %9Bniewski
ODPOWIEDZ