Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

6 lipca 2013, o 14:07

A co, masz kompleksy i depresję z powodu bycia samemu ? Dziewczyny w gimnazjum albo podstawówce się z Ciebie śmiały, mówiły Ci, że jesteś brzydki - a sam wpadałeś w szał z zazdrości jak widziałeś na ulicy kolegę z świetną laską (wybaczcie kolokwializm) ?
haha nie aż tak źle nie jest po prostu problem tkwi w czymś innym wiem w czym i staram się to zmienić ;) nawet dzięki problemom nerwicy itd poznałem wspaniałą i dojrzałą dziewczynę która tez ma problemy miała przejścia z amfetaminą i tez jej trochę narobiło wpadła w złe towarzystwo jak ja :) jest bardziej pesymistyczną osobą i ma mało wiary w siebie i się nie docenia ale powiem Ci że zmusza mnie to do optymizmu i przynajmniej mam się kim zająć bo skupiam się na niej bo chcę jej pomóc i pomaga mi to nie skupiać się całkowicie na tym jak ja się czuję a ja już nie pamiętam jak to było normalnie mam dd i różne objawy ale tak jakby były od zawsze i często niektórych już nie zauważam wiesz nie widzę często różnicy ;) Ale nie skupiam się całkowicie na tej dziewczynie wręcz staramy się pracować nad nią i nade mną :)
Będziesz żyć wtedy normalnie - tak po prostu normalnie, jak wszyscy ludzie - z tą jedną różnicą, że będziesz cholerny dojrzałym i silnym człowiekiem, który będzie potrafił pomóc innym, który będzie miał cele i je realizował.
Hmmm.. dojrzały byłem zawsze bo dużo chorowałem i musiałem szybciej dojrzeć niż inni rówieśnicy musiałem więcej rozumieć ;) Ale wyszło mi to na dobre bo potrafię więcej dostrzec jako człowiek wrażliwy i dojrzały :) Z tą siła jest różnie muszę nad nią popracować bo ja przez swoje przejścia też stałem się trochę realistą pesymistą ale trzeba to zmienić :)
Ludzie, który nie mieli w życiu trudnych doświadczeń - nie potrafią walczyć - tym samym nie potrafią realizować swoich celów z taką siłą i wytrwałością, jaką mamy my.
Z tym się całkowicie zgadzam :)

Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
hope1212
Odburzony i pomocny użytkownik

11 lipca 2013, o 13:07

Ja czasem mam tak, że myślę iż znajduję się w jakiejś grze komputerowej;) Jak powiedzmy w Simsach. Taka sama grafika:) Najlepsze, że ćwiczenia umysłu dużo dają i kiedy się wkręce to szybko umiem się "wykręcić":D Ostatnio nawet przy myciu zębów mój umysł "wypłynął" z mojego ciała:) To już nawet zaczyna śmieszyć.
painforever
Zarejestrowany Użytkownik

13 lipca 2013, o 09:19

Ja mam już od grudnia.. tak to będzie jakieś 7 miesięcy prawie.
Na początku było strasznie. Geneza mojego dd to było ''czy to serio jest prawdziwe? co jeśli nie..''
Dużo lęków, płaczu, czasem dp.
Generalnie było okropnie, myślałam, że z tego nie wyjdę.
Teraz mam na to wyjebane. Nawet tą myślą się nie przejmuję choć jest gdzieś z boku.
Czas leczy rany! ;) Uszy do góry wszystkim, będzie lepiej. ;ok
Lipski
Ex-administrator i do tego odburzony

12 sierpnia 2013, o 14:56

Niestety znowu muszę zapytać o "normalność", dwóch objawów przy DD. Czy mieliście może tak, że przed snem, czuliście jakby wasz mózg sam pracował, sam sobie o czymś myślał? Są to takie jakby natrętne myśli, ale nie potrafię odpowiedzieć o czym one były.
I jeszcze drugi posrany objaw. Muszę czasami dotknąć np. czoła bo czuję jakby otępienie, albo podtrzymać głowę ręką, bo wydaje się jakaś taka, ciężka, może to przez to że ciągle mam spięte mięśnie karku...

Wiem że nie powinienem tak tego analizować, ale na moim etapie, raczej pytam już przez pryzmat ciekawości, nie lęku. ;)

Pozdrawiam.
With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself

Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Awatar użytkownika
patibell

12 sierpnia 2013, o 15:23

Lipski mogę podpisać się pod twoimi objawami, otępienie i uczucie ciężkiej głowy często mi towarzyszy. Na początku ciężko było to ogarnąć teraz pełen luz . Dlatego nie analizuj a wyluzuj :D
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

12 sierpnia 2013, o 15:53

Z tym mysleniem to nie wiem, choc natretow to mialem pelno a przed zasnieciem jak juz lezalem to mnostwo a nie pelno bo po prostu niczym nie bylem zajety i MUSIALEm analizowac :p natomiast wrazenie ciezkiej glowy TAK i jeszcze 100 razy tak dla tego objawu. Potrafilem siedziec i trzymac reka glowe bo mialem ja ciezka i otepiala, jan ni etrzymalem to leciala mi do tylu
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Lipski

12 sierpnia 2013, o 16:16

No właśnie to myślenie najbardziej mnie zastanawia, bo wszystko inne zgadza mi się w 100% z DD. Może to zwykłe natręty, tylko odczuwam je tak dziwnie bo zaczynam zasypiać...cholera wie. Ale dzięki za odpowiedź. ; )
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself

Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Awatar użytkownika
ddd

12 sierpnia 2013, o 16:30

No tak kolego ale to zawsze cos jest co sie nie zgadza i na tym opieramy swoje waty. Ja tez mialem chyba w sumie z 6 takich dziwnych objawow ktore mi nie pasowaly do ogolo. Jednym z nich bylo np zawracanie muzyki w glowie i niektorych natretow. To bylo dla mnie takie dziwne i nie tak czesto spotykane. Tak po prostu juz jest. Jesli to jest okres przed samym zasypianiem to wcale nad tym nie glowkoj bo przed samym zasypianiem to rozne dziwne rzeczy sie dzieja a czlowiek sie zbyt skupia nad tym - zlekniony czlowiek.
Paraliz senny wystepuje, nagle pojawianie sie obrazow i dziwnych mysli nie wiadomo skad itp. Takie akcje akurat tez przerabialem
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Lipski

12 sierpnia 2013, o 18:54

No mam nadzieje że to o niczym poważnym nie świadczy. Człowiek głupi i nerwowy to już boi. W dodatku ostatnie 3 dni mam strasznie kiepskie, no ale trzeba wytrzymać. Jeszcze raz dzięki za informację.
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself

Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Awatar użytkownika
Rabaha22

13 sierpnia 2013, o 23:55

ja nie czuje wlasnego ciala, wydaje mi sie ze rece, nogi nie sa moje, jak wykonuje ruch rekoma czy tez nogami to czuje sie jak ja bym tego nie robil i powoduje to we mnie duzy lek, to chyba najgorsze co moze byc
Lipski

14 sierpnia 2013, o 00:31

Na pewno nie jest to przyjemne stary, ale uwierz mi że są gorszę jazdy ;D Choć wiadomo że dla każdego z nas, nasze objawy są najstraszniejsze, bo nikt inny ich za nas nie przeżywa.
Spróbuj się tego nie bać, od kiedy przeciwstawiam się swoim irracjonalnym lękom, niektóre objawy są zdecydowanie mniej wkurzające.
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself

Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Awatar użytkownika
kearav

16 sierpnia 2013, o 22:31

Apropo odczuć DD, to powiem wam że ostatnio ich nie mam wogole. A wiecie dlaczego?! chce sie pochwalić
Poznałem kobiete... to nie pierwsza ale mam nadzieje ze ostatnia.
Ona świata poza mną nie widzi...
Ja też Świata poza nią nie widzę! DOSŁOWNIE! a jeśli świata poza nią nie widze to i DD też nie widze :D

Miłość... jedno z najlepszych lekrstw tych czasów... lek na wszystko :)
Awatar użytkownika
ddd

16 sierpnia 2013, o 22:37

To super kearav gratki :) a co do milosci, masz mega zajete mysli i ot cala filozofia ;P podczas poznawania panny mozg jest tak zajety tym nowym emocjonalnym przezyciem ze zapomina o problemach :)
(muzyka - my słowianie)

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
kowal010

17 sierpnia 2013, o 12:26

Witam Panowie :)
Tak długo nie zaglądałem na to forum, bo czułem się dużo lepiej niż na początku, 10 sierpnia pojechałem na wieś na imprezkę rodzinną, no i 14 sierpnia dokładnie rozmawiam jakby nigdy nic z mamą, a tutaj wszystko nagle widzę płasko, dosłownie płasko, nie do opisania uczucie, wystraszyłem się jak nie wiem, poszedłem się przejść i niby było dobrze. Ale później zauważyłem, że mam takie natrętne myśli , nie typu np. jak to możliwe, że ruszam rękoma, tylko po prostu mózg wyobraża sobie to, co będzie, o czymś pomyśle, ktoś mi o czymś powie, to od razu w głowie automatycznie pokazuje mi co będzie. Nie do opisania kompletnie, ale kurde teraz strasznie się tego boje, bo nie wiem czy to napewno DD. No i ten cholerny obraz, czasami na coś patrze i nagle BUM, wszystko jakieś płaskie, od razu serce wali jak młot i nie wiem co robić. No i mam straszne odczucie takiego jakby znieczulenia całego ciała, nie czuje go po prostu, oczywiście odrealnienie też jest cholerne. Miał ktoś jakoś podobnie z tymi myślami i ogólnie ?

No i z zasypianiem też jest ciężko, od razu jak zamknę oczy pojawiają mi się jakieś obrazki w głowie, albo leci muzyka, samoistnie, choć jak chcę idzie to opanować.
Awatar użytkownika
ddd

17 sierpnia 2013, o 12:36

Hmm a czytales temat glowny o derealizacji? depersonalizacja-i-derealizacja-krotko-o-nich-t7.html przeczytaj jakie objawy wystepuja w dd. Dokladnie takie same objawy mialem. Temat swiezy innego kolegi tu na forum odstawienie-marihuany-po-6-latach-t3213.html objawy identyczne. Jak i u kazdego objawy derealizacji sa takie same, po prostu czasem u jednych nie wystepuje to czy tamto a u innych znowu co innego. To nie zmienia faktu ze to nadal derealizacja i depersonalizacja.
Powiem ci tak jak chcesz to pokonac to dowiedz sie dokladnie czym jest derealizacja co tu jest mozliwe, potem przestan sobie doszukliwac czegos innego, zaakceptuje to ze masz teraz taki problem i jak przyjdzie jakis objaw to nie panikuj od razu tylko go przeczekaj, bo bez panikowania objaw znika i nic wiecej sie nie dzieje.
Wiec ogolnie to wszyscy mieli i maja z dd takie mysli i ogolnie takie objawy. Nie miej co do tego watpliwosci i jak przeczytasz kilka postow innych osob przekonasz sie ze tak jest.
(muzyka - my słowianie)

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ