Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątek Petysany13
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wyłącz internet
-
Czytałam kiedyś post o objawach zespołu lęku uogólnionego ale przez moje problemy z pamięcią już nie pamiętam czy było tam napisane że duszności w nerwicy polegają na tym że ma się uczucie jakby coś stało na przeszkodzie w gardle i nosie
-
Petysana13 pisze: ↑11 maja 2023, o 23:42Czytałam kiedyś post o objawach zespołu lęku uogólnionego ale przez moje problemy z pamięcią już nie pamiętam czy było tam napisane że duszności w nerwicy polegają na tym że ma się uczucie jakby coś stało na przeszkodzie w gardle i nosie
Dlatego jest dział https://www.zaburzeni.pl/nerwica-objaw ... t3492.html.
Ja tam sobie zaglądam, bo nikt nie spamięta wszystkich objawów nerwicy. I tak, zdarzają się takie „przytykania oddechu”.
-
Jednym z moich objawów jest "fantazjowanie", najczęściej romantyczne (ale nie erotyczne). Sprawia mi to przyjemność, ale ostatnio prawie wcale tego nie robię przez mój inny objaw, którym jest "wrażenie bycia obserwowaną i że ktoś zna moje myśli, wiem że to nieprawda ale nie potrafię przestać w to wierzyć/obawiać się tego", gdy chcę przystąpić do fantazjowania o danej osobie to włącza mi się myślenie że ta osoba wie że myślę o niej w miłosny sposób czytając mi w myślach i sobie tego nie życzy, ma to też związek z moim kompleksem niższości i niskim poczuciem własnej wartości, że kto by chciał żeby taka nieatrakcyjna (fizycznie i osobowościowo) osoba sobie wyobrażała miłosne sceny na jego temat...
-
Czy ktoś z was ma problemy z oddychaniem spowodowane flegmą, która pochodzi od refluksu, a on z kolei bierze się z nerwicy lękowej/zespołu lęku uogólnionego? Ja podejrzewam że moje problemy z oddychaniem biorą się z nerwicy, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie biorą się one czasem od flegmy
-
Objawy są od tego że zgubilas się w internecie i powinnaś go wyłączyc 

-
Czy ktoś z was ma uzębienie w tragicznym stanie przez depresję? W tym sensie że przez długi czas z powodu depresji nie mieliście siły by myć zęby. Ja mam ten problem i chciałabym wiedzieć czy nie jestem w nim sama. Jeśli też macie ten problem, to w jakim stanie są wasze zęby? Moje zęby są żółte z białymi plamkami, plus jedynka i dwójka się skruszyły, nie całe, ale w połowie. Bardzo się tego wstydzę i jest to mój wielki kompleks...
-
Mycie zębów nie wynika z depresji tylko z lenistwa. Zawsze masz wybór.
-
Dla mnie to masz paranoję i szukasz dziury w całym i chcesz magicznej odpowiedzi.
-
KubaKubaKubanczyk pisze: ↑14 maja 2023, o 14:52Dla mnie to masz paranoję i szukasz dziury w całym i chcesz magicznej odpowiedzi.
-
Byłam wczoraj u psycholożki i poleciła mi ona m.in. prowadzić taki dziennik/harmonogram tego co robiłam w ciągu dnia i jak się z tym czułam, poleciła mi małymi kroczkami wdrażać nowe rzeczy, oto moje pierwsze wpisy, czy to wygląda ok i w ogóle dobrze to robię? "15.05, 20:18 - 15-minutowy spacer: nie czułam przyjemności ze spaceru, podczas spacerowania poczułam zapachy które przypomniały mi dzieciństwo, czułam się obserwowana przez ludzi, mijałam 2 ludzi którzy głośno ze sobą rozmawiali i pomyślałam że też bym chciała tak umieć swobodnie głośno rozmawiać na zewnątrz nie wstydząc się że ktoś może usłyszeć, widziałam kota i chyba trochę się ucieszyłam bo uwielbiam koty. 16.05, 14:00 - prysznic: nie czułam przyjemności z prysznica, czułam się tak jakbym wykonywała obowiązek, zwróciłam uwagę na ładny zapach balsamu do ciała". Jeszcze jedną z rzeczy które psycholożka poleciła mi robić to skupiać się na dobrych rzeczach a nie na złych, a ja w tym polu "jak się z tym czułam" wypisałam praktycznie same negatywne rzeczy, no ale chciałam być szczera, prawda jest taka że mam anhedonię... Co o tym myślicie?
-
Myślę że wszystko ok, z resztą to twój dziennik i nikt nie powie ci jak go prowadzić bo to indywidualne tak samo jak nasze przeżycia. Ja polecam mieć jakąś apke w telefonie albo nawet w notatkach coś pisać, bo czasami jak się wraca po dniu do domu to się zapomina rzeczy, a tam można na bieżaco pisać.
-
- Nowy Użytkownik
Petysana13 musi Ci być ciężko, ale nie jesteś sama wszyscy na tym forum w mniejszym lub większym stopniu przeżywamy podobne problemy.
Ja wskoczyłem zobaczyć co tu słychać bo wróciły mi problemy z koncentracją a za tym trochę lęku.
Ja dziś daje sobie luz jutro będę walczył o lepsze jutro!
Życzę Ci iskierki motywacji działania w kierunku porządkowania swoich myśli i działań
Ja wskoczyłem zobaczyć co tu słychać bo wróciły mi problemy z koncentracją a za tym trochę lęku.
Ja dziś daje sobie luz jutro będę walczył o lepsze jutro!
Życzę Ci iskierki motywacji działania w kierunku porządkowania swoich myśli i działań

-
Czy ktoś z was tak jak ja wycofał się z kontaktów społecznych przez depresję? Bo po prostu nie macie energii np. na pisanie z kimś? W moim przypadku to wygląda tak że wycofałam się z kontaktów z moimi wirtualnymi znajomymi z takiej jednej gry, teraz już nie gram w tę grę i utrzymuję sporadyczny kontakt z osobami stamtąd... A w realu nigdy nie miałam prawdziwych znajomych przez moją fobię społeczną