Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

12 listopada 2014, o 12:29

no własnie ja sie cholernie boje, ze przez ten nieleczony refluks cos mi sie tam zrobiło .
bo ciągle boli mnie zoladek, a od 2 dni to w ogole mi pulsuje cos tam.. ja juz oczywiscie najgorszy scenariusz.
jade dzisiaj na usg brzucha, i cholernie sie boje ..gastrokopii nie zrobie, bo sie boje za bardzo badania...
Awatar użytkownika
elala73

12 listopada 2014, o 13:58

Aleksandra , można się diagnozować , ale czasami od samego badania można dostać takiego ataku paniki , że już chyba lepiej sobie darować.
Jak powiedziałam lekarzowi na sorze ,że mi głowa i kark drętwieje , to mnie wysłali na neurologię na pobranie płynu rdzeniowo -mózgowego. Pięć razy się wkłuwali i nie dali rady a ja miałam jeszcze większe objawy niż przed badaniem. :D
Awatar użytkownika
munka

12 listopada 2014, o 16:28

kurcze..wszyscy pisza o odcieciu uczuc...ale mi odcielo tylko 'dobre' emocje...lęk, smutek, wscieklosc wciaz jest w najlepsze i to zdwojone. Doslownie wszystko mnie wkurza, nawet jak swieci slonce to mnie wkurza
Anusiak87

12 listopada 2014, o 16:39

U mnie tez refluks podejrzewano helicobacter a nawet jeden genialny lekarz chcial mnie ozenic z rakiem. Co przezylam zanim doszlam ze go nie mamBog jeden wie ale piekl mnie przelyk tak ze w nocy na boku spac nie moglam bole w klatce piersiowej dretwienie lewej reki lieczenie gardlo uszy biegunka kolki i bole po jedzeniu az w plecach czulam o dusznosciach nie wspomne ktore mam dalej przy wysilku a nawet jak siedze a serce zdrowe zoladek zdrowy przelyk i cala reszta tez. Sama oczy przecieram i mysle sobie o tym nerwico sprytna
Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get

''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
usunietenaprosbe
Gość

13 listopada 2014, o 07:30

Tak to juz jest w tej prxekletej nerwicy. Zaczynamy sie zastanawiac nad zdrowiem to zdrowie zaczyna szwankowac, coraz bardziej sie przejmujemy i jest coraz gorzej. A wtedy zaczynamy myslec, ze moze to jednak nie nerwica, tylko sie sypiemy zdrowotnie i dochodzi jeszcze wiecej objawow, czesto wlasnie fizycznych.
Awatar użytkownika
Sasuke
Odważny i aktywny forumowicz

13 listopada 2014, o 08:54

Witam , jestem świeżo po ospie, siedziałem 2 tyg w domu. Już mnie h strzelał , w tym domu . Wydobrzałem wszystko niby ok ,ale od 2 dni mnie napierdziela w mostku pomiędzy piersiami xd Jest to dziwny ból ,przy leżeniu i wstawaniu go najmocniej czuje . W ogóle czuje się przez to taki niespokojny . Dodam ,że miałem /mam helicobacter pyroli i leczyłem to antybiotykami przez 10 dni . Chciałbym się dowiedzieć , czy jest to na tle nerwowym czy mam się zgłosić do lekarza ;) ;stop
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
usunietenaprosbe
Gość

13 listopada 2014, o 09:01

Raz wybrac sie do lekarza z jakims problemem, ktory moze byc na tle nerwowym, ale moze byc jakims powiklaniem, mie zaszkodzi. Co innego, gdybys caly czas latal do lekarzy z kazdym najmniejszym bolem.
Awatar użytkownika
Sasuke

13 listopada 2014, o 09:07

Divam pisze:Raz wybrac sie do lekarza z jakims problemem, ktory moze byc na tle nerwowym, ale moze byc jakims powiklaniem, mie zaszkodzi. Co innego, gdybys caly czas latal do lekarzy z kazdym najmniejszym bolem.
No właśnie tak latam , bo tu ospa , tu ból brzucha pare dni . I teraz to i już mi po prostu głupio , temu piszę tu :D
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
Anusiak87

13 listopada 2014, o 09:09

Bol w mostku moze byc spowodowany podraznieniem przelyku a skoro masz problemy z helico to jakis zwiazek moze byc. Tak mi przynajmniej lekarz powiedzial gdy ja poszlam z podobna dolegliwoscia. U mnie okazalo sie ze to od kregoslupa ale oczywiscie bylam przekonana ze to zawal;D

''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
Awatar użytkownika
Sasuke

13 listopada 2014, o 09:13

Anusiak87 pisze:Bol w mostku moze byc spowodowany podraznieniem przelyku a skoro masz problemy z helico to jakis zwiazek moze byc. Tak mi przynajmniej lekarz powiedzial gdy ja poszlam z podobna dolegliwoscia. U mnie okazalo sie ze to od kregoslupa ale oczywiscie bylam przekonana ze to zawal;D
Wątpie ,że po helicto, bo już chyba wyleczone ,ale wątpie z tego powodu ,że ten ból jest bardziej taki zewnętrzny , niż w środku i temu mnie to dziwini , że raczej nerwowo zawsze było w środku a teraz tak na zewnątrz choćby stłuczone :P

Dobra jade na egzamin :) Trzymcie kciuki :D
Anusiak87

13 listopada 2014, o 09:37

No ja mialam uczucie bolu kosci nawet heh w mostku wlasnie i u mnie od kregoslupa stany napieciowe i te sprawy masci rozgrzewajace ponogly w moim wypadku.

Aleksandranba23

13 listopada 2014, o 13:43

Mieliście cos takiego, jakby ktoś was ściskał za zebra z dwóch stron i takie uczucie ze nie możecie odetchnąć? Ja czuje jakbym była spuchnięta w srodku , ciśnienie w uszach ogromne, i jakby krew mi do głowy sie napełniala.. Najgorsze wlasnie jest to
Ściskanie,
Jakby wlasnie"obręcz wokół klatki piersiowej i niżej" wczoraj usg brzucha niby spoko a ja dzisiaj wymiotuje, i oczywiście strach i lęk..
Awatar użytkownika
Sasuke

13 listopada 2014, o 14:32

Anusiak87 pisze:No ja mialam uczucie bolu kosci nawet heh w mostku wlasnie i u mnie od kregoslupa stany napieciowe i te sprawy masci rozgrzewajace ponogly w moim wypadku.
No to jest właśnie takie uczucie bólu kości w mostku , mówisz ,że maści rozgrzewające pomagają?
Awatar użytkownika
agaa
Odburzony i pomocny użytkownik

13 listopada 2014, o 14:46

Od razu mówię, że to pewnie nieodpowiednie miejsce na zamieszczanie tego linka, może też dostane jakiegoś bana :P ale chciałam przekazać info o dzisiejszym webinarze (zastrzegam, że nie znam osobiście tego Pana, ani też nie chcę mu "nakręcić" ludzi, bo nie mam w tym żadnego celu, jedynie mam nadzieję, że komuś na forum może się to przydać, ja sama będę sluchac ;) ) http://lifearchitect.pl/subosobowosci-webinar/ tutaj nalezy sie zapiac, potem dostanie sie mail z dalszymi instrukcjami ;) Brałam udział już w paru tego typu webinarach i zawsze można wyciągnąc jakies wartościowe rzeczy dla siebie. :) Umieszczam tam, gdzie najczęsciej sie udzielam :P
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
Aleksandranba23

13 listopada 2014, o 21:53

Czyli nie jest to od nerwicy ?? Takie uczucie puchnięcia w srodku i jakby ktoś mnie cały dzień ściskał za zebra i puchło mi gardło.. Czuje sie jakby miało mnie rozerwać od srodka albo cos mi zaraz tam pęknie w srodku.. I oczywiście zastanawiam sie czy to przed zawałem takie cos czy cos.. I nie wiem czy mam jechać do szpitala z takim uczuciem bo mega sie boje i czuje sie dziwnie. Najgorszy jest ten scisk jakby żeber, masakra/ wczoraj mi powiedział lekarz ze moze jakieś leki jednak bo ze chyba sobie nie radzę tylko z psychoterapia.. I ze najgorsze jest to, ze nie wiadomo jął odróżnić ze jak cos sie dzieje i trzeba serio pomoc a nie ze to tylko od nerwicy.. Ze nie wiadomo. Bardzo sie boje i mam wrażenie krwi w buzi.
Od czego tak serio..
ODPOWIEDZ