Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

7 listopada 2014, o 20:58

Dokladnie, tylko nerwica i az nerwica, Ola przestan szukac, bo niczego nie znajdziesz ;) Fajnie byloby, zeby ktos powiedzial, ok jestes chora, wezmiesz leki i wyzdrowiejesz, ale niestety tutaj trzeba nad soba popracowac ;)
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

7 listopada 2014, o 21:58

Aleksandranba23 pisze:a pieczenie, uczucie gorąca i ścisk w żołądku to też nerwy, czy zapalenie żołądka, lub powikłania refluksu.. bo juz nie wiem na co sie badac :)?

nerwy/ objawy refluksu :^
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

7 listopada 2014, o 22:42

problemy z zoladkiem mam od dawnsa, a dzisiaj to juz przegięcie totalne. przeczytałam gdzies, ze przy nerwicy nie ma co wszystkiego tłumaczyc nerwicą, bo jeżeli trwa już dość długo i byly wczesniej stresy to mogło spowodować wlasnie jakies wrzody, lub nie wiem może jeszcze inne badziewie mam tam, co mi pulsuje :) bo przy refluksie to nie mialam takich objawów.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

7 listopada 2014, o 22:54

Ty poszłaś do lekarza w ogóle czy tylko wyczytujesz pierdoły w necie? :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Aleksandranba23

7 listopada 2014, o 23:16

no bylam.. dostałam różne leki na refluks i skierowanie na gastroskopie której pewnie nie zrobie, bo sie w ch** boje, i jest cięzkie.

-- 8 listopada 2014, o 00:16 --
a taki mega ucisk i jakby gniecenie na żołądku, które sprawia , że jak probuje nabrać więcej powietrza to mnie wszystko boli w srodku i ten ścisk przy wdechu się zwiększa i to cholernie boli to też od nerwów? bo ja się zastanawiam czy teraz do kliniki nie pojechac jakiejś z rodzicami , bo tak mnie jeszcze do tej pory nie bolało i nie ściskało ze ledwo wytrzymuje.. to pewnie jeszcze bardziej przez to, że mi się wydaje ze to jakiś tętniak albo inny guz w zołądku :( no bo ze brzuch z nerów boli to okej, ale zeby tak sciskał i utrudniał oddychanie to chyba nie.
drakon22
Odburzony i pomocny użytkownik

8 listopada 2014, o 00:26

Akurat te cale wrzody i refluks to male piwo jak tak bedziesz sie nakrecala dalej to najwiekszy twoj problem to nerwica :) A co do zoladka nie pozostaje ci wyjscie jak sie przebadac i tyle. Refluks i wrzody to nie koniec swiata. A takie podejscie do nerwicy i nakrecanie, owszem, to jest koniec swiata.
Aleksandranba23

8 listopada 2014, o 15:40

no może to i nic takiego... ale taki ból jaki mam w żołądku, to nie jest możliwe zeby to było od nerwów. To jest gniecenie, ucisk, pieczenie na raz, które powoduje że nie dam rady normalnie oddychać. I żyjemy w takim popierd*** kraju, że w stolicy nie ma gdzie zrobic gastroskopii i badań od ręki, nawet nie ważne za jaką cene..
a moze ktoś miał takie ogromne bole żołądka, brzucha czy nie wiem czego na tle nerwowym??
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

8 listopada 2014, o 15:46

Ja nie na tle nerwowym ale na tle lękowym ;) mialam silne bole w sercu lub klatce piersiowej utrudniajace oddychanie, pieczenie w przelyku oraz wzdecia zoladka powodujace duze bole, zaparcia do tego stopnia ze przy zalatwianiu sie krwawilam, a do tego silne bole glowy, ktore powodowaly to, ze ledwo moglam trzymac glowe prosto.
Oczywiscie warto zrobic badania dla swietego spokoju jesli ich nie mialas jeszcze. nie musisz walic na leb na szyje i robic od reki, wystarczy ze zapiszesz sie na jakis najblizszy termin ;)
Aleksandranba23

10 listopada 2014, o 14:33

No nie miałam gastroskopii, byłam niecały tydzień temu u lekarza który namacalnie zbadał mnie i po objawach stwierdził ze to refluks, i ze bez lipy leki i bedzie ok za miesiąc. Ale te bóle od 2 dni to jakaś tragedia. Fakt miałam bardzo stresujące spotkanie mimo iż wydawało mi sie ze sie nim nie denerwuje..

-- 10 listopada 2014, o 15:33 --
Moge zapytać czy wy tez mieliście takie kryzysy w trakcie całej nerwicy i tych lęków ze bolało was całe ciało juz dosłownie i taka mega złość od srodka i chęć po prostu rozwalania wszytskiego.. Ja mam wrażenie ze jak chodzę to bolą mnie wnętrzności a przede wszystkim w klatce i pod gardłem.. I nic absolutnie mnie nie cieszy , jade do babci i nie mam w ogole w głowie planów, chęci , niczego ja po prostu nie jestem soba, Nie wiem kim jestem ale tak bardzo chce siebie spowrotem.. Rozumiem, ze pic alkohol to w ogole bede mogła za jakieś 10 lat jak z tego całkiem wyjdę tak?
usunietenaprosbe
Gość

10 listopada 2014, o 14:49

Musisz zmienic nastawienie. Jak sadzisz ze za 10lat wyjdziesz to mozesz i za 20 nie wyjsc. A prawda taka, ze trzeba poswiecic czas swojemu wnetrzu i juz za kilka miesiecy mozesz napisac ze jestes ozdrowiona. Bol calego ciala i niechec to tez nerwica. Widze u Ciebie taka ciagla niepewnosc, ze moze to cos wiecej. A na prawde, to nerwica ze stanami dd z tego co piszesz ale z tego siw WYCHODZI.
Aleksandranba23

10 listopada 2014, o 15:53

Podobno na nerwice wpływa tez taki czynnik jak konflikty wewnętrzne , czy takim konfliktem moze byc np spotykanie sie z kim tylko dlatego, ze boimy sie go zostawić i stracić jako człowieka i destrukcyjnie w tym tkwimy?? W sensie czy to jest np konflikt wewnętrzny.

-- 10 listopada 2014, o 16:53 --
Ja ledwo wytrzymuje 2 msc wiec jeszcze pare msc to juz w ogole nie wiem jak dam radę, jak kaDy dzień jest ogromnym wyzwaniem .. I cały czas szukam przyczyny zeby to wyeliminować i zacząć żyć normalnie , w miarę
Awatar użytkownika
April

10 listopada 2014, o 16:13

Ola oczywiscie, ze to moze byc konflikt, ale nie znaczy to, ze jak go wyeliminujesz to Ci przejdzie, no niestety nie przejdzie ot tak, mozna nabawic sie nerwicy rowniez nie majac zadnych wewnetrznych konfliktow ;) Tutaj nie ma prostych i szybkich rozwiazan, zamiast szukac powinnas w koncu zaczac nad soba pracowac, bo w ten sposob tylko tracisz czas, a tego konfliktu mozesz nigdy nie znalezc. I kazdy z nas mysli albo myslal, ze dluzej nie wytrzyma, a kazdy wytrzymuje, jak bedziesz tak kombinowac to zejdzie Ci znacznie dluzej niz pare miesiecy, pomysl o tym. Ja widze, ze Ty jestes strasznie uparta, zawzielas sie i nie dopuszczasz do siebie mysli, ze tylko Ty mozesz sama sobie pomoc, nikt ani nic za Ciebie tego nie zrobi, a w ten sposob tylko siebie blokujesz, droga do wyzdrowienia niestety tedy nie wiedzie ;)
Aleksandranba23

10 listopada 2014, o 16:28

A którędy ??;))
Awatar użytkownika
April

10 listopada 2014, o 16:40

A to Ci w kolko tutaj trujemy od jakiegos czasu ;) Masz wszystkie informacje podane na tacy, musisz tylko zaczac stosowac sie do wskazowek z forum ;)
Aleksandranba23

10 listopada 2014, o 21:11

A czemu depersonalizacja Wam nie przechodzi skoro każdy wie co robić zeby przeszła ??;)
Ja sie zastanawiam jakie badania powinno sie zrobić zeby wyeliminować podejrzenie tego; ze cos jest złe, czy da jakieś badania konieczne zeby upewnić sie ze fizycznie nic mi nie jest i ze te wszytskie cholerne bóle to nerwy :( a ja czuje mała poprawe ogolnie, w podejściu, najgorzej tylko ze ciagle cos
Boli..
ODPOWIEDZ