Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Divin
Administrator

22 maja 2014, o 00:39

Jeżeli nie ma się jeszcze wypracowanego dystansu do wiedzy to tak. Ja sam pamiętam jak mnie wiele objawów które wyczytałem z forum powkręcały. Więc po prostu potrzeba czasu na nie branie tego do siebie. Pamiętaj, że dystans do informacji jest równie ważny jak do czekolowiek innego, chodzi o dystans ogółem. Więc nie bierz wszystkiego do siebie, nie wszystko Cię dotyczy a tylko niepotrzebnie zaprzątasz sobie tym głowę. Więc staraj się brać ze wszystkiego swoje "ziarenko" a nie całego "plonu" który Ci tylko zaśmieca umysł. ;)
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

22 maja 2014, o 10:26

Tak ;) Pamietam kilka razy jak np. na uczelni albo babka za szybko gadała, albo ja nie nadążyłam za tym co sie dzieje i mega lęk, mega DD mnie wtedy łapało ;)
Ale na spokojnie, mózg to przetrawi i będzie dobrze ;) trzeb poczekać chwilę :P
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Sasuke
Odważny i aktywny forumowicz

22 maja 2014, o 11:21

Dzięki , dzisiaj już się lepiej czuje nawet ten upał tak nie przeszkadza ;)Ale wczoraj jakoś doszedłem do wniosku ,że nie nadążam za światem , za nowościami , czy to od znajomych czy w ogóle i martwi mnie to ,albo dobija mnie ciężka muzyka , jak gdzieś leci .. Właśnie ja pamiętam ,że mówiłeś Divin o tym jak Ty też się nakręcałeś na jakieś sugestie :P I próbuje się uczyć dystansu ;) Ale wiecie co mnie w nocy wczoraj dopadło ? Już nie ważne ,że miałem zwiększone DD , ale strasznie dziwnie miałem w brzuchu , jakby się adrenalina wydzielała ,albo jakieś takie silne ,za silne podniecenie , na początku nawet fajnie ,ale potem zaczeło aż boleć ,że się wystraszyłem , tak cały się zacząłem napinać i masakra ;P Co to ? Lęk wolnopłynący ?
Albo
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

22 maja 2014, o 21:24

Też nie nadążam, jak ktos o czymś mówi to często jakbym nie ogarniała o czym ludzie mówią itd. I ostatnio częściej czuje bańkę , bo jakby byli Ci ludzie ale dzieliłaby mnie jakaś błona przez nich itd ;)

motyle w brzuchu? :DD
A moze po prostu wzdęcia lub jakiś nerwoból ? :) Ale wiadomo jedno -to nerwicowe :^
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

Who
Odburzony i pomocny użytkownik

22 maja 2014, o 23:18

wyzej kolega pytam o temperature, to ja nie czulem takze do konca jakby pogody, aury wiosennej czy ltniej. wszystko bylo jednakowe i takie samo. niby czulem cieplo ale nie do konca docieralo do mnie w pelni. tak samo rano wychodzac z domu byl fajny poranek letni a ja tego nie czulem.
Awatar użytkownika
Sasuke

23 maja 2014, o 12:38

Motyle w brzuchu Pati to ja mam od 3 lat ;) No chyba nerwicowe bo terapeutka mnie chce wysłać na usg brzucha i gadała o wrzodach , a ja tak wtf ?
Who wolałbym nie czuć niż czuć ten piekielny żar , strasznie męczące i wykańczające to jest , niby lepiej ,ale strasznie mi doskwiera upał ..
A właśnie tak z innej beczki macie tak ,że ciężko wam się mruga ? Takie dziwne uczucie takie ,dziwnie wam choćby powieki przeszkadzały xd Nie ma to w ogóle nic wspólnego z atakami paniki itp. tylko tak dziwnie przez chwilę się potem czuje :P
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 maja 2014, o 12:41

masz nudności, wymioty, zgagę ?
boli cię żołądek po jedzeniu, albo na czczo ? :)

tak, mam tak czasem :DD

Awatar użytkownika
Sasuke

23 maja 2014, o 13:15

Nie , nic z tych rzeczy , po prostu mnie tak w okolicach przepony naciąga tak spinam się :P

Nie masz ataków paniki w ten upał ,że sie dusisz ? i ciężko się oddycha ? Masakra 3 miesiące takiego upału , a ma być jeszcze cieplej .. wykończy mnie to ..
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 maja 2014, o 13:25

to jak na moje oko, wrzodów nie masz :) to nerwowe :))

nie, nie mam ataków, a duszności - miewam, ale np. dzisiaj ciężko mi zabrać takiego większego oddechu ;col

Awatar użytkownika
Sasuke

23 maja 2014, o 13:28

Bo wiesz jak to jest ? Takie choćby podniecenie zmieszane z adrenaliną straszne dziwne nawet przyjemne ,ale po czasie zaczyna boleć ze spięcia :P

W ogóle jakoś dziwnie się nakręcam na muzykę , jakieś ciężkie brzmienia mi przeszkadzają , a kiedyś je lubiłem, jakieś techno , trance , dubstep wprowadzają mnie w uczucie nie pokoju :/
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 maja 2014, o 13:30

więc może za bardzo się spinasz ? :)

spróbuj relaksacji :))

Awatar użytkownika
Sasuke

23 maja 2014, o 13:33

A co do tego drugiego jakie masz zdanie :d ?
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 maja 2014, o 13:35

może za cięzkie brzmienia, za dużo tych wszystkich dźwięków sprawia że się trochę denerwujesz, za dużo wszystkiego i mózg nie nadąża ?
no nie wiem :D Ja np. mam czasami jak słucham muzyki w aucie, albo w słuchawkach to DD jest większe :P bo się czuje jak w jakimś reportażu, filmie :DD

Awatar użytkownika
Sasuke

23 maja 2014, o 13:39

Oj Patka Patka dzięki ;D Ja już słuchawek dawno nie miałem na uszach jakoś tak się tego trochę boje jak zareaguje :D
A jak tam z twoim odburzaniem :D ?
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 maja 2014, o 20:02

Idzie w coraz lepszym kierunku :)
Mam taka nadzieje bynajmniej, ale dzisiaj mnie nsdzyly takie myśli ze co ja będę robic bez dd xd

ODPOWIEDZ