Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
vitaminac
Zarejestrowany Użytkownik

14 listopada 2013, o 13:13

No dobra to jeszcze jedno pytanie mam ( przepraszam że tak hipochondrycznie, ale nie mam kogo o to zapytać)

a czy zdarzają Wam się takie spadki ciśnienia ( mam tak np. od 3 dni ) 80/50 , 90/ 50 , do tego potworny światłowstręt - nawet w pomieszczeniu siedzę w okularach.

Prócz tego wiadomo, pakiet standard: zawroty głowy, nogi jak z waty ;)

Ale pytam o te spadki ciśnienia ze światłowstrętem?

i przychodzi ta zaraza i mówi : Nie to nie ja nerwica ;) ;sss
http://vitaminac.flog.pl/ moja odskocznia :)

http://znerwica.blogspot.com/

Czego Jaś się nauczył, tego Jan się może oduczyć.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

14 listopada 2013, o 13:17

Swiatlowstret mialem, mrozylem oczy albo schylalem glowe, co do spadkow cisnienia to zalezy, bo jak mialem faze na skoki pulsu to zwykle mialem duze, ale jak mi faza przeszla to i potrafilem miec za niskie. Wlasnie takie 90/50 ale szczerze to ostatnio zmierzylem i tez takie mialem. Moja dziewczyna w sumie tez takie miewa co jakis czas a nie ma problemow ze zdrowiem. takie cisnienie moze byc i bez nerwic itp. I to nie jest jakies zle cisnienie choc u niektorych moze powodowac sennosc itp
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Direct

14 listopada 2013, o 13:28

Hejka :) a wiec. Ja watpie co do noektorych objawow :)

1. Mam takie cos dziwne ze np. dzis patrze na swoj stope i przypomnialo mi sie moje dziecinstwo. jestem sobie z dziewczyna a ru nagle slajdy w wyobrazni przypominajace dziecinstwo. i do tego taki stan. z dziecinstwa. i tak pustka z lekiem i tym stanem. ze przeszedl na teraz mi ten stan ale taki ograniczony bo wtedy bylem taki ograniczony(nie wiedzialem co yo swiat itp..)

2. Czasem mam takie cos ze gdy jestem z kims. i wracam potem do domu. to jakby wchodze w swiat tej drugiej osoby. i czuje sie znowu tak dziwnie. Co to moze byc?(ps. juz tak mialem kiedys 2razy. gdy zerwalem z moja panna byla to weszlem tak w jej swiat i byl taki "zesrany" i czulem sie z tym strasznie dziwnie)
Awatar użytkownika
Avenger
Odważny i aktywny forumowicz

14 listopada 2013, o 14:20

co do 1. obrazy-myslowe-t3520.html

2. może masz zdolnosci paranormalne ? bo ja juz nie wiem

Heh co to może byc... Twoja wyobraźna. A masz tą nerwice aktywna i we wszystko sie wczuwasz i rozmyslasz. Chyba wiem o co Ci chodzi, znasz dobrze jakas osobe, wiesz mniej wiecej jak wyglada jej zycie itp. i tak jakby w swojej wyobrazni tworzysz obraz zycia tej osoby, jak miałem panne i dużo o niej myslalem to tez czasem sie przenosiłem jakby w jej życie, chciałem sobie wyobrazic jak wyglada jej codziennosc. Ale tak naprawde te obrazy sa bledne bo patrzysz nadal przez pryzmat swoich odczuc i emocji, wiec mysle ze to normalne zjawisko jak o kims duzo myslisz i jestes ciekawy tej osoby. Wyobraznie jako ludzie mamy potężną...

Ty chyba Direct czekasz aż ktoś Ci w końcu napisze - tak, masz schiza...

Ja Ci powiem, że mnie to już mało różne akcje dziwią bo jestem strasznym marzycielem i miałem zawsze "ciekawą" wyobraźnie o życiu i juz rożnorakie rozkminy sobie w glowce stwarzałem, zbyt czesto bywałem "w swoim swiecie", jak dostalem natretów myslowych to mi to przytłumiły i w koncu spoważniałem. Chociaz czasem brakuje mi tamtej głowy bo się cieszyłem dosłownie ze wszystkiego :)

Człowiek dorasta i trzeba wychodzić z tego fajnego świata róznych imaginacji do dorosłego juz życia, taka kolej rzeczy. Takze Direct życze Ci zebys się juz ogarnal i przeszedl przez to wszystko jak mężczyzna :)
Where is my mind?
Awatar użytkownika
Rabaha22

14 listopada 2013, o 15:49

ja mam np tak czasami ze jak polykam sline to staje mi w przelyku i nie moge jej przelknac dalej taka jak by blokada i to takie uczucie jak bym sie dusil musze cofnac ta sline i wtedy drugi raz przelknac mieliscie tak czy tez to moze byc od nerwow?
Direct

14 listopada 2013, o 16:02

Nie pocieszyles mnie z tym 2. Prosze o jeszcze wytlunaczenie :(
Wojciech

14 listopada 2013, o 16:13

oj direct direct, tak sie nakrecasz ze juz nie myslisz logicznie. Przeczytaj raz jeszcze to co napisal avenger i potem jeszcze raz az do skutku :)
Tu nie ma co tlumaczy, masz silna nerwice i byle odczucie od razu interpretujesz jako bog wie co. Nie wczuwaj sie tak w te objawy to tez nie bedziesz mial tak ze wszyskto jest dziwne. Bo przy dd wszystko moze byc dziwne.
Ty stale pytasz prawie o to samo aby upewniac sie czy to nie schiz a to nie o to chodzi. tylko o to aby przestac analizowac i rozkminiac. To nie jest schiz ani nic dziwnego, to nerwica.
Po prostu musisz troche zaczac starac sie to naprawde zlewac i zmniejszac to dociekanie bo troche przesadzasz i przez to nerwica cie bedzie dobijala. Codziennie masz pytanie o to czy to czy tamto normalne a pytasz o to samo. A tu kazdy takie objawy mial badz ma i to nie jest nic dziwnego. Skumaj to w koncu i uwierz w to. Bo to droga do poprawy.
Tutaj nikt nie ma cie pocieszac tylko pisac prawde, wiez bierz sie do roboty w koncu :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Direct

15 listopada 2013, o 14:33

ok :) Biore sie juz za siebie od miesiąca ;p Wyczytalem teraz ze to moze byc silna empatia po prostu ;p

-- 15 listopada 2013, o 15:33 --
Ok jeszcze jedno :) Kiedys moja pasją było NLP. Teraz gdy nawet o tym pomysle to czuje sie źle. Pamiętam ze gdy pisalem cele to dostałem pierwszego ataku panikii. Jak to jest? że teraz wydaje mi sie to takie dziwne i wgl skomplikowane. ogolnie wszystko mi siee takie wydaje skomplikowane. takie dziwne i skomplikowane..
Awatar użytkownika
ddd

15 listopada 2013, o 14:35

no takie objawy sa w nerwicy dlatego tak ci sie wydaje :) po prostu tak jest i w sumie tyle.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Direct

15 listopada 2013, o 15:58

Tak kurde wszystko jest takie bez sensu. Takie bez emocji. Takie obojętne.. że gdybym mógł to płakałbym non stop.. ale czasem to nawetm to mi sie nie chce. czy to sa takie mysli lekowe(z tym ze wszystko takie dziwne sie wydaje)? i depresyjne(bez sensu, bez sczescia, jak bym był w jakiejs klatce)?

-- 15 listopada 2013, o 16:58 --
HEHE.. Patrze na objawy schizofreni i sobie myśle "kuzwa przeciez ja tego nie mam" a tu drugi głosik.. "na pewno?;>" i kuzde znowu. czy tylko mi sie tak wydaje ze tego nie mam xd
Awatar użytkownika
ddd

15 listopada 2013, o 16:07

Wiec wylacz i nie czytaj juz o tych objawach schizofrenii bo to ci tylko szkodzi. A wyzej te objawy co wymieniles to tak to od zaburzeni lekowych. Tez takie mialem.
(muzyka - my słowianie)

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

15 listopada 2013, o 16:32

Moga być takie objawy, że... mam poczucie ciągłego Deja Vu. np. Siedze z dziewczyną na kanapie, za chwilkę robimy coś innego a ja mam obraz w głowie jakbyśmy dalej siedzieli na kanapie i takie uczucia z tym związane, nie to, że nas na niej widze ale takie coś ŻE TO BYŁO i jakby TERAZ dalej się działo... Często tak mam.

TAK JAKBYM WIDZIAŁ SIEBIE ALBO NAS Z BOKU A NIE TU I TEREAZ, WIDZE JAKBY CZYNNOŚCI KTÓRE WYKONYWAŁEM PRZED CHWILKĄ.
matylda

15 listopada 2013, o 16:34

Ja takie widzenie z boku miewalam w stosunku do siebie, bo akurat nie mialem wtedy chlopaka ;p cos robilam i potem widzialam to jakby z boku w wyibrazni bo realnie przeciez tego nie widzisz, tyllo bardziej sie to mozna powiedziec odczuwa.
Direct

15 listopada 2013, o 16:36

Jeszcze coś.. Gdy byłem dzieckiem( w sumie nadal mam troche tak) że mam strasznie bujna wyobraźnie. Gdy byłem dzieckiem. to lubiałem sie bawic np kredkami albo zwykłymi kulkami. gadałem do nich :p Bawiłem sie w DBZ np. Albo mam takie cos ze jak gram w gry strategiczne to sobie wyobrazam ze jest tam kilku gosci nie do zabicia. wgl.. Czy to normalne?
Awatar użytkownika
ddd

15 listopada 2013, o 16:38

Direct pisze:Jeszcze coś.. Gdy byłem dzieckiem( w sumie nadal mam troche tak) że mam strasznie bujna wyobraźnie. Gdy byłem dzieckiem. to lubiałem sie bawic np kredkami albo zwykłymi kulkami. gadałem do nich :p Bawiłem sie w DBZ np. Albo mam takie cos ze jak gram w gry strategiczne to sobie wyobrazam ze jest tam kilku gosci nie do zabicia. wgl.. Czy to normalne?
oczywiscie ze tak...a kto sie tak nie bawil jak byl dzieckiem i kto sobie czegos nie wyobrazal dla przyjemnosci, to co teraz wyobraznia to schiz wedlug ciebie? ;) jesli tak to jestes w grubym bledzie. chlopie idz w cos pograj i skoncz z ta schiza ;p
(muzyka - my słowianie)

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ