Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

5 listopada 2014, o 19:50

takie pytanie do zaburzonych macie czasami wrażenie że sobie to wszystko wymyśliliście dd (tzn cos innego wam sie stało) ?
no teraz 2 pytanie :D Czy Cięzko jest wam zebrać myśli na dany temat bo macie wrażenie że to jest bez sensu bądź myśląc o czymś pozytywnym sami się nakręcacie ? (tzn takie odczucia)
I jeszcze jedno pytanie macie czasami taki chwilowy zanik pamięci , np idę po książke do pokoju i i przez moment zastanawiam się po co przyszedłem do pokoju .
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
April

5 listopada 2014, o 20:03

Takie zaniki pamieci to ja i bez dd mam ;) Co do pytania 2 to oczywiscie, ze tak, a pierwszego nie rozumiem, chodzi Ci o to, ze sobie wymyslilismy dd?
Awatar użytkownika
b00s123

5 listopada 2014, o 20:06

tak dokładnie o to : ) dobra może inaczej sformułuje to pytanie , Czy Macie czasami odczucia że nie odczujecie zmiany jeżeli dd zniknie .
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
April

5 listopada 2014, o 21:10

Sluchaj czasem mi sie tak wydaje, bo moje dd to wlasciwie glownie durne mysli, ktore powoduja, ze czuje sie totalnie wylaczona z realnego swiata, nie mam zadnej szyby ani nic takiego, wiec z mojego punktu widzenia nic sie nie zmieni z wyjatkiem mojego myslenia, przynajmniej taka mam nadzieje.
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

5 listopada 2014, o 22:17

Ja mam takie odczucie, że nie będę pamiętać jak to jest bez tego odrealnienia i odcięcia od siebie i wydaje mi się to wręcz dziwne , że wszystko jest w stanie wrócić do normy.. mimo, że nie mam tego długo ..
mam takie pytanie apropo brania leków, czy spoko jak bierze się w takim stanie środki ziołowe uspokajające? i wzmacniające sytem nerwowy??
i do kogoś kto miał refluks.. ponieważ ja się obawiam, brania leków związanych z refluksem który nasilił mi się po ostatnich lękach itp.. brał ktoś może gasprid ? ponieważ ja oczywiście przeczytałam skutki uboczne i już nie jestem w tanie wziąć tego leku ..

-- 5 listopada 2014, o 23:17 --
i z jednej strony wiem, że musze sie z tego wyleczyć bo z refluksem już od dawna mam problemy, ale jak czytam że powinno sie robic ekg przed braniem leku i w trakcie i jeszcze po , to po prostu ja już dzisiaj po jednej tabletce czuje , ze juz cos nie tak z sercem mam... i tak jest ze wszystkim, na co nie dostanę leku to nie moge go brać bo się boje.. skutków ubocznych.. masakra
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

5 listopada 2014, o 22:18

Ja też nie pamiętam jak to było przed DD ;) Ale należy zdać sobie sprawę, że to wróci, że będzie jak dawniej :). To tylko takie wrażenie, że nie będzie, a są tu na forum dowody na to, że wszystko wraca do normy :))

Ziołowe oczywiście, że możesz i zachęcam do zmniejszenia kierowania uwagi na nerwicę słuchając mój filmik o ziołolecznictwie - ziololecznictwo-t4341.html :DD

Oprocz oczywiście leków w refluksie bardzo ważna jest dieta! Ogranicz produkty tłuste, fast-foody, ostre przyzprawy, napoje gazowane, słodycze, cytrusy ;) Pamiętaj, żeby nie kłaść się zaraz po posiłku,bo to może nasilić refluks ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Aleksandranba23

5 listopada 2014, o 22:57

Tak no wlasnie to juz wiem i zacznę stosować :) oczywiście ja juz mam wkręcone ze mam zapalenie przełyku bo ciezko mi sie połyka jedzenie i często bardzo mam zgagę , ale moze masz radę jak przełamać sie do wzięcia leków ??:( bo to jest najgorsze, ze z jednej strony wiem ze powinnam je wziąć i mam je brać przez 3 tygodnie a z drugiej strony cholernie sie
Boje

-- 5 listopada 2014, o 23:57 --
Najgorzej mam wlasnie z tym, ze jak tak jak teraz ściska mnie w klatce , i w mostku oraz na wysokości oskrzeli, plus ciężej mi sie oddycha, ja mam odrazu jazdę ze sie cos dzieje i ze teraz to
Juz serio :( i miałam Zeobic dzisiaj ekg w centrum ale robili do 18 a byłam tam o 21 i wydaje mi
Sie ze gdyby ktoś mi
Powiedział ze mam zdrowe serducho to było by inaczej.. A nie ze mam opcje
Zapalenie mięśnia sercowego po oskrzelach czy inne choroby z sercem i nie tylko.. Jak glum ache
Sobie ze to nerwica to odrazu mam wypieranie, nie- tym razem nie!:(
Awatar użytkownika
April

5 listopada 2014, o 23:15

Ola nic by nie bylo inaczej, wkrecilabys sie w cos innego, tak to dziala, dopoki nie uwierzysz, ze to nic innego jak nerwica to zadne badania Cie nie przekonaja.

A co do dd to powiem Wam z wlasnego doswiadczenia, poniewaz mam to nie pierwszy raz, ze jak mija to wszystko wraca do normy i nie pamieta sie tego jak bylo w dd, caly ten stan wydaje sie absurdalny i ciezko uwierzyc, ze czlowiek sie tak czul i mial takie mysli. Ja pamietam, ze za pierwszym razem, kiedy nie wiedzialam co to jest, a trzymalo mnie 2 lata potrafilam przestraszyc sie klamki od drzwi albo zastanawialam sie nad tym co to jest trawa :DD Jak mi minelo to pamietam jak dzis, patrzylam na te trawe i zastanawialam sie jak to mozliwe w ogole, ze ja te trawe rozkminialam :DD Wiec na 100% mija wszystko bez sladu :D
Aleksandranba23

6 listopada 2014, o 07:37

Ja to sie mega boje , ze przez to zautomatyzowanie nie ogarne ze dzieje sie cos złego i nie bede w stanie siebie ogarnąć. W ogole nie czuje powietrza i ciagle mam wrażenie ze mam za mało tlenu, jesCze wzięłam ta tabletkę na refluks dzisiaj z rana i juz w głowie kret o uczuleniu na ten lek i wszytsko mnie swędzi i mam wrażenie , ze duzo ciężej mi sie oddycha ...
usunietenaprosbe
Gość

6 listopada 2014, o 07:42

Wlasnie, wkret w glowie a nie faktycznie uczulenie na ten lek. Dobrze wiesz ze nic Ci nie bdzie a tylko sie nakrecasz takim mysleniem.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

6 listopada 2014, o 10:16

Apriiil :lov: :lov:

Oj Ola, Ola :)
Co do refluksu, jeśli go masz to takie ściski, uciski, ból w klatce piersiowej i zgaga jest właściwie normą w refluksie ! :) Masz nerwicę, więc myślisz Bóg wie co ;) A ja Ci mogę zagwarantować, że to jest tylko albo AŻ refluks. Skoro masz stwierdzony to daj już spokój z rozkminianiem, bo tylko pogarsza twój stan.

Ale to też normalne, że masz problem z przełykaniem,bo się tego boisz. Ja, albo Maddie miałyśmy jazdy z oddychaniem, ale gdy tylko o tym zapomniałyśmy przeszło jak ręką odjął ! ;)

A co do tego, że boisz się, że jak coś się będzie działo to nie zareagujesz - oooj, zareagujesz! Ty nie masz zablokowanego racjonalnego myślenia :) Wszystko z Tobą ok :) A te objawy to nerwicowe. Ewentualnie możesz iśc do lekarza i się utwierdzić w przekonaniu , że to żadna alergia :)

I rób coś, rób, nie rozkminiaj :)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
April

6 listopada 2014, o 10:50

Ola a do Ciebie jak grochem o sciane :DD Wkrecasz sie dalej i coraz bardziej, sprobuj sie moze wkrecic w to, ze masz nerwice :DD
Aleksandranba23

6 listopada 2014, o 11:04

no ja wiem wlasnie, ze jak grochem o sciane bo ja sie czuje jak ułom własnie ( nikogo nie obrazajac) , ze kazdy mi mowi, ze to nerwica a ja i tak swoje.. czuje sie jak bym juz zwariowala.. i musze no zrobic te ekg i testy na alergie i tak mam przeisane zeby zrobic, ale dopiero za 2 tygodnie jak przestane brac leki od oskrzeli, i do tego czasu boje sie brac leki od refluksu.. po prostu katastrofa :D
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

6 listopada 2014, o 11:06

No katastrofa :D
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
April

6 listopada 2014, o 11:09

Prawdziwa katastrofa :DD Zrob te badania i przestan sie nakrecac ;)
ODPOWIEDZ