Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

19 marca 2014, o 10:04

Ten kask o ktorym piszesz i objawy jak scisk wokol oczu i glowi to jest objaw nerwicowy/lękowy dosc czesty, oczywiscie przy dd takze go mozna miec bo majac dd zwykle jednak mamy niepokój :) a czasem niepokoj to malo powiedziane :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
Mr.DD
Odważny i aktywny forumowicz

19 marca 2014, o 11:56

Tak mam. :P
Cier­pienie wy­maga więcej od­wa­gi niż śmierć.
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Awatar użytkownika
moniettaa
Zarejestrowany Użytkownik

19 marca 2014, o 15:46

a co to jest ta depresja psychotyczna?
A ten krótki postój, który nazywamy życiem i którym tak się strasznie martwimy, to nic innego jak tylko niewielka weekendowa odsiadka w pudle w porównaniu z tym, co przyjdzie wraz ze śmiercią..
Awatar użytkownika
Mr.DD
Odważny i aktywny forumowicz

19 marca 2014, o 16:05

Monietta nie pytaj, bo to i tak nie jest odpowiedź na żadne z Twoich pytań. ;)
Ja chciałem napisać tylko żeby ludzie wychodzili z domu i mieli dużo zajęcia, bo jak się siedzi za długo w domu i myśli to lęki pogłebiają się ale wracają jakieś stare, przykładowo ja 4 dzień leżę w łóżku bo mam grypę i teraz wyjście na dwór wydaje mi się hardcorowe, tak samo wróciło jakby trochę przerażenie poczuciem utraty tożsamości :P
Także ludki, dużo zajęcia.

PS. VICTOR ale żeś klatę wypiął :DD
Cier­pienie wy­maga więcej od­wa­gi niż śmierć.
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Awatar użytkownika
Darecky1970

20 marca 2014, o 06:31

Witam, mam pytanko. Czy uczucia uciekania podłogi (jakbym stał na bieżni) uczucie zapadania się i uniszenai można zaliczyć do dd???
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

20 marca 2014, o 08:33

tak, uczucie jak najbardziej lękowe :P
Awatar użytkownika
wawe

20 marca 2014, o 08:41

Jak patrze na płytki i na linie to takie dziwne uczucie...macie tak?
Awatar użytkownika
Darecky1970

20 marca 2014, o 09:04

Wawe ja mam jazdę z kafelkami w centrach handlowych. Jak na nie patrze to mam uczucie jakby wzrok tego nie ogarniał :shock: no i do chodzi wtedy niepewny chód
Awatar użytkownika
moniettaa

20 marca 2014, o 09:49

mr. DD no ja tez siedze w domu caly czas i wiem ze to tylko to pogarsza bo jak wyjde czasem to jest lepiej, ale co robic, czekam na porod i pewnie bede miec wiecej do roboty.
ale powiedz co to ta depresja?

-- 20 marca 2014, o 18:49 --
wszyscy dd mają po trawie a ja od czego mam, w zyciu nie paliłam nawet cygaretów...:/
A ten krótki postój, który nazywamy życiem i którym tak się strasznie martwimy, to nic innego jak tylko niewielka weekendowa odsiadka w pudle w porównaniu z tym, co przyjdzie wraz ze śmiercią..
Awatar użytkownika
Darecky1970

20 marca 2014, o 10:22

Monietta myślę że po porodzie to będziesz miała tyle zajęcia że zapomnisz o wszystkich dolegliwościach :D
Awatar użytkownika
ddd

20 marca 2014, o 10:37

Wszyscy maja to po trawie....? Widac monietta ze lubisz sie dolowac :) Poczytaj wpisy nowych osob bo ja jak odpisuje im i czytam to widze ze tak okolo 50% to sa nerwice, depresje a jesli ty po tym wszystkim co tu przeczytalas i co wiesz o sobie a przynajmniej powinnas wiedziec pytasz czemu masz dd to brak slow normalnie jest na twoj brak wyciagania wnioskow, a to o to chodzi aby wyciagac wnioski z informacji, ty nie wyciagasz ty stale sie tylko nakrecasz.
Masz nerwice...wiecznie sie boisz jak tylko jakis objaw przychodzi, nie probojesz przeciwstawic sie mysla lekowym i pytasz skad masz dd? Wlasnie stad :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
wawe

20 marca 2014, o 10:58

Darecky1970 - mam też tak hipermarket to porazka jak lubiało się tak pochodzic po takich sklepach to teraz ich unikam...
Awatar użytkownika
ddd

20 marca 2014, o 10:59

Wawa staraj sie jak najmniej unikac bro takich miejsc, unikanie nie jest dobrym pomyslem bo to jest jednak bylo nie bylo unik, czasem lepiej isc odczuc objawy, zle sie czuc ale jednak to przezyc :) Mowie zupelnie serio.
Co do lini to mialem tak albo jak patrzylem na firanki ze wzorkami to mi sie tez w glowie walilo cos ;p
Co do osuwajacej sie podlogi bo ktos na gorze pytal to takze moze byc w nerwicach ja akurat mialem uczucie bujania sie podloza albo zapadania.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
moniettaa

20 marca 2014, o 11:51

ja tam nie mam zadnych wzorków czy bujania ale ciągłe mysli egzystencjalne które przysłaniaja mi swiat i zycie..
ddd no nie wiem skad mam, jasne mam nerwice ale u mnie to sie wszytsko zaczelo od mysli egzystencjalnych w nocy po przbudzeniu, ogromny lek i dp i potem doszlo wszystko inne, agorafobia itp ale to bylo pare lat temu
watpie zeby ktos miał dp od mysli egzstencjalnych, te mysli dochodza w trakcie a nie są powodem
Awatar użytkownika
Darecky1970

20 marca 2014, o 12:13

Wawe jak pisze ddd nie unikaj! Ja tak na początku robiłem. Nawet nie szedłem do domu pieszo tylko taksówką, tak byłem nakręcony. Ale teraz mogę ci też doradzić żebyś dalej chodziła, chociaż na krótko ale nie uciekaj od tego :D Wiem że jest ciężko i nie sprawia to przyjemności ale nie wchodząc lub unikając pogarsza się Twoja sytuacja. Tak więc głowa do góry i spacer z kafelkami, haha :^
ODPOWIEDZ