Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
no własnie ja sie cholernie boje, ze przez ten nieleczony refluks cos mi sie tam zrobiło .
bo ciągle boli mnie zoladek, a od 2 dni to w ogole mi pulsuje cos tam.. ja juz oczywiscie najgorszy scenariusz.
jade dzisiaj na usg brzucha, i cholernie sie boje ..gastrokopii nie zrobie, bo sie boje za bardzo badania...
bo ciągle boli mnie zoladek, a od 2 dni to w ogole mi pulsuje cos tam.. ja juz oczywiscie najgorszy scenariusz.
jade dzisiaj na usg brzucha, i cholernie sie boje ..gastrokopii nie zrobie, bo sie boje za bardzo badania...
- elala73
Aleksandra , można się diagnozować , ale czasami od samego badania można dostać takiego ataku paniki , że już chyba lepiej sobie darować.
Jak powiedziałam lekarzowi na sorze ,że mi głowa i kark drętwieje , to mnie wysłali na neurologię na pobranie płynu rdzeniowo -mózgowego. Pięć razy się wkłuwali i nie dali rady a ja miałam jeszcze większe objawy niż przed badaniem.
Jak powiedziałam lekarzowi na sorze ,że mi głowa i kark drętwieje , to mnie wysłali na neurologię na pobranie płynu rdzeniowo -mózgowego. Pięć razy się wkłuwali i nie dali rady a ja miałam jeszcze większe objawy niż przed badaniem.

- munka
kurcze..wszyscy pisza o odcieciu uczuc...ale mi odcielo tylko 'dobre' emocje...lęk, smutek, wscieklosc wciaz jest w najlepsze i to zdwojone. Doslownie wszystko mnie wkurza, nawet jak swieci slonce to mnie wkurza
-
U mnie tez refluks podejrzewano helicobacter a nawet jeden genialny lekarz chcial mnie ozenic z rakiem. Co przezylam zanim doszlam ze go nie mamBog jeden wie ale piekl mnie przelyk tak ze w nocy na boku spac nie moglam bole w klatce piersiowej dretwienie lewej reki lieczenie gardlo uszy biegunka kolki i bole po jedzeniu az w plecach czulam o dusznosciach nie wspomne ktore mam dalej przy wysilku a nawet jak siedze a serce zdrowe zoladek zdrowy przelyk i cala reszta tez. Sama oczy przecieram i mysle sobie o tym nerwico sprytna
Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get
''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
-
- Gość
Tak to juz jest w tej prxekletej nerwicy. Zaczynamy sie zastanawiac nad zdrowiem to zdrowie zaczyna szwankowac, coraz bardziej sie przejmujemy i jest coraz gorzej. A wtedy zaczynamy myslec, ze moze to jednak nie nerwica, tylko sie sypiemy zdrowotnie i dochodzi jeszcze wiecej objawow, czesto wlasnie fizycznych.
- Sasuke
- Odważny i aktywny forumowicz
Witam , jestem świeżo po ospie, siedziałem 2 tyg w domu. Już mnie h strzelał , w tym domu . Wydobrzałem wszystko niby ok ,ale od 2 dni mnie napierdziela w mostku pomiędzy piersiami xd Jest to dziwny ból ,przy leżeniu i wstawaniu go najmocniej czuje . W ogóle czuje się przez to taki niespokojny . Dodam ,że miałem /mam helicobacter pyroli i leczyłem to antybiotykami przez 10 dni . Chciałbym się dowiedzieć , czy jest to na tle nerwowym czy mam się zgłosić do lekarza

Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
-
- Gość
Raz wybrac sie do lekarza z jakims problemem, ktory moze byc na tle nerwowym, ale moze byc jakims powiklaniem, mie zaszkodzi. Co innego, gdybys caly czas latal do lekarzy z kazdym najmniejszym bolem.
- Sasuke
No właśnie tak latam , bo tu ospa , tu ból brzucha pare dni . I teraz to i już mi po prostu głupio , temu piszę tuDivam pisze:Raz wybrac sie do lekarza z jakims problemem, ktory moze byc na tle nerwowym, ale moze byc jakims powiklaniem, mie zaszkodzi. Co innego, gdybys caly czas latal do lekarzy z kazdym najmniejszym bolem.

Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
-
Bol w mostku moze byc spowodowany podraznieniem przelyku a skoro masz problemy z helico to jakis zwiazek moze byc. Tak mi przynajmniej lekarz powiedzial gdy ja poszlam z podobna dolegliwoscia. U mnie okazalo sie ze to od kregoslupa ale oczywiscie bylam przekonana ze to zawal;D
- Sasuke
Wątpie ,że po helicto, bo już chyba wyleczone ,ale wątpie z tego powodu ,że ten ból jest bardziej taki zewnętrzny , niż w środku i temu mnie to dziwini , że raczej nerwowo zawsze było w środku a teraz tak na zewnątrz choćby stłuczoneAnusiak87 pisze:Bol w mostku moze byc spowodowany podraznieniem przelyku a skoro masz problemy z helico to jakis zwiazek moze byc. Tak mi przynajmniej lekarz powiedzial gdy ja poszlam z podobna dolegliwoscia. U mnie okazalo sie ze to od kregoslupa ale oczywiscie bylam przekonana ze to zawal;D

Dobra jade na egzamin

-
No ja mialam uczucie bolu kosci nawet heh w mostku wlasnie i u mnie od kregoslupa stany napieciowe i te sprawy masci rozgrzewajace ponogly w moim wypadku.
-
Mieliście cos takiego, jakby ktoś was ściskał za zebra z dwóch stron i takie uczucie ze nie możecie odetchnąć? Ja czuje jakbym była spuchnięta w srodku , ciśnienie w uszach ogromne, i jakby krew mi do głowy sie napełniala.. Najgorsze wlasnie jest to
Ściskanie,
Jakby wlasnie"obręcz wokół klatki piersiowej i niżej" wczoraj usg brzucha niby spoko a ja dzisiaj wymiotuje, i oczywiście strach i lęk..
Ściskanie,
Jakby wlasnie"obręcz wokół klatki piersiowej i niżej" wczoraj usg brzucha niby spoko a ja dzisiaj wymiotuje, i oczywiście strach i lęk..
- Sasuke
No to jest właśnie takie uczucie bólu kości w mostku , mówisz ,że maści rozgrzewające pomagają?Anusiak87 pisze:No ja mialam uczucie bolu kosci nawet heh w mostku wlasnie i u mnie od kregoslupa stany napieciowe i te sprawy masci rozgrzewajace ponogly w moim wypadku.
- agaa
- Odburzony i pomocny użytkownik
Od razu mówię, że to pewnie nieodpowiednie miejsce na zamieszczanie tego linka, może też dostane jakiegoś bana
ale chciałam przekazać info o dzisiejszym webinarze (zastrzegam, że nie znam osobiście tego Pana, ani też nie chcę mu "nakręcić" ludzi, bo nie mam w tym żadnego celu, jedynie mam nadzieję, że komuś na forum może się to przydać, ja sama będę sluchac
) http://lifearchitect.pl/subosobowosci-webinar/ tutaj nalezy sie zapiac, potem dostanie sie mail z dalszymi instrukcjami
Brałam udział już w paru tego typu webinarach i zawsze można wyciągnąc jakies wartościowe rzeczy dla siebie.
Umieszczam tam, gdzie najczęsciej sie udzielam 

Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
-
Czyli nie jest to od nerwicy ?? Takie uczucie puchnięcia w srodku i jakby ktoś mnie cały dzień ściskał za zebra i puchło mi gardło.. Czuje sie jakby miało mnie rozerwać od srodka albo cos mi zaraz tam pęknie w srodku.. I oczywiście zastanawiam sie czy to przed zawałem takie cos czy cos.. I nie wiem czy mam jechać do szpitala z takim uczuciem bo mega sie boje i czuje sie dziwnie. Najgorszy jest ten scisk jakby żeber, masakra/ wczoraj mi powiedział lekarz ze moze jakieś leki jednak bo ze chyba sobie nie radzę tylko z psychoterapia.. I ze najgorsze jest to, ze nie wiadomo jął odróżnić ze jak cos sie dzieje i trzeba serio pomoc a nie ze to tylko od nerwicy.. Ze nie wiadomo. Bardzo sie boje i mam wrażenie krwi w buzi.
Od czego tak serio..
Od czego tak serio..