Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

2 czerwca 2014, o 21:55

Ja już nie ogarniam - tak mnie złapał depresyjny stan, że masakra. Znowu nie chcę jutra, znowu nie chcę nic. Włączyła mi się prawie 100% obcość, czuje się taka samotna i wg.

Tak, tak, spieprzcie mnie :buu:
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Victor
Administrator

3 czerwca 2014, o 05:28

Dajna tak jak mr dedek wyjaśnił, nie ma w tym nic dziwnego, ze przy ataku paniki wzrasta poczucie odrealnienia, w końcu atak paniki to skumulowane emocje.

Nierealna zobacz na to wszystko co masz w podpisie :D
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

3 czerwca 2014, o 08:17

Ja jestem dziwolagiem bo u mnie nie zwrastalo dd podczas ataku paniki, ani przed ani po :)
To jest wszystko bujda!
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

3 czerwca 2014, o 09:28

Nie dziwalagiem tylko to potwierdza zasade ze w objawach nie ma schematow, jeden moze miec tak a drugi inaczej.
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

3 czerwca 2014, o 15:16

Ech, za dużo tych pytań z mojej strony ostatnio :P
Pytanie do tych, którzy mieli problemy z obrazami myślowymi. Czy kurczowo trzymały Was obrazy z przeszłości? :DD np. myśleliście o czymś z dzieciństwa i jak "wracaliście" z tych myśli do rzeczywistości to było.. dziwnie ? :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Mr.DD
Odważny i aktywny forumowicz

3 czerwca 2014, o 15:53

Trochę tak, co nie zmienia faktu ze dla mnie nie ma rzeczywistości :D . Ja bardziej odczuwam to jako lęk te obrazy nagle z dzieciństwa niż coś dziwnego, chociaż dziwnego też ze jak to ja tak o tym mysle teraz tak jakby to całe zycie moje było tak zaplanowane itd.

-- 3 czerwca 2014, o 15:53 --
Trochę tak, co nie zmienia faktu ze dla mnie nie ma rzeczywistości :D . Ja bardziej odczuwam to jako lęk te obrazy nagle z dzieciństwa niż coś dziwnego, chociaż dziwnego też ze jak to ja tak o tym mysle teraz tak jakby to całe zycie moje było tak zaplanowane itd.
Cier­pienie wy­maga więcej od­wa­gi niż śmierć.
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Direct
Zarejestrowany Użytkownik

3 czerwca 2014, o 20:44

Kurde to mam lipne ciągle, z tym ze jest w sumie ok jak sie czyms zajme a jak mam chwile wolną to mam taki okropny stan ze masakra,, nawet nie wiem jak to opisac..

-- 3 czerwca 2014, o 20:44 --
czy mi to minie? jak zrobic zeby wreszcie było normalnie? bo ta non stop czyms sie zajmowac i nie miec czasu na siebie to nie ma szans tak zrobic..
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

3 czerwca 2014, o 20:44

Victor pisze:To nic dziwnego Direct, bo wracajac myslowo wracasz do analizy i uleganiu obawom, ze cos ci sie stanie, teraz pytanie co z tym zrobisz? :)
Wyzej juz to pisales
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Direct

6 czerwca 2014, o 22:17

Bylem w kinie.. i jak wyszedlem z tego kina to mam ogromne i okropne wrażenie ze jakby zostala moja część w tym kinie.. jak bym nie mogl sie odezwać od tamtego filmu.. masakra.. ma tak ktos? co zrobić? ?
Awatar użytkownika
Kamień

6 czerwca 2014, o 22:20

ja tak miałem. nic nie robić. co chcesz zrobić ? zajmij się czymś, nie rozkminiaj, TYPOWE W DD TRZYMANIE SIĘ KLIMATU FILMU BĄDZ ROZMOWY Z KIMŚ ITP.
Direct

6 czerwca 2014, o 22:49

Tylko ze ja to mam naprawde ostro intentyswnie.. nie pamiętam nic z poza kina dziś.. niby wiem jak wracalem do domu itd ale jak bym wgl tego nie pamietal.. i czuje sie jakby oderwany. jak by moj doch byl gdzie indziej..
Awatar użytkownika
Kamień

6 czerwca 2014, o 22:50

no bo odczucia dd są bardzo silne. ale nie groźne. tak może być uwierz mi na słowo : )
Awatar użytkownika
Mr.DD

6 czerwca 2014, o 23:00

Siema mam mam dwa pytania do Was

1. Dzisiaj sobie grałem na próbie z zespołem i sobie myślałem o dd nagle, pomyślałem sobie, że jak mam dd to mam spokój od emocji i nie muszę się męczyć i cierpieć jak dawniej, to jakieś szaleństwo przecież ja sie codziennie mecze a jednak cos mnie blokuje przed tym zeby tego nie miec, życie po prostu i mus radzenia sobie ze wszystkim a teraz mam na wszystko wyrabane, tylko moje irracjonalne leki sie licza co jest niby dla mnie lepsze niz realne problemy. Czuje ze zrobiłem sobie z nerwicy cos takiego ze mam problem, wiem ze nic mi to nie zrobi ale skupiam sie na tym ciagle wiec mam odpoczynek od zycia i przezywania realnych problemów, jak o tym pomyslałem to mnie poty za chwile oblały lęk itd. Co z tym zrobić ? :?
2. Też na próbie dzisiaj, nagle miałem dosłownie przez jakies 3 sekundy mocnego dejavu oczywiście przestraszyłem sie bardzo tego bo ujrzałem scene kompletnie nie wiem skad, ale wiem ze gdzies ja widziałem, we śnie może w życiu kiedyś była bardzo podobna sytuacja, a może za nim sie narodziłem takie mam przekminy i zawsze reaguje na to mocnym lekiem bo ida wkrety ze całe zycie to jest wymyslone i z góry zaplanowane i czasoprzestrzen to tylko taki wymysł umysłów, a ze czasu i miejsca nie czuje tym bardziej moge sie w to wkrecić, miał ktoś tak ?
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Victor
Administrator

6 czerwca 2014, o 23:13

W nic sie nie wkrecisz, dejavu i taki eobrazy s amozliwe, nie sa niebezpieczne, przy dd mialem tak bardzo czesto, jak przychodza, odejda, nic sie nie zmieni, w nic nie uwierzysz, to tylko stary lekowe obawy.

Co do pierwszego to nie pierwszy raz cos takiego czytam, bo DD zreszta ma odciazac, dlatego przychodzi...wiec w dd na wiele ma sie wyrabane, bo to odcina od roznych emocji, odczuwania itd.
Co z tym zrobic? przede wszystkim niech nie oblatuje cię lęk, bo masz swiadomosc bracie i nadal widzisz to ze to ci eodcina i masz wyrabane a nie powinienes miec, wiec psycha zdrowa jest jak nalezy ;)
Tutaj po prostu niestety jak zawsze wymagan jest dzialanie, jak nachodza cie takie mysli to odpowiadaj, ze jednak mimo dd i wywalenia na wiele spraw krok po kroku bede zycie ukladal, bo wole odczuwac stres i brac na klate rozne wyzwania niz zagrzebywac sie w dd.
Tu sie nic samo nie zmieni ze staniesz sie niezdolny bo dd...bo dd nie hamuje wolnej woli bracie :) Masz wybor i to wlasnie ldatego nazywa sie to tylko aburzeniem ;)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Mr.DD

6 czerwca 2014, o 23:17

Ok dzięki za odpowiedź :) Postaram się tego trzymać i tak mam co raz wiecej lepszych dni, moze dd nie maleje ale leków nie ma czasem i stanów depresyjnych.
Dzięki za część drugą DivoVica :D
ODPOWIEDZ