Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Divin
Administrator

11 listopada 2014, o 12:32

Monika,

Na takie dni polecam kaszki bobovita, wafle ryżowe, jogurty, coś co łatwo przechodzi przez przełyk. Ja ostatnio tydzień jechałem na kaszkach bo miałem problemy z zębem "mądrości" ( a raczej głupoty :DD ).
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

11 listopada 2014, o 12:45

Divin zdecydowanie :pp To znaczy, ze nie jest ze mna tak zle :pp
Anusiak87
Zarejestrowany Użytkownik

11 listopada 2014, o 12:57

No niestety ja jak mam stres najmniejszy to zoladek scisniety to wielkosci orzeszka i nic nie wejdzie. Teraz juz jest lepiej chociaz mam faze na czekolade tabliczka dziennie idzie heh a ja slodkiego nie znosilam. Chyba moj organizm probuje sie ratowac zeby chociaz troche szczescia sobie dostarczyc;D

Zasadnicza rzecza jest ogarnac wreszcie ze to tylko nerwica i nic nam nie zrobi. Miewam przeblyski ze dam rade nawet mi humor nieraz wraca ale potem standardowo pojawia sie jakas genialna piorunujaca mysl i juz po mnie;D jedno mnie cieszy ze juz nawet potrafie sie z tego smiac a to chyba jakis maly sukces i progres. Tzn rozumiem totalnie irracjonalizm moich obaw co niestety czesto nie przeszkadza mi w tym by sie dalej nakrecac.
Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get

''CZEMU TY SIE ZLA GODZINO Z NIEPOTRZEBNYM MIESZASZ LEKIEM? JESTES, A WIEC MUSISZ MINAC. MINIESZ, A WIEC TO JEST PIEKNE''
Awatar użytkownika
monika98

11 listopada 2014, o 13:02

Coś z tym słodkim musi być bo ja również nie przepadam za słodyczami a teraz mogłabym jeść na okrągło aż mój mąż ostatnio zastanawiał się czy przypadkiem znowu w ciąży nie jestem :DD
Awatar użytkownika
elala73

11 listopada 2014, o 13:04

April , ja niestety nie mogę powiedzieć , że od nerwicy jeszcze nikt się nie zesrał :D
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

11 listopada 2014, o 13:07

Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
April

11 listopada 2014, o 14:41

Watek zawiera lokowanie produktu :DD
Aleksandranba23

11 listopada 2014, o 14:43

Ja przez 1,5 miesiąca schudłam prawie 10 kg ;) ostatnio w ogole nic nie jem, bo boje sie ze mam na wszystko uczulenie :) nawet jabłka .a testy moge zrobić za 2 tyg dopiero , wiec pewnie schudnę jeszcze z 4 :D
Słuchajcie czy przy nerwixy jest taka opcja takiego bezdechu i w ogole ?? Bo ja po prostu nie wiem czy to id astmy i mam brać lek czy od nerwow i wkręty :/ a mam sie niby sprawdzać czy mam duszności czy nie , tylko ze ja nie wiem jak sie charakteryzują duszności astmowe .. I bezdechy
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

11 listopada 2014, o 14:56

Przy nerwicy jest opcja wszystkich objawów, tylko, że nie ma opcji samodzielnego diagnozowania się, bo to nakręca tylko spiralę leku. Diagnozę zostaw specjalistom, a jak juz pójdziesz na badania, to prosze nie podważaj wyników. ;)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

11 listopada 2014, o 14:57

April pisze:Watek zawiera lokowanie produktu :DD

SPONSOR: zaburzeni.pl :huh

Ola, na 100% powiadam Ci - toż to nerwicowe! a jeść trzeba! potem sie czujecie jak trupy i wielce Was pika, strzyka... nic nie jecie a potem Wam nerwica świruje :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
April

11 listopada 2014, o 15:03

Nierealna racja!
Aleksandranba23

11 listopada 2014, o 21:36

Jest mi z tym tak bardzo złe, a nic nie umiem Zmienić zbytnio, cały czas mam wrażenie ze ja za chwile umrę i ze co zrobią moi rodzice których tak kocham i maja tylko mnie (jestem jedynaczka) cały czas nowe objawy, które mi sie wydaje ze jeden objaw jest dopełnieniem drugiego, boli mnie brzuch za chwile cos innego, dzisiaj cos w przełyku i mam wrażenie, ze mam jakaś powłoke w gardle, jakby cos tam było. Mi sie odrazu wydaje ze to oś lekow na refluks lub na astmę, a ja nienawidzę brać lekow.. I boje sie ubocznych. Dodatkowo z tym jedzeniem tak jak pisałam , ze ja zastanawiam sie nad każdym posiłkiem
Bo mi sie wydaje , ze mam alergie i bede sie czuć jeszcze gorzej. Wiem ze jestem upierdliwa, wiem. Kiedyś jadłam normalnie, bardzo Zdrowo i wszystko szlag strzelił. Jak pozbyc sie ciagłego zagrożenia zycia :( i bania sie śmierci..
Green

11 listopada 2014, o 22:07

Można się tego pozbyc przełamując leki i żyjąc teraźniejszością a nie obawami. Nie czytaj ulotek ze skutkami ubocznymi , nie czytaj o objawach w necie, nie analizuj każdego objawu. Tak to jest, że w nerwicy objawy mogą być przeróżne,ale trzeba je akceptować i wierzyć, że to nerwica - bo tak jest. Też miałam fazy na to, że mam jakieś alergie żywieniowe i nie chciałam jeść, bo się bałam, ale to zdecydowanie mi minęło.. jak wszystko. Bo to zaburzenie emocjonalne i jak uspokoimy te emocje to wszystko wraca do ładu i składu. Pozdrawiam
Aleksandranba23

11 listopada 2014, o 22:41

Widzis u mnie gdyby nie ten refluks i ta niby astma to chyba tez by było inaczej.. Ja nie moge niestety jesCze uwierzyć w niektóre objawy , i jak mam jakaś dziwna ślinę której nie moge przełknąć to a za chwile mam nadmiar To h mnie pierwsza myśl to to Ze cos poważnego z refluksu a nie z nerwicy..
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

11 listopada 2014, o 22:43

Akurat refluks to nic znowu tak wielce powaznego, szczegolnie ze jestes mloda. I podejrzewam ze jest to na tle nerwicy bo refluks czesto idzie w parze.
Natomiast calosc twojego zachowania, obawy, lęk, te objawy odrealnienia, tak mnostwo roznych objawow to jest to nerwica, i mozesz tak sie zastanawiac nad tym z 10 lat nastepnych a to nadal bedzie nerwica :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
ODPOWIEDZ