Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

6 listopada 2014, o 22:06

Otoz to :D Ola uciekaj do rodzicow :DD
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

6 listopada 2014, o 22:13

Tylko pamiętaj żebyś sie nie dała lekowym myslom,ze tam ucieklas,ze nie przelamalas lęku,ze jesteś do bani itp itd. Zawczasu ci mówię żebyś je ignorowala i olewala:D
To jest wszystko bujda!
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

6 listopada 2014, o 22:14

czyli same superlatywy, ja i tak głównie przesiaduje u rodziców, niby nie mam daleko do siebie ale jednak to cos innego.
Słuchajcie tak bardzo chciałabym byc bierna w stosunku do objawów które mi serwuje ta nerwica, ale ja po prostu jakos nie daje rady,
jak czuje tak jak teraz , szczypanie dosłownie jakby mnie ktos szczypał tylko bardziej w srodku w okolicach mostka i nad mostkiem, to ja po prostu nie moge sobie logicznie tego wytlumaczyc, bo to juz jest dla mnie nienormalne. i odrazu wlasnie siedze cala w panice, ze moze tak sie objawia astma, i mzoe to jest ten skurcz oskrzeli i zaraz bedzie koniec, a jak nie teraz to w nocy . i tak jak pisałam wczesniej, ten lęk , że nie będe mogla powiedziec co mi jest, przez to odcięcie i odrealnienie.. ale tak nie jest co nie? i dziękuję co do rad apropo mieszkania u rodziców ;-)
Awatar użytkownika
Miesinia

6 listopada 2014, o 22:17

Ola, dobra,siedzisz w lęku, nie dziwota. A czy sprobowalas chociaż raz zaryzykować:)? Postawić ten swój skarb,którym jest twoje życie,zdrowie, chociaż raz sprawdzilas co sie stanie jeśli NIE pójdziesz za lękiem :)?
To jest wszystko bujda!
Aleksandranba23

6 listopada 2014, o 22:27

raz chyba tak, i z tego co pamiętam wyszło całkiem spoko :).
Ale w tym momencie nie dam rady bo wszystko mi dretwieje i wali zimnem od srodka, i juz moja głowa wymyslila, ze mam stwardnienie rozsiane ( chociaz bardzo wspolczuje wszystkim ludziom którzy na to cierpią i nie chciałabym tego na siebie sciągnąc ) ale teraz wiem, ze nie dam rady nie pojsc za lękiem.. najgorsza sprawa z ta moja astma teraz i niby alergiami, ze po prostu nigdy nie chorowałam, teraz nagle jakies pierdoły wychodzą i ja np nie wiem, w jaki sposob ta astma mialaby sie niby objawiac, i czy to np wlasnie nie to. .. o retyyy
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

6 listopada 2014, o 22:31

Typowy nerwicowiec, normalnie w żadnej książce nie znajdziesz tak dokładnych opisów objawów :hehe:

Ola, nie marudź, nie pisz tyle tylko rób coś, tak jak Ci mówiłam. Poszłaś ? Ok, fajnie, NIE MA ALE, niech tam szczypie, gryzie, boli, szarpie :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Miesinia

7 listopada 2014, o 07:28

Ok, tylko pytanie podstawowe- po co pójdziesz za tym lękiem :)? Co ci to da,co sie zmieni jeśli sie będziesz bała? Miliony ludzi mają astmę i żyją normalnie,dlaczego ty mialabys nie żyć :)? Wiem ze ten przykład wcale do cb nie trafi teraz, bo nie myślisz :DD jakby obdarl z ciebie ta nerwice i została sama astma- bedzie zupełnie inaczej. Zupełnie inny punkt widzenia :)
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
munka

7 listopada 2014, o 14:49

spoko, ja tez jak mam nasielnie nerwicy to boje sie byc sama. 10 lat temu, to nawet bałam sie spac sama,jak miałam aktywna nerwice. No bo w momencie kiedy wchodzimy w dorosłość, kiedy musimy wziac za siebie odpowiedzialnosc..( dla jednych koniec studiowania, wyjscie za maz, wyprowadzka od rodziców, narodziny dziecka)..to odpalaja sie w nas lęki separacyjne..nagle regresujemy sie do 'przedszkola' i boimy sie, ze jak nie bedzie kolo nas kogos, to nie poradzimy sobie (bo emocjonalnie znow jestesmy dziecmi)...wiec pewnie to co przechodzimy to zwykly kryzys rozwojowy...tyle, ze jestesmy nadwrazliwi..itd..to przechodzimy to 100x gorzej niz nie-neurotyk.
Awatar użytkownika
April

7 listopada 2014, o 15:30

Munka ja ciagle nie lubie spac sama, wiec moj maz nie moglby pracowac na nocna zmiane :pp
Awatar użytkownika
munka

7 listopada 2014, o 15:35

ja przez ostanie 12 lat byłam niby mega twarda..nie ruszały mnie horrory, sama spałam w lesie w nocy, wszelkie egamizny brałam na klate, rozstania z facetami tez, sama wyruszyłam za ocean i tam zyłam z dala od bliskich...a teraz boje sie 'potwora z szafy' hahahaha o ironio losu!!!
madzia

7 listopada 2014, o 15:49

ja też teraz jestem bardziej wystrachana a kiedyś to co ty munka dziwne
usunietenaprosbe
Gość

7 listopada 2014, o 16:51

Munka, tyle to w sobie tlumilas i teraz te leki moga wychodzic
Aleksandranba23

7 listopada 2014, o 20:22

a pieczenie, uczucie gorąca i ścisk w żołądku to też nerwy, czy zapalenie żołądka, lub powikłania refluksu.. bo juz nie wiem na co sie badac :)?
Awatar użytkownika
Guett

7 listopada 2014, o 20:45

To też nerwy. nie musisz sie na nic badać. Mnie jak brała nerwica to czułem właśnie ucisk w żołądku i osłabienie... objawy nerwicy są różne. więc spokojnie.
i'm tired boss
usunietenaprosbe
Gość

7 listopada 2014, o 20:47

Nerwica, nerwica, nerwica
Powyklejaj sobie pokoj karteczkami 'to tylko nerwica'
:D
ODPOWIEDZ