Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Gość
hmm ja juz nie wiem co mi się dzieje, dd doszło mi sie miesiac temu, i raczej nie trwa ciagle, a teraz choć mam jakby dd, takie niby dd a jednak inne niż normalnie, czuję się bardziej sobą itd, a teraz zauważyłałam że przyszło mi takie zobojętnienie, niby we łbie panika lekka ale serce szybciej już nie bije, szybciej nie oddycha, jakby wszystko teraz przemiosło sie tylko do mózgu, choc i tak tak wyciszone, jakby mój mózg ignorował wszystko automatycznie.. i czy to progress czy katatonia? do tego wróciły dziś wieczorem takie 'obrazy' w wyobraźni, i chore moje mysli na tle religijnym znów, i o opętaniach tez.. budzi to we mnie panike zarazem nie robiąc fizycznych objawów, i psychicznie też jakoś tak dziwnie.. czy to jest normalne? :c i jeszcze poczucie pustosci w środku, jakby ze mnie duszek uleciał.. puscilam muzyke, to taka odległa jakby jest, niepokoi mnie to wszystko, zastanawiam sie czy rano jak wstanę bedę soba czy co się stanie, aczkolwiek niepokój tylko w umysle jakby, o ile to jeszcze mój umysl:/
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Sick kitten, opętanie też kiedyś przerabiałem 
A z tymi emocjami to może na początku wydają się słabiej odczuwalne, bo np. ja teraz jak oglądałem mecze Polaków na mistrzostwach to się tak podniecałem, że aż mi ciśnienie skakało
Niby mam DD a tu takie emocje 

A z tymi emocjami to może na początku wydają się słabiej odczuwalne, bo np. ja teraz jak oglądałem mecze Polaków na mistrzostwach to się tak podniecałem, że aż mi ciśnienie skakało

Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
-
- Gość
DD to jak się tego pozbyłes? ;c u mnie mysli robią sie coraz bardziej chore, ze zaczynam myślec że może faktycznie nie jestem jakimś diablatkiem czy coś.. bo czy to możliwe żeby normalnemu człowiekowi przychodziły do łba mysli najpierw o opętaniach potem chore myśli na tle religijnym? az się boje na te tematy mówić.. i jeszcze czasem jak zamkne oczy czy nawet nie to nagle jakbym widziała obraz Dżizasa czy coś jak wczoraj, to jest okropne, co jest ze mna nie tak x_X
akurat mecze polaków to chyba zmarłych z grobów budzą aż

-
- Gość
weronia pujde w lutym jak załatwie ten głupi urząd :c pytanie czy dobrego terapeute z moim pechem znajdę :c
-- 26 stycznia 2014, o 01:53 --
czy to normalne że po kłótni wraca zajebiste dd i chore myśli? czuję sie teraz tak okropnie, i wrócił i cholerny lęk przed marcem, bo wtedy zaczeły sie te moje chore mysli o opętaniach tak mocne że bałam sie wstać z podłogi bo bałam sie że nie jestem sobą i kogoś zajebię czy coś, to było okropne.. i teraz boje sie tego miesiaca :c
czy to normalne że po kłótni wraca zajebiste dd i chore myśli? czuję sie teraz tak okropnie, i wrócił i cholerny lęk przed marcem, bo wtedy zaczeły sie te moje chore mysli o opętaniach tak mocne że bałam sie wstać z podłogi bo bałam sie że nie jestem sobą i kogoś zajebię czy coś, to było okropne.. i teraz boje sie tego miesiaca :c
- Ciasteczko
- Administrator
sick_kitten pisze:weronia pujde w lutym jak załatwie ten głupi urząd :c pytanie czy dobrego terapeute z moim pechem znajdę :c
No wraca, bo obniżony nastrój jest niezłym zaproszeniem dla nerwicy. Nie ma w tym nic nienormalnego. A o opętaniach kiedyś już rozmawiałyśmy w chatboxie i chyba zgodziłaś się z tym, że to straszak i nic takiego Ci się nie może przytrafić. Pamiętaj też, że myśl to tylko myśl. Od myślli do czynu jest daleeeeka droga. Ja dzisiaj byłam w gościach i leżał przede mną nożyk do owoców i kiedy obierałam sobie jabłko przyszło mi do głowy, że mogłabym kogoś tym zaciukać, a jakoś spotkanie nie przerodziło się w krwawą jatkę.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Gość
tak pamiętam nasza rozmowe ale lęk przez 'rocznicą' pierwszego 'ataku myslowego' jest, ten pierwszy raz był tak okropny że jak mi ktoś coś mówi teraz o marcu to od razu alarm się we łbie włącza:/ i nie wiem co na to poradzić, zwłaszcza ze to było takie dziwne, pamiętam ze grałam sobie i nagle ta chora baaardzo mocna myśl że aż mi się chyba przed oczami rozmazywało i ryczałam przez telefon kumplowi ze strachu :c tak totalnie z niczego, przedtem tylko ataki fizyczne, a po tym jednym razie spokój aż do wakacji, kiedy to zaczeły powoli przychodzić mysli o zabijaniu się/kogoś i powoli spowrotem o opętaniach :/ gdyby jeszcze był powód, nie wiem, jakbym film w tej tematyce oglądneła czy miała cieżki dzień, a tak jak było ok i nigdy wcześniej nie mialam natrętch mysli, to nagle tak cięzko się nie dosukiwac przyczyny :/
heh nozykem do owoców to raczej krawą jatke ciężko było by zrobić, lepiej mieczem
a jeszcze co do dd to ok obniżony nastrój jak tak teraz myslę to fakt, logiczne. ale zdarza mi się tez np że wpada kumpel i jest spoko, wszystko fajnie, dużo gadam że gęba mi się nie zamyka, i tu nagle boooom! dd
jak się nie skupiam na dd i analizowaniu siebie to teoretycznie dziadostwo nie powinno przyjśc, a jednak przychodzi :S
heh nozykem do owoców to raczej krawą jatke ciężko było by zrobić, lepiej mieczem

a jeszcze co do dd to ok obniżony nastrój jak tak teraz myslę to fakt, logiczne. ale zdarza mi się tez np że wpada kumpel i jest spoko, wszystko fajnie, dużo gadam że gęba mi się nie zamyka, i tu nagle boooom! dd

- Ciasteczko
- Administrator
Rozumiem ten lęk. Jak teraz przypominam sobie swój pierwszy napad nerwicowy (kiedy nawet nie wiedziałam czym jest nerwica i zwyczajnie smacznie usiłowałam sobie spać jak normalny śmiertelnik w łóżku), to mnie przechodzą ciarki. Więc myśl o "rocznicy" tego zdarzenia na pewno mrozi krew w żyłach...ale przecież nikt nie powiedział, że musisz ją obchodzić?
Przecież już nie dostaniesz takiego napadu, możesz dostać dużo mniejszy, możesz nie mieć wcale, ale nigdy już nie będzie tak samo, bo już wiesz co to jest, więc napad nigdy przenigdy nie będzie miał nad Tobą takiej władzy, prawda?
A co do przyczyn, to nie musiało być ich tamtego konkretnego dnia. To był efekt czegoś co się nawarstwiało dużo dużo wcześniej i po prostu w pewnym momencie musiało rąbnąć.
Ale masz rację, lepiej mieczem, najlepiej w grze komputerowej!

A co do przyczyn, to nie musiało być ich tamtego konkretnego dnia. To był efekt czegoś co się nawarstwiało dużo dużo wcześniej i po prostu w pewnym momencie musiało rąbnąć.
Bo to są takie echa, stresu, nerwów. Sama piszesz, że ojciec nie daje Ci żyć nie raz, więc to musi z Ciebie jakoś wychodzić. To nie jest tak, że przyczyna musi leżeć w ostatnim dniu, czy godzinach. To siedzi w podświadomości. Nie ma co szukać przyczyn, tylko trzeba walczyć z objawami.sick_kitten pisze: a jeszcze co do dd to ok obniżony nastrój jak tak teraz myslę to fakt, logiczne. ale zdarza mi się tez np że wpada kumpel i jest spoko, wszystko fajnie, dużo gadam że gęba mi się nie zamyka, i tu nagle boooom! ddjak się nie skupiam na dd i analizowaniu siebie to teoretycznie dziadostwo nie powinno przyjśc, a jednak przychodzi :S
Jak to nie, a skrytobójstwo?sick_kitten pisze: heh nozykem do owoców to raczej krawą jatke ciężko było by zrobić, lepiej mieczem

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

- Mr.DD
Po prostu je olałem i powiedziałem sobie: że zawsze żyłem tak jak teraz wcześniej i wtedy jakoś mi to nie przeszkadzało więc czemu ma przeszkadzać teraz ? i wysłałem je na drzewo no i przeszłysick_kitten pisze:DD to jak się tego pozbyłes? ;c u mnie mysli robią sie coraz bardziej chore, ze zaczynam myślec że może faktycznie nie jestem jakimś diablatkiem czy coś.. bo czy to możliwe żeby normalnemu człowiekowi przychodziły do łba mysli najpierw o opętaniach potem chore myśli na tle religijnym? az się boje na te tematy mówić.. i jeszcze czasem jak zamkne oczy czy nawet nie to nagle jakbym widziała obraz Dżizasa czy coś jak wczoraj, to jest okropne, co jest ze mna nie tak x_X

Czasem wracają ale nie dotyczą Boga, opętań tylko jak to że żyję itd.
Pamiętam jak najbardziej bałem się opętania jak miałem myśli żeby kogoś zabić, wyobraź sobie że w pewnym momencie byłem tak zdesperowany i prawie pewny opętania na początku DD że chciałem iść do księdza który uczy w szkole i powiedzieć żę jestem opętany

Teraz mam dobre jajo z tego.
Także głowa do góry, te myśli są chwilowe, jak Ci się znudzą to już nie przyjdą
-
- Gość
Ciasteczko niby wiem, większa świadomość i wgl, staram sie o tym nie mysleć, ale okropny lęk jest że moge mieć takie deja vu albo że moze być nawet gorzej :s no i skoro bez przyczyn jebło to też strach ze znów może być wszystko ok, wszystko zajebiście, i nagle jeeeb!:s
hmm ale jak się przyczyn nie zliwdiuje to objawy wciąż bedą wracać imo :s w sumie tak jak pisałysmy o tym w nocy :c
aa to też, choć lepiej hidden blade niż nożyk do owoców xD w sumie teraz bedzie nowa gra z klimatow władcy pierścieni i bedzie pseudoaragorn assassin btw hah
a miecze moja nowa znajoma która jest kowalem crafci xD więc bałabym sie do niej do domu teraz iść jak mam te głupie myśli o zabijaniu 
DD a miałeś przy tym fizyczne objawy, np walące na całego serce, pogorszony wzrok, uczucie 'zmęczenia' w rękach? bo mi jak te głupie mysli przychodzą to mam jeszcze takie fizyczne efekty i sie troche nakręcam bo jest przez to ta wątpliwość :/ choć nie jest już tak megamega źle jak było jeszcze miesiac temu ae strach ze to znów niespodziewanie wróci >.< hah to wiesz własnie też ciągle mi myśl taka chodzi po łbie zeby do księdza iśc, bo na ciało można zrobić badania, a jak sprawdzić czy wciąż sie ma duszę itd
od roku przychodzą i jeszcze im się nie znudziło
głupie mysli idźcie sobie!

hmm ale jak się przyczyn nie zliwdiuje to objawy wciąż bedą wracać imo :s w sumie tak jak pisałysmy o tym w nocy :c
aa to też, choć lepiej hidden blade niż nożyk do owoców xD w sumie teraz bedzie nowa gra z klimatow władcy pierścieni i bedzie pseudoaragorn assassin btw hah

DD a miałeś przy tym fizyczne objawy, np walące na całego serce, pogorszony wzrok, uczucie 'zmęczenia' w rękach? bo mi jak te głupie mysli przychodzą to mam jeszcze takie fizyczne efekty i sie troche nakręcam bo jest przez to ta wątpliwość :/ choć nie jest już tak megamega źle jak było jeszcze miesiac temu ae strach ze to znów niespodziewanie wróci >.< hah to wiesz własnie też ciągle mi myśl taka chodzi po łbie zeby do księdza iśc, bo na ciało można zrobić badania, a jak sprawdzić czy wciąż sie ma duszę itd

od roku przychodzą i jeszcze im się nie znudziło

głupie mysli idźcie sobie!

- Mr.DD
Powiem Ci że u mnie ta myśl wzbudzała lęk na długo przed DD, więc mozna powiedzieć że takie epizody nerwicowe się u mnie pojawiały, czasem jak obejrzałem jakiś film czy była jakaś gadka własnie w tej tematyce to nie mogłem usnąć bo się bałem.
No i zawsze dochodziły do tego fizyczne objawy, głównie właśnie szybkie bicie serca.
No i zawsze dochodziły do tego fizyczne objawy, głównie właśnie szybkie bicie serca.
-
- Gość
to u mnie też tak te mysli przez dd i unikałam wszystkiego w tych tematach.. to jak miałeś fizyczne objawy to może to u mnie też nie supernaturale tylko mysli x_X ale już nie wiem, własnie teraz sie dziwnie czuję, jak nie ja, jakby mnie coś 'przejmowało', moje ręce, boję się tego, boję się że może to to jednak to co sie boję czy coś @__@ a jeszcze niepokoi mnie fakt że fizycznie jestem spokojna, to nie est jakby norlne przy trych myślach..
-
- Ex-administrator i do tego odburzony
Tak Rabaha to może się zdarzyć, i jest to bodajże hiperwentylacja 

With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
- Rabaha22
- Zarejestrowany Użytkownik
nie wiem czy sobie wkrecam czy co ale wlasnie biore monohydrat kreatyny bo cwicze i czesto zdarza mi sie po niej wlasnie takie uczucie ale to niemozliwe zeby spowodowane bylo odzywka chyba podswiadomie czegos sie obawiam w zwiazku z tym...