Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed zwariowaniem, strach przed schizofrenią
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Poczytaj o derealizacji na forum, zastisuj w życie wszystko co tam jest opisane a powinno byc tylko lepiej, masz człowieku nerwicę, oraz DD a sam lęk przed zwariowaniem i przed schizą mówi że nie ejsteś chory psychicznie a jedynoie znerwicowany i żyjesz w ,lęku. moim zdaniem powinieneś trochę nad sobą popracować, a nawet zapisać się na terapię. Pozdrawiam

- N-e-r-w-u-s
W psychozie na bank inaczej by to wyglądaało
a pierwszy krok ku odburzeniu to wlasnie jest zakaz czytania o chorobach psychicznych, nie nakrecaj sie tylko uwierz w to co Ci piszemy

- N-e-r-w-u-s
Jak ncizego w życiu jestem pewien
i jesli byla by to choroba psychiczna nie miala bys krytycyzmu także posluchaj sie nas 

- N-e-r-w-u-s
oczywiście ze tak. Widać to u Ciebie na pierwszy rzut oka 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
teraz może i tak, ale przypomniało mi się, jak kiedyś, parę lat temu, przeżyłam jakieś silne nawrócenie i wtedy mi się wydawało, że mam jakąś misję do spełnienia i czułam wszechogarniającą miłość Boga, trwało to chyba dwa tygodnie i czulam się najzdrowsza na świecie i ponoć tak się zachowywałam, ale teraz jestem pewna, ze to były urojenia na tle religijnym:(
- Ciasteczko
- Administrator
Głęboka wiara jest jak najlepsze placebo. Pokazuje jak wewnętrzne przekonania potrafią dać oszałamiająca siłę.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

- nierealna
- Ex Moderator
ty nie masz ich sie pozbywać, tylko je akceptować 
Najpierw, przestań panikować i posłuchaj nagrań Divina i Victora i przydatne artykuły o natrętach;)

Najpierw, przestań panikować i posłuchaj nagrań Divina i Victora i przydatne artykuły o natrętach;)
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
- nierealna
- Ex Moderator
moim skromnym zdaniem to nie jest schiza
A czemu? bo się boisz tych objawów i wiesz, że coś jest nie tak
W schizofrenii jest inaczej ;]
A czemu? bo się boisz tych objawów i wiesz, że coś jest nie tak

W schizofrenii jest inaczej ;]
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
- Ciasteczko
- Administrator
Oczywiście, ze nie schizofrenia. Pozwól tym myslom być. Próbując się ich pozbyć jeszcze bardziej je przyciagasz, a poza tym dajesz im nad sobą moc. Jesli zauważysz, że same w sobie nic Ci nie mogą zrobić, przestanie Cię obchodzić czy są czy nie, a potem zabierzesz im pozywke i znikną.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.