Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
Divin
- Administrator
11 listopada 2014, o 12:32
Monika,
Na takie dni polecam kaszki bobovita, wafle ryżowe, jogurty, coś co łatwo przechodzi przez przełyk. Ja ostatnio tydzień jechałem na kaszkach bo miałem problemy z zębem "mądrości" ( a raczej głupoty

).
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
-
April
- Odważny i aktywny forumowicz
11 listopada 2014, o 12:45
Divin zdecydowanie

To znaczy, ze nie jest ze mna tak zle

-
Anusiak87
- Zarejestrowany Użytkownik
11 listopada 2014, o 12:57
No niestety ja jak mam stres najmniejszy to zoladek scisniety to wielkosci orzeszka i nic nie wejdzie. Teraz juz jest lepiej chociaz mam faze na czekolade tabliczka dziennie idzie heh a ja slodkiego nie znosilam. Chyba moj organizm probuje sie ratowac zeby chociaz troche szczescia sobie dostarczyc;D
Zasadnicza rzecza jest ogarnac wreszcie ze to tylko nerwica i nic nam nie zrobi. Miewam przeblyski ze dam rade nawet mi humor nieraz wraca ale potem standardowo pojawia sie jakas genialna piorunujaca mysl i juz po mnie;D jedno mnie cieszy ze juz nawet potrafie sie z tego smiac a to chyba jakis maly sukces i progres. Tzn rozumiem totalnie irracjonalizm moich obaw co niestety czesto nie przeszkadza mi w tym by sie dalej nakrecac.
Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get
''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
-
monika98
11 listopada 2014, o 13:02
Coś z tym słodkim musi być bo ja również nie przepadam za słodyczami a teraz mogłabym jeść na okrągło aż mój mąż ostatnio zastanawiał się czy przypadkiem znowu w ciąży nie jestem

-
elala73
11 listopada 2014, o 13:04
April , ja niestety nie mogę powiedzieć , że od nerwicy jeszcze nikt się nie zesrał

-
nierealna
- Ex Moderator
11 listopada 2014, o 13:07
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
Aleksandranba23
11 listopada 2014, o 14:43
Ja przez 1,5 miesiąca schudłam prawie 10 kg

ostatnio w ogole nic nie jem, bo boje sie ze mam na wszystko uczulenie

nawet jabłka .a testy moge zrobić za 2 tyg dopiero , wiec pewnie schudnę jeszcze z 4
Słuchajcie czy przy nerwixy jest taka opcja takiego bezdechu i w ogole ?? Bo ja po prostu nie wiem czy to id astmy i mam brać lek czy od nerwow i wkręty :/ a mam sie niby sprawdzać czy mam duszności czy nie , tylko ze ja nie wiem jak sie charakteryzują duszności astmowe .. I bezdechy
-
Ciasteczko
- Administrator
11 listopada 2014, o 14:56
Przy nerwicy jest opcja wszystkich objawów, tylko, że nie ma opcji samodzielnego diagnozowania się, bo to nakręca tylko spiralę leku. Diagnozę zostaw specjalistom, a jak juz pójdziesz na badania, to prosze nie podważaj wyników.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
-
nierealna
- Ex Moderator
11 listopada 2014, o 14:57
April pisze:Watek zawiera lokowanie produktu

SPONSOR: zaburzeni.pl
Ola, na 100% powiadam Ci - toż to nerwicowe! a jeść trzeba! potem sie czujecie jak trupy i wielce Was pika, strzyka... nic nie jecie a potem Wam nerwica świruje

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
April
-
Aleksandranba23
11 listopada 2014, o 21:36
Jest mi z tym tak bardzo złe, a nic nie umiem Zmienić zbytnio, cały czas mam wrażenie ze ja za chwile umrę i ze co zrobią moi rodzice których tak kocham i maja tylko mnie (jestem jedynaczka) cały czas nowe objawy, które mi sie wydaje ze jeden objaw jest dopełnieniem drugiego, boli mnie brzuch za chwile cos innego, dzisiaj cos w przełyku i mam wrażenie, ze mam jakaś powłoke w gardle, jakby cos tam było. Mi sie odrazu wydaje ze to oś lekow na refluks lub na astmę, a ja nienawidzę brać lekow.. I boje sie ubocznych. Dodatkowo z tym jedzeniem tak jak pisałam , ze ja zastanawiam sie nad każdym posiłkiem
Bo mi sie wydaje , ze mam alergie i bede sie czuć jeszcze gorzej. Wiem ze jestem upierdliwa, wiem. Kiedyś jadłam normalnie, bardzo Zdrowo i wszystko szlag strzelił. Jak pozbyc sie ciagłego zagrożenia zycia

i bania sie śmierci..
-
Green
11 listopada 2014, o 22:07
Można się tego pozbyc przełamując leki i żyjąc teraźniejszością a nie obawami. Nie czytaj ulotek ze skutkami ubocznymi , nie czytaj o objawach w necie, nie analizuj każdego objawu. Tak to jest, że w nerwicy objawy mogą być przeróżne,ale trzeba je akceptować i wierzyć, że to nerwica - bo tak jest. Też miałam fazy na to, że mam jakieś alergie żywieniowe i nie chciałam jeść, bo się bałam, ale to zdecydowanie mi minęło.. jak wszystko. Bo to zaburzenie emocjonalne i jak uspokoimy te emocje to wszystko wraca do ładu i składu. Pozdrawiam
-
Aleksandranba23
11 listopada 2014, o 22:41
Widzis u mnie gdyby nie ten refluks i ta niby astma to chyba tez by było inaczej.. Ja nie moge niestety jesCze uwierzyć w niektóre objawy , i jak mam jakaś dziwna ślinę której nie moge przełknąć to a za chwile mam nadmiar To h mnie pierwsza myśl to to Ze cos poważnego z refluksu a nie z nerwicy..
-
Wojciech
- Odburzony Wolontariusz Forum
11 listopada 2014, o 22:43
Akurat refluks to nic znowu tak wielce powaznego, szczegolnie ze jestes mloda. I podejrzewam ze jest to na tle nerwicy bo refluks czesto idzie w parze.
Natomiast calosc twojego zachowania, obawy, lęk, te objawy odrealnienia, tak mnostwo roznych objawow to jest to nerwica, i mozesz tak sie zastanawiac nad tym z 10 lat nastepnych a to nadal bedzie nerwica